Şimdi Ara

Kali Linux'ta Read-only file system'li flaş diske format atmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    Win10'da flaş diskime zararlı yazılım bulaştı. Flaş diskimi bilgisayara taktıktan bir süre sonra win10 flash diskimi görmemeye başlıyor. Bu flaş diske Win10'da format atamadım. Bende flaş diske format atmak için Kali linux live indirdim. İnternetten Kali linux için bir şeyler buldum ve denedim. Fakat bana uyarı olarak "Read-only file system" diye bir mesaj veriyor ve işlem yaptırmıyor. Tane tane yazar mısınız bu flaş diske Kali linux live'da nasıl format atıp içindeki zararlı yazılımı silerim?



  • usb takılıyken sudo fdisk -l çıktısını al. usb belleğinin hangi yolda olduğunu öğren "/dev/sdx" gibi birşey olacaktır.
    sudo mkfs.vfat "/dev/sdx" ile de formatını atarsın. vfat örneği verdim ama sitersen ext4 veya exfat gibi biçimlere de atabilirsin. Biraz araştırmanı bilmeden bu tarz işlere girmemeni tavsiye ederim. Kendi diskine formatı çakma ihtimalinde var çünkü
  • Merhaba
    Dediklerinizi yaptım ama olmadı.
    mkfs.vfat /dev/sdh1 komutu şöyle bir hata verdi; ...Read-only file system
  • Ayrıca
    gparted ile flaş diskimde denemeler yaptım ama olmadı. Gparted şöyle bir hata verdi; Can't write to /dev/sdh, because it is opened read-only.
  • İşletim sistemini ve flaş diski lisanslı norton antivirüs ile taradım. Bir virüs bulamadı. (Bu flaş diski bozan virüslü bilgisayar farklıydı ve ona format attım.) Yazdığınız gibi internetten minitool partiton wizardı indirdim ve kurdum. Bu program flaş diskim için read only yazdı ve flaş diskime bir şey yapamadı. Bu sorundan nasıl kurtulacağım?
  • Yada norton iyi çalışmıyor çünkü biraz evvel bilgisayarıma flaş diskimi taktıktan bir süre sonra flaş diskim kayboldu. Bilgisayarım bir süre sonra flaş diskimi görmemeye başladı. Çok sinir bozucu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.