Şimdi Ara

Kamerasıyla boyunda büyük işler başaran 5 hesaplı akıllı telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kamerasıyla boyunda büyük işler başaran 5 hesaplı akıllı telefon
    Akıllı telefon kameraları giderek daha kusursuz hale gelmeye başladı. Teknoloji devleri ürettikleri cihazlara mümkün olan en yüksek performansı sunacak sensörler dahil ederek gittikçe daha da sertleşen piyasada ön plana çıkmak istiyorlar. Sektördeki bu ilerlemeler ortalama kullanıcıların fotoğraf makinelerini rafa kaldırmasına neden olurken bazı akıllı telefonların, fotoğraf makinelerinden daha iyi performans göstermesini sağlamış durumda.
     
    Çoğumuz özellikle de yaz aylarının geldiği şu günlerde, elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlarımızla daha fazla fotoğraf veya video çekmeye başlamış durumdayız. Ancak yeni bir telefon almak veya mevcut olanı yükseltmek isteyenlerin aklında; Hangi telefonların kamera performansı iyi? Hangi cihaz daha güzel fotoğraf çekiyor? gibi bazı cevap bekleyen sorular var. Bu yazıda fiyat/performans açısından en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak bazı öneriler var. Listeyi hazırlarken 2.000 TL bandını aşmamaya özen gösterdik.
     
    Kamerasıyla boyunda büyük işler başaran 5 hesaplı akıllı telefon

    Xiaomi Mi5 Prime

    Xiaomi'nin Mi serisine dahil ettiği Xioami Mi 5 Prime modeli muhteşem kamera yetenekleriyle dikkat çekiyor. Safir kristal objektif kapaklı ve Sony Exmor RS (IMX298) sensörlü bir kamerayla donatılan cihazın uygun fiyatlı bir alternatif arayanlara hitap ettiğini söyleyebiliriz. Mi 5 Prime, f/2.0 diyafram açıklığına sahip ve 16 megapiksel çözünürlüklü arka kamerasıyla gayet iyi bir performans sunuyor.
     
    Akıllı telefonun optik görüntü sabitleyici, HDR ve PDAF gibi geleneksel fotoğraf makinelerinde gördüğümüz özellikleriyle video çekimlerinde de başarılı olduğunu belirtelim. Cihaz 30 kare/saniye hızında 4K video kaydı yapabiliyor. 1920x1080 piksel çözünürlüğünde 5.15 inçlik LCD ekrana sahip olan Mi 5 Prime, Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti ve 3 GB RAM'le donatılmış durumda. Ayrıca 64 GB dahili depolama alanı, 3000mAh pil ve 4.5G desteği de sunuyor.
     
    Kamerasıyla boyunda büyük işler başaran 5 hesaplı akıllı telefon

    Samsung Galaxy A7 (2017)

    Yenilenen ve gelişmiş özelliklerle donatılan Samsung Galaxy A7, serinin amiral gemisi konumunda yer alıyor. Cihazın hem arka kamerası hem de selfie kamerası 16 MP çözünürlüğe sahip. Her karede en net görüntüyü yansıtmayı başaran Galaxy A7, fotoğraflarınıza muazzam bir derinlik ve detay kazandırabiliyor. Ayrıca cihazdaki hızlı ve hatasız otomatik odaklama özelliğiyle seri şekilde fotoğraf çekmek mümkün hale geliyor.
     
    İkinci bir flaş görevi gören parlak ekranı ile düşük ışık koşullarında bile daha net sonuçlar elde etmenizi sağlayan akıllı telefon, yüzen kamera tuşuyla daha iyi bir kavrama ve çok daha net fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. 8 çekirdekli Exynos 7880 işlemciyle donatılmış cihaz 3GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip. Ayrıca son derece dayanıklı 3D camdan oluşan bir arka tasarımı var. 4.5G mobil bağlantı özellikli telefon 3600mAh kapasiteli bir pilden güç alıyor.
     
    Kamerasıyla boyunda büyük işler başaran 5 hesaplı akıllı telefon

    LG G5

    LG G5, tam anlamıyla fiyat performans cihazı arayanları hedefleyen bir model. Metal gövdesi ve modüler batarya tasarımıyla ön plana çıkıyor. Ayrıca kullananları etkilemeyi başaracak bir kamera performansının olduğunu söyleyebiliriz. Cihazın arka kısmında 16 Megapiksel ve 135 dereceye sahip geniş açılı 8 megapiksel kamera yer alıyor. Lazer otofokus özellikli bu kamera gözlerinizin görebileceğinden de fazlasını ekrana sığdırabiliyor.
     
    Akıllı telefonlarda ilk kez ultra geniş (0.5X) zoom out kapasitesi sunan LG G5, hem standart hem geniş açılı fotoğrafı aynı anda çekebilmenizi sağlıyor. MicroSD girişi sayesinde genişletilebilir 32 GB’lık dahili hafıza sunan cihazın 8MP kalitesinde bir ön kamerası var. Ayrıca 5.3 inç QHD (2560 x 1440) ekran ve Qualcomm’un 2.2 GHz’lik Snapdragon 830 yonga setiyle donatılmış durumda. Diğer özellikleri arasında 4GB RAM, 2800mAh çıkarılabilir pil ve Quick Charge 3.0 desteği yer alıyor.
     
    Kamerasıyla boyunda büyük işler başaran 5 hesaplı akıllı telefon

    Sony Xperia Z5 Premium

    Sony Xperia serisinin en dikkat çekici üyesi olan Z5 Premium, sahip olduğu 5.5 inç 4K Ultra HD ekranla Full HD'den dört kat fazla çözünürlük sunuyor. Cihazla olağanüstü yüksek çözünürlüklü 4K videolar çekebilmek mümkün. Bunun yanında 23 MP'lik fotoğraflar da çekebilen ana kamera otomatik netleme, yüz algılama, LED flaş, HDR ve panorama gibi farklı özelliklere sahip. Sabit videolar için SteadyShot dahil olmak üzere çeşitli Sony el kamerası teknolojileriyle kusursuz çekimler yapabilen cihazın 5 MP'lik bir ön kamerası var.
     
    Krom, siyah ve altın renk seçeneklerine sahip olan Xperia Z5 Premium, 4K video çekiminden ekran görüntüsü alarak son derece net 8 megapiksel fotoğraflar elde edebilmenizi sağlıyor. Cihazın güç düğmesi, yeni entegre parmak izi sensörüne sahip. Ayrıca iki güne kadar dayanabilen bir pil ömrüyle ön plana çıkyor.  8 çekirdekli işlemci, 3GB RAM ve 32 GB dahili hafıza ile gelen Xperia Z5 Premium, 3430mAh gibi yüksek kapasiteli sabit bir bataryaya sahip.
     
    Kamerasıyla boyunda büyük işler başaran 5 hesaplı akıllı telefon

    Huawei Mate 9

    Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'in kamera performansıyla ön plana çıkan cihazlarından biri olan Mate 9, çift arka kamerayla geliyor. Telefonun arka kısmında 12 MP ve 20 MP’lik iki sensör var. Etkileyici fotoğraflar çekebilmenizi sağlayan kamera teknolojisi, odak takibi, çift tonlu flaş ve lazer otomatik odaklama gibi özelliklerle donatılmış durumda. Cihazın ön tarafında ise yüz algılama gibi özelliklere sahip 8 MP’lik bir kamera var.
     
    Mate 9'un arka kamerasıyla 2160p Ultra HD çözünürlükte video çekmek mümkün. Bu kalite ön kamerada 1080p seviyesine düşüyor. Alternatiflere göre hayli yüksek sayılacak 4000mAh bataryadan güç alan cihazda hızlı şarj özelliği de var. Çift sim desteği sunan akıllı telefon 8 çekirdekli HUAWEI Kirin 960 yonga setine eşilik eden 4GB RAM'le güçlendirilmiş. Ayrıca 64GB kapasiteli dahili bellekle geliyor. Alüminyum kasaya sahip akıllı telefonun pürüzsüz metalik bir görünüm sunduğunu da ekleyelim.







  • Şimdi ben bu telefonlardan birini 2000tl ye alabiliyorum değil mi yanlış anladıysam düzeltmeyin böyle kalayım lütfen...

  • xiaomi dışında diğerleri hesaplı değil ki. Huawei p9 ekleyebilirdiniz. Bence kamerası çok iyi. Fiyatı da kamerasına göre iyi sayılır.

  • Çağımızda telefon ile Iletişim ve bilgiye hızlı ulaşma hemen hemen zorunlu bir ihtiyaç oldu, asgari ücret 1400 TL, düzgün denilebilecek bi telefon 2000 TL
    1400 TL geliri olan da 4200 TL lik telefon kullanıyor, gördüğüm kadarıyla geliri daha yüksek olanlar 1500-2000 TL nin üzerine çıkmamaya özen gösteriyorlar
    Ilginç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hesaplı telefon bulmaya girdim bulamadım çıkıyorum. Hesaplı telefonlar için sınır 2000 TL olmus
  • Mi5s yerine mi5 prime önermekte ne demek?
  • MATE 9 GERİSİ YALAN
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unpop

    hesaplı telefon bulmaya girdim bulamadım çıkıyorum. Hesaplı telefonlar için sınır 2000 TL olmus

    GR5 2017 al.
  • Bu fiyat aralığında benim tercihim Hauwei P9 olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shiftdelete haberi olmuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize pahalı kardeşim hadi yurt dışında da fiyatlar 3000-4000 dolar olsun kim alır bakalım biz alıyoruz ama
  • Benim tercihim mi 5 prime, mi5 in kamerası mi 5s nin kamerasından daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mate 9 çok hesaplıymış kardeş 3 tane kaptım

    Bu kıyaslamada LG G5 diğerlerini tokatlar. Peşinden mate 9 gelir. MAte 9 un da video tarafı berbat ötesi. Diğerleri leş zaten.
  • xiaomi mi6 geliyor onu da ekleseydiniz listeye.kamerası mi5'den çok iyileşmiş.iphone7+'la kapışıyor
  • P9 u göremedim.Hadi mate9 neysede a7 nin kamerası bulanık çekenler diyenler var.



    P9 oraya eklenmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En hesaplı xiaomi 1300tl civarında bulunuyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.