Şimdi Ara

KAFAM ÇOK KARIŞIK (KOMPLE KASA TAVSİYESİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi günler;

    Başlıkta belirttiğim gibi monitör hariç komple sistem tavsiyesine ihtiyacım var ve kafam çok karışık, uzun bir aradan sonra PC toplayacağım için donanıma oldukça uzak kaldım ve siz değerli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

    Öncelikle kullanım amacım oyun olacak ve monitörüm var, Benq XL2430T, PS4 ile kullanıyorum ve PC de kullanmaya bir süre daha devam etmek istiyorum.

    Parçaların bir kısmını yurt içinden bir kısmını Amazon dan alacağım ve çok acelem yok, alım sürecini bir iki aya yayabilirim, ama ne alacağıma kesin karar vermem gerekiyor.

    Almaya karar verdiğim bazı parçalar var, bunlar;

    İşlemci : İntel İ5 6600K (İ7 ye oyun için ihtiyacım yok galiba)

    Soğutma : Corsair H100 V2 ( Ufak bir OC yapmayı düşünüyorum anladığım kadarıyla bana fazlası ile yetecektir)

    Ekran Kartı : GTX 1060 model belli ama marka konusunda bir karara varmadım. (Mantıklı düşünüldüğünden 1080P için daha üst modellere ihtiyaç yok)

    Güç Kaynağı : Evga SuperNova 650w G2

    Ram : Corsair Vengeance led serisi 16 GB (frekansına karar vermedim, görsel olarak hoşuma gittiği için tercih etmeyi düşünüyorum)

    https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_1_21?url=search-alias%3Dcomputers&field-keywords=corsair+vengeance+led&sprefix=Corsair+Vengeance+led%2Ccomputers%2C884&rh=n%3A541966%2Ck%3Acorsair+vengeance+led

    HDD : Sadece SSD düşünüyorum 240 x2 veya 480 gb bir model, ama çok sorun olmayacak gibi. (2X240 Raid 0 mı daha mantıklı yoksa tek bir 480 gb mı, ve hangi marka model)


    Şimdi gelelim asıl meseleye, öncelikle kasa konusunda çok kararsızım düşündüğüm modeller, Phanteks Enthoo Evolv Tempered Glass Edition,(Renk Siyah veya Gümüş) Corsair Obsidian 450D, Corsair Crystal 460X RGB

    https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_2_26?url=search-alias%3Daps&field-keywords=phanteks+enthoo+evolv+atx+computer+case+-+tempered+glass+edition&sprefix=phanteks+enthoo+evolv+atx+%2Ccomputers%2C929&rh=i%3Aaps%2Ck%3Aphanteks+enthoo+evolv+atx+computer+case+-+tempered+glass+edition

    http://www.corsair.com/en/obsidian-series-450d-mid-tower-pc-case

    http://www.corsair.com/en/crystal-series-460x-rgb-compact-atx-mid-tower-case

    Phanteks Enthoo Evolv Tempered Glass Edition çok ağır basıyor farkındayım ama görsel olarak güzel, bütün olarak renk uyumu olan, albenisi yüksek bir kasa olmasını istiyorum bu sebepten kararsızım, Cablemod kablolama yapmak istiyorum, ren konusunda yine kararsızım.

    https://cablemod.com/product-category/full-cable-kits/

    Kasa : En kararsız olduğum parça sizce hangisi ve neden, düzgün bir şekilde modlanınca hangisi daha yakışıklı olur ?

    Anakart : Ufak ta olsa OC yapmaya uygun, tercih edilecek parçalar ile sorun çıkarmayacak hangi marka ve model ?

    Cablemod : Hangi kasa ile hangi rengi tercih etmeliyim, Kırmızı, Yeşil, Turuncu ve Kırmızı renkleri arasında bir türlü karar veremedim, sizce hangisi ?

    Klavye : Corsair K70 ve Logitech G810 çok güzel ama her ikisi de çok pahalı hangisi veya daha uygun fiyatlı bir alternatif ne olabilir ?

    Mouse : Genellikle FPS oynarım bir çok seçenek var ve hiç fikrim yok, hangi marka ve model ?

    Oldukça uzun oldu kusura bakmayın, toparlamak gerekirse siz kendiniz böyle bir sistem topluyor olsaydınız hangi bileşenleri tercih ederdiniz, kasa ve kasa içi kablolama da renk tercihiniz nasıl olurdu ?????

    Şimdiden vakit ayırıp değerli fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beceriksiz Adam -- 15 Eylül 2016; 18:54:18 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.