Şimdi Ara

Kahramanmaraş’a AB desteğiyle 15 elektrikli otobüs alınacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kahramanmaraş’a AB desteğiyle 15 elektrikli otobüs alınacak
    11 ili vuran Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin üzerinden bir yıl geçti. Depremde büyük zarar gören ve altyapısı sekteye uğrayan Kahramanmaraş, yaralarını sarmaya ve yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Avrupa Birliği (AB) de, daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir ulaşım alt yapısının kurulması da dahil olmak üzere Kahramanmaraş’ta yeniden yapılanma çalışmalarına destek veriyor.



    7,8 milyon euroluk proje kapsamında 15 elektrikli otobüs alınacak ve kente 7 şarj istasyonu kurulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yürütülen projenin bütçesinin yüzde 85’i AB tarafından karşılanacak.



    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Emrah Hatunoğlu, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Biz IPA II kapsamında AB destekli Kahramanmaraş Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı ve Akıllı Bisiklet Yolu Projesi’ni (SUMP-Kahramanmaraş) yürütürken, depremler şehrimizin ulaşım altyapısındaki öncelikleri değiştirdi ve ulaşım altyapısının güçlendirilmesini acil bir ihtiyaç haline getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve AB Türkiye Delegasyonu ile görüşmelerimizin sonucunda SUMP Kahramanmaraş Projesi’ni, bütçesini iki katına çıkararak Kahramanmaraş Deprem Sonrası Ulaşımı İyileştirme Projesi’ne çevirmeye karar verdik.



    Ayrıca Bkz.MAN Türkiye, fabrikasında kullandığı elektriğin %45’ini güneşten alacak



    Otobüsler yeni yerleşim bölgelerinde kullanılacak



    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Melike Özdemir, “Kahramanmaraş’ta ulaşımın yüzde 95’i, 351 özel halk otobüsü tarafından karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait sadece 64 otobüs var. Biz AB desteğiyle alacağımız 15 elektrikli otobüsü, yeni kalıcı konutların yapıldığı bölgeler ile kent merkezi arasında kullanmayı planlıyoruz. Hem bu bölgelere yerleşecek insanların toplu ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacağız, hem de çevreci bir yatırım yapmış olacağız” açıklamasını yaptı.



    AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, deprem sonrasındaki AB destekleri konusunda şu bilgileri verdi: “Türkiye’ye ilk günden itibaren destek oluyoruz. 21 AB üyesi devlet, AB Sivil Koruma Mekanizması’na katılan diğer 4 devletle birlikte 32 arama ve kurtarma ekibi, yedi sağlık ekibi ve beş sahra hastanesini hizmete sundu. Tıbbi yardım ve gıda yardımı sağlandı. Mart ayında ‘Türkiye ve Suriye’deki insanlar için el ele’ sloganıyla düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda uluslararası toplum tarafından toplam 7 milyar euro taahhüt edildi. Deprem sonrası altyapı iyileştirme projelerine katkı sunmaya da büyük önem veriyoruz. Elektrikli otobüs projesi de bunun kanıtı.



     









  • Çok güzel bir yatırım canım memleketim için. Bugünleri görmek de varmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gereksiz bir yardım olmuş. Türkiye'nin hiç bir şehrinde ulaşım sorunu yok. AB çok iyi niyetliyse göndersin 100 kişilik bir ekip ve malzeme ev yapmaya destek olsun. 100 Tane apartman diksin asıl destek budur.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Bence de biraz gereksiz olmuş, daha kalıcı bir yatırım için kullanılsaymış keşke. Kötü demiyorum ama gereksiz, çünkü bu tür yatırımların ilerisi de düşünülmelidir. Mesela yedek parça ve bakım gibi alt yapısı da düşünülmelidir.

  • Acaba neyin karşılığında yaptılar bu yardımı Allah bilir

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Şöyle abnin aday ülkeler için hazırladığı bütçe vardır ve her bütçenin de harcanması gereken özel alanı var, bu da yeşil ulaşım için ayrılmış bütçe zaten bisiklet yoluna harcanacakmış yetkilileri ikna edip elektrikli otobüs aldırmışlar, para abden geldiği için onların istediği çevreci şeylere gitmek zorunda, ab gibi aşşırı bürokratik bi yerde sadece bu değişiklik bile çok zor olmuştur, depremin başından beri ordan oraya gidip durmuştur belgeler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok ilginç bir yardım maraş dediğin yerde adamlar avrupaya gavur düşman olarak bakıyor ama karşı taraf yardım ediyor

  • Maraşta yaşayan insan kaldı mı ki.

  • BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt
    F-16 olayından sonra olma ihtimali varmı bir yerden başlamak gibi birşey ola bilir

  • spencermilass kullanıcısına yanıt

    Deprem sonrası yeniden yapılanma ile alakalı olabilir.

    aslında gelen yardımlara bakarsanız, hükümetin elini cebine atmadığını da görebilirsiniz.

    maraş yöneticiliği ve belediyeciliği kocaman bir sıfır!

    ayrıca servis sorunu olacak. Maraşlıların çoğu oto tamiri için antepe gidiyor.

    Yani bunlar çöp olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.