Şimdi Ara

Kameralarına göre seçtiğim telefonlar ve tavsiye isteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba herkese,

    Bende LG G4 vardı. Sorunu yoktu ama çalındı. Yeni telefon bakacağım ama telefonlardan hiç anlamam(yaşım 25). En önem verdiğim şey kamera, özellikle arka kamera. Bir şeyi hatırlamak için bile fotoğrafını çekiyorum. Kronik sorun olsun istemiyorum.

    Bana ne önerebilirsiniz? Kamerasının iyi olmasını istiyorum. Başka benim için hoş olabilecek diğer şey de ek hafıza kartı takabilme. Baktığım telefonlarda harici pil yoktu.
    Başına bir şey geldiğinde üzülmek istemiyorum. 2000 Tl'yi geçmek istemiyorum ama telefon parçalanana kadar kullanmak istediğim için de güncel bir şey almak istiyorum.

    Bana yardımcı olabilir misiniz? En az 3 model seçip sıralarsanız benim için daha iyi olur

    En azından G4 kadar kamera özellikleri olsa fena olmaz. Baktığım telefonlar ve anladıklarım:


    Huawei P9 Tek Hat/(Çift Hat) (EVA-L19) : İthalatçı garantili 1500 civarı bulunabiliyor. OIS yok , 4K video kaydı yok. Ama en uygun telefon bu.

    Lenovo Moto Z (XT1650): 1800 Türkiye garantili. OIS ve 4k video var, saf android. Bir kişi aşırı ısınıyor demiş ve SAR değerine yüksek demişler. "Elbette kameranın düşük ışık ve hareketli koşullarda bulanık fotoğraflar üretebilmesi de bunlardan biri./chip" 3.5 mm'lik jak yok. Pil 2600mAh. Ama kimisi yetiyor kimisi yetmiyor diyor. Ek batarya modu ile 48000 e mi ne çıkabiliyormuş (+200). Bu bataryanın yorumlarını okuyunca da kimisi artık hayatta bitmez şarjım diyor kimisi anca 1 günü çıkartır diyor.

    Xiaomi Mi6: 2000 civarı. Hiçbir fikrim yok

    Sony xperia xz : 2000-2200 ama “Şuan bu telefonu kullanan biri olarak söylemek istiyorum, camera çekimi ya da fotoğraf çekimi esnasında telefon ısınma yapıyor ve işlemi durduruyor, ona göre tercih yapınız” yazmış biri.

    Samsung Galaxy S7 (32 gb): 2250 Samsung Türkiye garantili. 11/03/2016 tarihinde piyasaya sürülmüş.

    Huawei Mate 9: 2200-2300 civarı ithalatçı garantili bulunabiliyor. 4k video var. Çıkış yılı 2016nın sonu olduğundan biraz daha güncellemeleri alır diye düşünüyorum.

    OnePlus 5 64 GB : 2400 ithalatçi. EIS var. Kullanan bir iki kişi güzel dedi.

    Huawei P10: 2500 Distribütör garantili Şubat 2017 çıkışlı. OIS ve 4k video var. Sanırsam EMI 5.1 diye yeni bir arayüze geçilmiş.

    Huawei P10 Plus(64gb): 2500 İthalatçı garantili. Batarya ve f/1.8 diyafram açıklığı dışında p10 ile aynı sanırsam.

    Samsung Galaxy S7 Edge(32 gb):2500 İthalatçı garantili. Kamera performansı orada. Tek 11/03/2016 tarihinde piyasaya sürülmesi tereddüt ettiriyor beni. Ve şu habere denk geldimhttp://shiftdelete.net/galaxy-s7-edge-ekraninda-pembe-cizgi-sorunu-78835 :(

    LG G5 de sorun çıkacağını düşündüğümden uzak duruyorum. Yok diyorsanız belirtebilirsiniz. ZTE Axon 7 de güzel görünüyordu fakat düşük ışıkta kamerası sıfırlanıyor gibi geldi.


    En az 3 model seçip sıralarsanız sevinirim. Kesinlikle uzak durmam gerekenleri de belirtebilirsiniz. Özellikle kronik sorunlara karşı uyarabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhun_ua -- 2 Ağustos 2017; 0:9:25 >







  • P9 fiyatına göre en iyi performansı sunan telefon aralarında, Tercih edilebilir kesinlikle.
    Mi6 bütçe yetiyor ise ilk tercih olabilir hem kamera hem genel performans olarak bu fiyat aralığında daha iyisi yok.
    Diğerleri o paraları hak etmiyor bana göre.
  • LG den uzak dur, Sony e gelince, sonylerde ısınma oluyor ama bu bir sorun oluşturmadı, verdiğin örnek kişiye özel olmalı sony telefonlar söylediklerinin altında bir kamera performansı sunar, sony telefonlarda en iyi kamera performansı xz de, bunun dışında en iyi kamarası olan telefonda asla profesyonel makinaların yerini tutmayacaktır kendim bizzat incelediğimde hayal kırıklığına uğramıştım, bu yüzden kağıt üzerindeki verilere bakmayın bizzat kendiniz kamerasını almadan mutlaka inceleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfn1907

    P9 fiyatına göre en iyi performansı sunan telefon aralarında, Tercih edilebilir kesinlikle.
    Mi6 bütçe yetiyor ise ilk tercih olabilir hem kamera hem genel performans olarak bu fiyat aralığında daha iyisi yok.
    Diğerleri o paraları hak etmiyor bana göre.

    OIS olsa düşünmeden alacağım hocam, elim titriyor biraz o beni endişelendiriyor.
  • bilgekılıçhan B kullanıcısına yanıt
    Hocam akıllı telefonu kullandığım süre boyunca bir şey dikkatimi çekti. En çok kamerasını kullanıyorum. Kullandığım uygulamalar ise genelde ulaşım ile ilgili veya bir firmanın sipariş hattı ya da bilgi uygulaması. Profesyonel kamera çekimi beklemiyorum ama bu durum göz önünde bulundurunca kameraya odaklandım ben de.
  • orhun_ua O kullanıcısına yanıt
    Ois çok fazla etki etmiyor gece çekimlerinde çok işe yarıyor ama sabit bir yere koyarsan telefonu güzel sonuç veriyor, Örnek olarak bunlara bakabilirsin kendi çekimlerim P9 ile.
    Kameralarına göre seçtiğim telefonlar ve tavsiye isteği
    P9 1 by tayfn1907, on Flickr
    Kameralarına göre seçtiğim telefonlar ve tavsiye isteği
    500T gördüm sanki :) by tayfn1907, on Flickr
    Kameralarına göre seçtiğim telefonlar ve tavsiye isteği
    Cat - Huawei P9 by tayfn1907, on Flickr




  • Sonuçlar bir telefon için çok çok iyi bence. Detaya inince de ayrıntılar korunuyor. Genel kullanımı nasıl, ahize ses kalitesi, müzik kalitesi vs. Akıcılığı, Nerden alabiliriz bu telefonu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 5 Ağustos 2017; 10:54:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyozgurluk

    Sonuçlar bir telefon için çok çok iyi bence. Detaya inince de ayrıntılar korunuyor. Genel kullanımı nasıl, ahize ses kalitesi, müzik kalitesi vs. Akıcılığı, Nerden alabiliriz bu telefonu

    Sonuçlar benim beklentimi karşıladı açıkcası, Daha önce N8 ve L1020 kullanmış biri olarak, Detay konusunda iyi olsada hala büyük sensörlere yaklaşamıyor maalesef günümüz üst seviye telefonları N8 hala açık ara önde detay konusunda P9 ve dengi telefonlardan, Genel kullanımı çok iyi diyebilirim ilk android telefonum bu sisteme karşı ön yargımı kırdı diyebilirim, Arayüz çok fazla iyi ve özelleştirilebilir benim gibi eskiden symbian sistem kullananlar için güzel, Ahize sesi yeterli düzeyde müzik kalitesi ilk başta beğenmemiştim hala eksik olarak görüyorum ama güzel bir uygulama indirip eq ayarı ile tatmin edici performans gösteriyor, Akıcılık konusunda gerek android 6 gerek 7. sürümlerde herhangibir takılma donma yaşamadım anlık dahi olsa çok rahat ve kasmayan bir arayüz var telefonun en büyük artılarından biri kesinlikle, Son olarak ben ilk çıktıkran bir süre sonra N11 üzerinden aldım ithalatçı garantili 1850TL'ye şuan daha iyi tabi fiyatlar.




  • orhun_ua O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşların da tavsiye ettiği gibi p9 ideal bir tercih olabilir, emin olun, 2500-3000 tl lik makinaları test ettikten sonra kesin kanaatim şu profesyonel fotoğraf makinası başka bir şey telefon başka bir şey bu yüzden beklentinizi orta seviyelerde tutun, nedense ilk yıllarda akıllı telefonlarda ois kullanılıyordu ama şimdi çoğu marka üst modellerinde bile pek tercih etmiyor, p9 da leica optik var, eskiden olsa sadece telefon fiyatına sadece optigini alırdın, leica huawei ile anlaşıp telefonlardaki fotoğraf kalitesine hizmet etti ama kendi marka değerini belki de zedeledi çünkü eskisen herkes leica fotoğraf makinası sahibi olamazdı, teknoloji artık akıllı telefonlara kaldı, akıllı telefonlarda fotoğraf çekiminde ilk bakılması gereken şey @tayfn1907 arkadaşın verdiği güzel örnekler gibi gece ve haraketli çekimler olmalı, bence bir telefon için başarılı, ayrıca monokram çekimi de var, fotoğraf meraklısı arkadaşlar bilirler leica demek siyah beyaz fotoğraf da demektir, p9 işlemci açısından da kuvvetli, boyut ve tasarım olarak da ideal, bu benim şahsi kanaatimdir 1500 tl üzerinde bir telefona para vermek bana pek mantıklı gelmiyor bu yüzden çift simli olanlar daha ucuz fakat genelde ithalatçı garantili, iphonelar neden pahalı, ülkemizde çok pahalı, yazılım konusunda iphone hak veriyorum kesinlikle ama kesinlikle stabiller,bu başka bir tartışma konusu, tercih sizin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.