Şimdi Ara

Kafede müşterilere kanuna uygun internet paylaşımı çözümü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Yeni bir kafe açtık, bizim ve müşterilerin bir arada kullanabileceği ama müşterilere paylaşım verirken kanuni olarak tutulması gereken verilerin tutulacağı bir çözüm arıyoruz ama yeterli bilgi sahibi olmadığımız için bir türlü sonuç alamadık.

    İss'lerden bazıları bu konuda çözüm sağlıyor anladığım kadarıyla ama fiyatları pahalı kalıyor gibi, taahhütsüz netspeed, milleni vb. şirketlerden internet almak istiyoruz ama bu tip çözümler onlarda yokmuş.

    5651 sayılı kanundan bahsediliyor ama bu kanuna uyum herhangi bir internet bağlantısı ve ek bir cihaz ile mi mümkün olacak yoksa bizzat operatörler online olarak mı bu kayıtları tutacaklar anlamadım. Ricam uygun ekonomik çözümler neler olabilir basitçe anlatabilirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selamlar, 5651 log kaydını iss ler yapamaz maalesef. iss size sadece internet erişimi sağlar, onlarında kendilerine tuttuğu loglar mevcut ancak 5651 bunlardan farklı, 5651 logu tutmak için interneti yayacağınız modemin arkasına tercihen bir mikrotik cihaz bağlanır. bu cihazda kullanıcı verilerini vs sunucuya gönderir ve orada depolar, şahsi olarak kendim bu tarz bir yazılım yaptım, mümkün olursa 1-2 ay içerisinde dağıtıma başlayacağım :)

  • hayırlı olsun hocam, öncelikle taahhütsüz paket sunan alternatif sağlayıcılar yerine altyapı sahibi kimse ondan hizmet alınması taraftarıyım bir sorunla karşılaşıldığında destek için daha iyi bir deneyim sunuyorlar.

    yapılacak internet paylaşımı için 5651 sayılı kanuna istinaden log tutulması ve bu logların 2 yıl saklanması gerekiyor.

    her şeyden önce uzmanlık alanı bilişim hukuku olan bir avukat ile görüşüp yapılması gereken şeyler konusunda bilgi alınmasını kesinlikle tavsiye ederim.

    bahsettiğiniz gereksinim için güvenlik duvarı kullanabilirsiniz. güvenlik duvarlarında bulunan nüfus müdürlüğü entegrasyonu ile internet paylaşımını ve log tutma işini halledebilirsiniz ek olarak bu logların bir arıza durumunda kaybolmaması için yedeklemeye ihtiyaç var.

  • Hocam şahsen bu kadar kasıntı ve zor işin altından kalkamazsınız uğraşmak istemezsiniz doğal olarak
    Birçok kafe bunu yapmıyordur zaten log'ları ISS'ler tutuyor ama kafeye gelen müşteriler de kullanacağı için sizin de hangi cihaz olduğunu kayıt altına almanız lazım.
    Millet rastgele bilgi girişini engellemek için telefon doğrulama sistemi falan hem zor iş hem de müşteri rahatsız olacaktır.

    Güzel bir modem alın bütün internet giriş çıkışını kontrol eden buna iyi bir VPN ayarı yapın bütün kullanım şifreli olsun internet öyle yayılsın başınız da hiç ağrımasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize öncelikle çok teşekkür ederim cevaplar için. Hakikaten yasal zorunluluk ve küçük esnafın bunu karşılaması oldukça zor mevzular gibi görünüyor. İss'ler özelinde internette tarama yapınca Türk Telekom Wifi İşyerim adı altında Superonline Akıllı Wifi adı altında bu hizmetleri ek hizmet olarak satıyorlar ek olarak Vodafone'da da var sanki ama net bilgi okuyamadım. Bunlar dışında Wispotter gibi servisler gördüm ama bunlar iss'lerden ayrı hizmet veriyor. Kafalar iyice karıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsol un akıllı wifi cihazını deneyebilirsiniz



    www.superonline.net
    Akıllı Wifi - TURKCELL SUPERONLINE
    https://www.superonline.net/kurumsal/urunler/internet/akilli-wifi
  • Bugün geldi Turkcell Superonline müşteri temsilcisi, sadece 15 kişi için hotspot hizmeti aylık 700TL fiyat verdiler internet ücreti de ayrı alınacak. Uçuk kaçık rakamlar.


    Bu servisi veren iss'ler, Türknet, Vodafone, Superonline ve Türk Telekom ama bunlardan hiçbiri kurumsal müşteri hizmetleri anlamında bırakın bu servisi doğru düzgün bilmeyi, birçoğu telefonlara bile bakmaktan aciz. Son bir haftadır en az 50 kez bunlar arasından her birine ulaşmaya çalıştım ancak çözüm noktasında hepsi sınıfta kaldı maalesef. Hala ihtiyacı çözemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce bir captive portal kurmak, 5651'e uygun loglama yapmak ve SMS doğrulama gibi bir yöntemle kimlik doğrulama yapmanız gerekiyor.


    Keenetic modem ile bu mümkün. Şu sayfayı incelemenizi öneririm:

    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000501439-Captive-Portal?utm=blog.keenetic.com.tr

  • Ağa bir NAC cihazı ekleyerek loglama, kullanıcı bağlanmadan önce captive portala yönlendirilmesi gibi şeyleri yapabilirsiniz Fortinet cihazlarını öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 9 Mayıs 2022; 18:56:5 >
  • F/P ürünü olarak Türk Telekom WiFi İşyerim'i tercih ettik, diğerleri zaten çok yüksek fiyatlarla ve hizmet vermekten çok uzaklar. Tavsiyem Türk Telekom'dan bu hizmeti satın alacaksanız direkt olarak bölgenizdeki il müdürlüğüne başvurup oradan paketi almanız aksi takdirde kurumsal çözüm veren bayilerin eline kalırsınız ve onların da hizmet kalitesi en azından bizim hizmet aldığımız bölgede çok kötüydü.

  • biraz teknik biliyorsanız, güçlü bir keenetic cihaz alıp (hatta gerekiyorsa mesh kurup) "Captive Portal" kurmanız ve captive portal ile uyumlu ek bazı servislere (müşterilere SMS atmak için) abone olmanızdır. logging'i de cihaz ile yapabiliyorsunuz. Öyle ayda 700 TL gibi uçuk şeylere gerek yok. Keenetic OS ile çok çok daha konforlu şeyler yapabilirsiniz.

  • internet kafeler için progamlar var böyle üçretli siteleri vs hepsini kayıtlarını tutuyor

    yunusemrekaymakamligi.gov.tr
    IP LOG İmzalayıcı
    http://yunusemrekaymakamligi.gov.tr/ip-log-imzalayici
  • cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt

    Telekom İşyerim Wifi hizmetini 2 yıl taahhütlü aylık 210 TL gibi bir tutara aldık, bu paketin içinde müşterilere sms ile kimlik doğrulama hizmeti de mevcut. Pek bu alanda teknik bilgimiz de olmadığı için daha iyi ve pratik bir f/p çözümü görünürde yok sanırım. Ama bilgi için teşekkür ediyorum, oldukça faydalı olacaktır benim için olmasa da başka arkadaşlar için.

  • smart0201 kullanıcısına yanıt

    Çok değerli paylaşım olmuş, programın pratiğini anlatan bir video bulursak paylaşalım, ihtiyacı olan herkese eminim çok faydası olacaktır. Teşekkürler.

  • aras kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle güzel bir anlaşma olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. 5651 Sayılı Kanunu için. Btk'a yazman gerekli. Bu yasal süreç bitince. Mikrotik,switch filen alın. 1 Tane juniper router(fixnet firması metro ethernet'e sanırım sağlıyor)1 TTI Koruma 1 Tane Mikrotik cihaz olsun. Her port 1gbps olabilir. Ama tavsiyem 100Mbps sun 5Gbps uplink yeterli olacaktır. Alacağın internet ev interneti olmaması lazım bence kurumsal yasal çözümlerle metro ethernet hizmeti alın.

  • Bunların hiçbirisi ile uğraşmamak için, TT WİFİ hizmeti alınmalı. Zaten TT Wifi için sms doğrulaması ile giriş yapılıyor ve kullanıcıya belirli bir kota tanımlanıyor.


    İsim sayıp reklama girmek istemiyorum ama çok ünlü markalar bu sistemi kullanıyor zaten, mesela wifi de siz o markanın ismini seçiyorsunuz ama kimlik doğrulama ekranı sizi tt wifi sayfasına atıyor.


    Sms doğrulaması sonrası giriş yapabiliyorsunuz.


    Not: TT wifi hizmetinin benzeri şekilde Superonline ve Vodafone da da çözümler mevcut.


    Not2: Ayrıca tt wifi noktaları listesinde mekanınızın ismi de çıkıyor. Bence çok iyi reklam çalışması oluyor.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    bizim köyde var 16 mbps veriyor turk telekom wifi noktası da paralı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.