Şimdi Ara

Kalkışta veya durma esnasında metalik bir ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, genelde arabayı ilk çalıştırdığım sıralar oluyor. Fren yaparak araba tam duracağı sırada arabanın kendini tutan bir mekanizması var gibi(yokuş kalkış desteğine benzer birşey?) kendini kitliyor ve o sırada “gıjk” gibi metalik bir ses gelerek araç duruyor . Ayağımı frenden çekip kavrama başlayacağı zaman kitleme mekanizması arabayı serbest bıraktığını hissediyorum ve yine benzer bir şekilde “gıjk” sesi gelerek kalkıyorum. Ancak aracı 30 dk civarı sürdükten sonra bu ses ve hissiyat kayboluyor veya nadiren oluyor.

    Düz veya eğimli yol farketmiyor ikisinde de oluyor


    Aracım polo 1.4 tdi dsg 110binde


    şanzıman veya motorla ilgili birşey olduğunu sanmıyorum alt takımdan birşey ömrünü doldurmuş gibi geliyor bana, teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbirfn -- 21 Ekim 2023; 11:7:2 >



  • Disk balata ile alakalı. Genelde ıslakken ve soğuk havalarda daha sık yapar. Marka model farketmez normal bir durumdur. Ayrıyetten bazı araçların yokuş kalkış desteği, auto hold özellikleri freni bırakıp, gaza basmaya rağmen aracı biraz fazla tutabiliyor.

    Ve eğer freni çok kullanmıyorsanız, kısa mesafelerde ısınmadığı da için ses yapma olasılığı hep vardır.

    Özellikle rampa yerlerde park yaparken freni bırakıp gaza basacağımızda önce yumuşak bir şekilde gaza hafifçe dokunun;

    yokuş kalkış özelliği freni daha sessiz bırakacaktır. Devamında gaza basarak park manevranıza devam edebilirsiniz. Tam frenden gaza geçişlerde dediğimi uygulayım. Çok büyük oranda yaşadığınız problem bu.

    Bu şekilde deneyin bir süre.

    İyi günler.
  • Elektronik park freni motorundan geliyordur

  • adaminbiri047 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler, evet dediğiniz gibi yaptığımda kalkışta gaza ufak dokunma veya dururken frene daha yumuşak davrandığımda ses genelde gelmiyor. Ayrıca kalkış sırasında gaza dokunmazsam sadece ayağımı frenden çekersem herhangi bir ses çıkmadan araç kendini serbest bırakıp kalkıyor düz yolda. Peki bu durumda disk balata kontrollerini yaptırıp gerektiği takdirde değişirsem bu ses sorunu düzelir mi? Frene basınca gelen ıslık sesinden farklı bir ses çünkü bu, “gıjk” gibi ve sadece tam duracağım veya kalkacağım sırada oluyor.
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Aracımda elektronik park freni yok hocam başka şüphelendiğiniz bir yer var mı?
  • Disk değişim zamanınız gelip gelmediğini gözle anlayabilmek için, en dış çeperde tırnak yapıp yapmadığına bakabilirsiniz. Balata değişim geldiğinde genelde araç uyarı verir veya değişim yaklaştığında frenlerde tiz bir uğultu sesi gelir.


    Disk balata değişimi bu sesin değişmesine engel olmayacaktır. Çünkü aracın yokuş kalkış desteği, auto hold özellikleri frenleri bu şekilde tutmaktadır. Eğer sistem tamamen iptal edilirse (edilebiliyorsa) park manevralarınızda (rampada park) bu sesi duymazsınız. araç soğukken frenler ısınmadığı sürecede ısınmamışlık durumuna göre 'garç' 'gurç' seslerini çıkartacaktır. bu normaldir.

  • autohold varsa muhtemelen ondan kaynaklanıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.