Şimdi Ara

Kaliteli kamp çantası önemli mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ekipmanlarımı yakında toplayacağım ancak çanta fiyatları niyeyse çok pahalı geldi 300-2000TL arası fiyatı var. Bu kadar para vermek manıtklı mı ? Aranızda hem kalitesiz hem kaliteli çantayı deneyimlemiş birileri varsa tecrübelerini yazabilir mi acaba ?




  • En önemlisi kamp çantası, özellikle çantanızı alıp araçsız gezecekseniz çanta kalitesiz olursa yürüyemezsiniz. Araçla gitseniz bile 60-70 litrelik bir kaliteli çanta almanız sizin için çok iyi olur. Ben Salewa marka kullanıyorum sırt ve bel desteği çok iyi.

  • Yürüyüşlü kamp yapacaksanız önce bot ve çanta en önemli ekipmanlar arasındadır araçlı kamp için bir önemi yok. Decathlon çantaları f/p açısından iyidir sizi yarı yolda bırakmaz ileride dağcılık vs. yaparsanız daha kaliteli çanta almayı düşünebilirsiniz zaten outdoor sporlara gerçekten gönül verenlerin farklı kapasitelerde en az 2-3 çantası olur.

  • Merhabalar aktif bir kampcı olarak size önerimler şu şekildedir ;


    1)Araba ile kampa gidiyorum diyorsanız decathlon katır çantası diye geçen 80-120lt cantada alabilirsiniz. Her eşyam tek yerde olsun derseniz. Ben araçlı gidiceğim kamplara bu canta ile gidiyorum. Sırt desteği yok sadece herşeyimi bu canta tek seferde almakta ve derli toplu oluyor. Arkadaslarım araclı gidenler canta almayıp araca koyanlarda cokca mevcuttur. Bu durum için aprenaz 3 XL f&b cadırım mevcut 5.5 kg ve şişme yatagım mevcut oda 5kg bu ikiliyi trekking de alamıyorum yanıma maalesef


    https://www.decathlon.com.tr/extend-canta-id_8383302.html


    2)Trekking yaparım yürürüm ve yürüme sonrasında ben cadırımı kurarım diyorsanız https://www.dogaspor.net/urun/altus-mont-blanc-60-lt-gri-mavi-kamp-sirt-cantasi altus montblanc 70+5 lt cantamı kullanmaktayım sırt ve bel desteği gercekten fazlasıyla yeterlidir. Uzun yürüyüş sonrası cadır kurucam diyorsanız bu tarz bel desteği olması sizin yorulmanızı geciktirmekte ve daha uzun yürüyüş yapmanıza olanak saglamaktadır. Bu cantamda kullandıgım cadır evolite summit pro 2.2 kg uyku tulumum vb herşeyim hafif malzeme üzerine değiştirip yürüyüş performansımıda arttırdım. Sadece iyi bir çanta ile de iş bitmiyor.


    3) Sadece yürüyüş yapıp aksamına dönecem diyorsanız ihtiyac durumunuza göre https://www.decathlon.com.tr/mh100-sirt-cantasi-40-l-id_8572948.html bu tarz kucuk ve destekli cantalar işinizi görebilir.


    İyi bir canta içi yerleşim ve ekipman seçimi sonrasında siz daha az yorulursunuz. Geçenlerde kanyonda extreme yürüyüş yaptık. Ben sadece 20L canta ile katıldım. Yeterliydi içinde acil durum eşyaları ve yemek mevcuttu. Arkadaşlar 50L ile canta getirmişler belli bir mesafe sonrasında agırlıklar yormaya basladı.


    Size tavsiyem ikinci el alırsanız cok dikkat edin sıfır fiyatlarını geçen fiyatlar talep edebiliyorlar. Su anda kamp malzemeleri fiyatları cok yükseldi incelemeden almayın derim.


    Bide çanta kadar onemli şeyler bana göre uyku tulumunuzu ince eleyip sık dokuyun. Yazlık decathlon 0 dereceye kadar tulumum mevcut ve kışlık olarak evolite thor -18 tulumum mevcut. Thoru yazın kullanırsam pişirir ve mantıklı olmaz.


    İyi bir ayakkabı edinin ve coraplarınızı gidiceğiniz yere uygun secin en yorulan noktanız ayakalrınız olacaktır. Gerekirse uzun yürüyüşler icin tozluk tavsiyemdir. Evolite tozluklarımdan memnunum.


    Kamp ocağı yada ateş kutusu tercihinizi belirleyin. Yerine gore kullanım yasak olabiliyor ateş kutuları. Kamp ocakları cok kullanıslıdır.


    Mat tercihinizde sakın ince yoga matlarından almayın. Şişme ve normal matım var uyku kaliteniz direk olarak mat ile artmakta veya azalmaktadır.


    İyi günler dilerim.





  • Detaylı anlatım için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir açıklama olmuş. Husky için yaptığım inceleme ve kurulum dosyası belki ilgilenenlerin işine yarar


    furkan gencyoutube
    Sıcaklar gelince en uygun şekilde yapabileceğimiz tatil kesinlikle kamp tatilidir. Ama bunun içinde alınması gerekenlerin başında çadır gelir. Bu içerikte alanında kaliteli olduğunu ispatlamış bir marka olan Husky’nin Bird 3 çadırını inceleyeceğiz. Sıfırdan açılışını yaparak kutu içeriğine göz atacağız. Ardından kurulum yaparak incelemesini yapacağız. İyi tatiller… Video: Pexels.com Müzik: Ikson - Last Summer --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- husky bird 3,husky bird, husky çadır,husky, bird 3, husky bird 3 kişilik,husky kurulum, husky özellik,husky çadır tavsiye, husky çadır kurulum, husky bird 3 kurulum, 3 mevsim çadır, husky kamp çadırı,çadır, çadır kurulum, çadır inceleme, kamp, kampçılık, çadır kurma, çadır nasıl kurulur, husky bird 3 plus, husky bird 3 kişilik çadır, husky bird 3 kurulum, husky bird 3 inceleme, husky bird 3 kişilik çadır yeşil, husky bird 3 kişilik, husky bird 3 yorum, husky bird 3 fiyat, husky bird 3 classic, husky bird plus 3 kisilik cadir, cort husky bird 3, husky bird 3 çift girişli, husky bird 3 ekşi, husky bird 3 light green, husky bird yesil light 3 kisilik çadır, husky bird 3 mavi, husky bird 3 özellikleri, husky bird 3 plus fiyat, husky bird 3 plus yorum
    https://www.youtube.com/watch?v=vmrPx31tB5A&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.