Şimdi Ara

Kamu hastanesinin belgelerimi vermemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Askerlik muayenesi sırasındaki klinik psikolog ve sosyal hizketler görevlilerinin tuttukları raporları istedim ama vermiyorlar. Bana sadece üzerinde hiçbir şeyin yazılı olmadığı epikrizler veriyorlar. Anayasa, uluslar arası sözleşmeler, kanunlar, yönetmelikler gereğince vermek zorunda oldukları, yönetmeliklerden anlaşılabileceği üzere mülkiyeti bana ait olan kayıtlar teslim edilmiyor. Bu durumda idare mahkemesine dava açıp, istem olarak "kayıtlarımın bana verilmesi" mi yazmalıyım? Yeşil kartım olmadığı için adli yardım alamam, dolayısıyla bütün işlerle benim ülgilenmem gerekiyor.

    Ayrıca kamu görevini kötüye kullanmaktan şikayetçi olmalı mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • CİMER üzerinden bilgi edinme kapsamı seçeneği ile başvuruda bulunmanızı eğer sonuç alamaz iseniz yani talebiniz ret edilirse "BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU"na başvuru yaparak itiraz etmenizi buradan da sonuç alamamanız halinde yargı yoluna başvurabilirsiniz diye düşünmekteyim.

  • Bilgi edinme mevzusunu açarsam efendim bunlar hastanenin kendi işlerini ilgilendiren, vatandaşla alakası olmayan şeyler deme ihtimalleri olduğu için o seçeneğe bulaşmak istemiyorum. KVKK ve hsata hakları yönetmeliği ve dilekçe hakkı ve anayasa'nın ilgili maddeleri ve kanun hükmündeki uluslar arası sözleşmelerden yürümek istiyorum.

  • Olayı şöyle anladım lütfen beni düzeltin eğer yanlış isem.


    Siz x hastanesinde psikolojik tedavi görüyorsunuz anladığım kadarıyla. Ancak aile hekimi sizi z hastanesine gönderdi ve oradaki hekim diğer hastaneden evrakları talep etti çünkü e nabız üzerinde tanıları bulamadı/göremedi. X hastanesi de dedi ki, ben sana detaylı bilgi veya belge vermem bunlar gizli bilgilerdir. Bu sebeple de z hastanesindeki hekim seni askerlikten muaf etmiyor veya erteleme vermiyor? Doğru mu anladım?


    Yanlış isem düzeltin tekrar daha detaylı konuşalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Ocak 2024; 16:23:57 >
  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Karar sizin, o zaman belgeleri istediğiniz kuruma dilekçe ile başvurabilirsiniz. Bu dediğiniz kanun, yönetmeliklerdeki hususlara vurgu yaparak yazın dilekçenizi. Dilekçenize ret cevabı alınca veya cevap almaz iseniz zımmi ret edilmiş sayarak idare mahkemesine dava açabilirsiniz. bu da bir yol olabilir.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    x hastanesinde askerliğe elverişli raporu aldım ama rapora itiraz etmek yerine askerliğimi tecil ettirdim çünkü rapora itiraz etseydim hakem hastane de sağlıklı raporu verecekti.

    sağlıklı raporu vermelerinin sebebi engelli raporumun olmaması. yönetmelikte "resmi sağlık kuruluşlarından alınmış raporlar ile kanıtlanabilir tanısı olanlar" yazıyor.


    ben de y hastanesine rapor almaya gittim. psikiyatr doğal olarak eski kayıtları istedi. kayıtları vermeleri için kağıt yazıp, imzalayıp kaşeledi, bunu hastaneye götür dedi. hastanede raporu vermediler, ebys'den isteyin dediler. sonra evrakları eksik gönderdiler. ben bu sırada hastanede ne var ne yok hepsini vermeleri için şahsen bilgi edinme başvurusu yaptım, hasta haklarının 16. maddesi gereğince dosyamı ve diğer bütün kayıtları verin dedim. bana imzasız, onaysız, anamnez dahi yazılı olmayan, icd kodu olarak sadece askere alma için muayene yazılı bir tomar epikriz verip bundan başkasını veremeyiz dediler. ilgili mevzuatta böyle böyle yazıyor dedim, başhekimlikteki kim bilir kime sorup geri gelip, veremeyiz dediler. (başhekimliği rfid'li kapının arkasına koymuşlar, kağıtların getir götürünü güvenlikler yapıyor ve bu durum da 2 açıdan mevzuata aykırı)


    1-2 gün önce, 15 gün içerisinde resmi cevap alamamam üzerine ikinci dilekçemi verdim, anayasanın ilgili maddelerini, uluslar arası anlaşmalardan doğan sorumluluklarını, yönetmeliklerden doğan sorumluluklarını, istediğim evrakların mülkiyetinin bana ait olduğunun ispatını falan yaptım ama henüz cevap alamadım. önümüzdeki 20-30 gün içerisinde randevu düşürebilirsem y hastanesindeki psikiyatristin yanlış rapor gönderildiğinden haberi olacak ve icabında tekrar belge isteyecek ve ben 4. kez muayeneye gideceğim ve x hastanesinin iş bilmemezliği hatta belki de bana ilk görüşte ve 2 dakika içerisinde sağlıklı raporu yazan doktoru korumaya çalışması yüzünden 120-150 gün arası hiçbir sağlık hizmeti alamamış olacağım.


    gelinen aşamada o evrakları almaya kararlıyım. icabında tck 267'den şikayetçi olmayı, ve mahkemeye gidip evraklarımı istemeyi düşünüyorum. davanın idari mahkemede açılacağından haberdarım, hukuki dayanaklarımı az çok yazabilirim ama "evraklarımın verilmesi için bu davanın açılması ihtiyacı hasıl olmuştur" mu yazmam gerekiyor emin olamadım. hadi diyelim mahkemeyi kazandım, evrağımı icra ile mi alacağım, kafamda deli sorular.





  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Hocam detaylı mesaj için teşekkür ediyorum.



    TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ ni inceleme şansınız oldu mu?


    a) Askerliğe Elverişlidir.

    b) Askerliğe Elverişli Değildir.

    c) Ertesi Yıla Bırakma.

    ç) Sevk Geciktirmesi.

    d) Yurtiçinde Rapor Tanzim Etmeye Yetkili Hastanede Muayenesi Uygundur


    Sizin talebiniz B maddesi mi?

  • ek-c'nin 15. maddesinin d bendi ama mevzuat.gov'dan bakmalısınız çünkü eski versiyonlarında ya 2022'de eklenen açıklama yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necatiozfatura -- 6 Ocak 2024; 18:8:1 >
  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    aslında dava konusu ne olacak diye çok takılmanıza gerek yok. Dilekçenizde siz bu belgeleri talep etmişseniz ve talebiniz ret edilmiş yahut zımmen ret edilmişse dava açarak dilekçenizin kabulünü talep edeceksiniz. olayın muhteviyatını, neden o dilekçeyi verdiğinizi ve belgeleri almaya hakkınız olduğunu dava dilekçenizde hukuki bir uslüpla açıkladıktan sonra dilekçenin kabulü talep edebilirsiniz. davayı kazanırsanız kararın örneğini ek yaparak tekrar kuruma başvuracaksınız, eğer kurum süresinde size o belgeleri teslim etmezse cezai sorumluluk ortaya çıkabilir bunun içinde savcılığa suç duyurusunda bulunabilirisiniz. yine da daha net bilgi almak için avukata danışmanızı tavsiye ederim.


    ek olarak davayı kaybederseniz vekalet ücreti ve yargılama masraflarının üzerinize kalacağını unutmayın.

  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Link eklerseniz bakmak isterim

  • III. RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

    MADDE 15

    A) Bu dilimde psikiyatrik bir tanı sınıflandırılmamıştır.

    B) 1. Tek hecme halinde geçirilmiş psikotik bozukluklar, bipolar bozukluklar.

    AÇIKLAMA: Tam remisyonda olan ve işlevsellik düzeyi etkilenmemiş olgular.

    C) Bu maddenin (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalıkların tedavi, izlem ve nekahet halleri.

    D) 1. Bir hecmeden fazla tekrarlayan veya kronik nitelik kazanmış psikotik bozukluklar, bir hecmeden fazla

    tekrarlayan bipolar bozukluklar.

    AÇIKLAMA: (Ek: 22/9/2017 - 2017/10844 K.) Resmi sağlık kuruluşlarından onaylı raporlar ile kanıtlanabilir tanısı

    olan hastalar.

    2. Psikotik ataklarla seyreden ağır kişilik bozuklukları (şizoid, şizotipal, paranoid ve borderline kişilik bozuklukları

    ve benzeri).

    AÇIKLAMA: (Ek: 22/9/2017 - 2017/10844 K.) Resmi sağlık kuruluşlarından onaylı raporlar ile kanıtlanabilir tanısı

    olan hastalar


    Bu mu?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    evet bu. merak ediyorsanız burada yazdım.

    https://forum.donanimhaber.com/psikotik-atakla-seyreden-agir-kisilik-bozuklugu--157720860

  • Hocam yarım saattir arıyorum bulamadım. Şu a dilimine giren hastalıklar, b dilimi, c dilimi bunların tablolarını nereden bulabiliriz? Sizde varsa buraya ekler misiniz?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    bulmuşsunuz işte. madde 5'e göre ek-c listesinde b ve d dilimlerine girenlere elverişsizdir raporu veriliyor. yazdığınız madde ek-c listesinin 15. maddesi. hepsi yönetmeliğin devamında ekli.


    https://mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20169431&MevzuatTur=21&MevzuatTertip=5

  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Hocam bu eklediğiniz zorunlu askerlikle ilgili değil yalnız.

    Alıntı

    metni:

    Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu olan personel, öğrenciler ve bunların adaylarının Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki görevlere uyarlık bakımından sağlık yeteneklerini tespit etmek ve barışta ve savaşta yapılacak sağlık işlemlerini düzenlemektir.


    Bakmanız gereken ise şu


    https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf



    Alıntı

    metni:
    Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olan askeri ve sivil personel, öğrenciler vebunların adayları ile askerlik göreviyle yükümlü vatandaşların Türk Silahlı Kuvvetlerindeki görevlere uyarlık bakımındansağlık yeteneklerini tespit etmek ve barışta ve savaşta yapılacak sağlık işlemlerini düzenlemektir




  • yükümlü zorunlu asker demek. askerlik kanunundan bakabilirsiniz.

  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Hocam bir noktada anlaşalım çünkü konu çok dağıldı.



    1) Askerlikten muaf olmak istiyorsunuz çünkü askerlik yoklaması yaptırdım dediğinize göre zaten zorunlu askerlik görevinizi yapmak üzere sizi askere çağırıyorlar yani "askerlik görevini yapmakla yükümlü" bir vatandaşsınız.


    2)Askerlik görevini yapmakla yükümlü bir vatandaş olduğunuz için,


    https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf


    Bakmanız gereken yönetmelik bu.


    Ayrıca


    Askerlik kanunu madde 1 der ki


    Alıntı

    metni:
    Madde 1 – Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlikyapmağa mecburdur


    https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.1111.pdf



    Mecburiyet nedir? Üzerine yüklenmiş bir vazifeden ötürü - bu örnekte askerlik- bu görevi yerine getirmesi gereken bir yükümlüsün.


    TDK ya göre yükümlünün anlamı, "Bir şeyi yapma zorunluluğu olan; memur, mükellef" demektir.

    TDK ya göre yükümlülük anlamı, "Yapılması zorunlu olan iş veya bir işi yapma zorunluluğu; mecburluk, mükelleflik, yüküm, mecburiyet, mükellefiyet, obligasyon"


    Ben muaf olacağım gitmeyeceğim diyorsanız, bakmanız gereken yönetmelik "6599

    TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI VE SAHİL

    GÜVENLİK KOMUTANLIĞI SAĞLIK YETENEĞİ

    YÖNETMELİĞİ" değildir.


    Bakmanız gereken yönetmelik,


    "6405

    TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ" dir.


    Tekraren paylaşayım.


    6599 ile başlayan yönetmelik madde 1:


    https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/21.5.20169431.pdf


    Alıntı

    metni:
    MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil GüvenlikKomutanlığı mensubu olan personel, öğrenciler ve bunların adaylarının Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı veSahil Güvenlik Komutanlığındaki görevlere uyarlık bakımından sağlık yeteneklerini tespit etmek ve barışta ve savaşta yapılacaksağlık işlemlerini düzenlemektir


    6405 ile başlayan yönetmelik madde 1:


    Alıntı

    metni:
    MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olan askeri ve sivil personel, öğrenciler vebunların adayları ile askerlik göreviyle yükümlü vatandaşların Türk Silahlı Kuvvetlerindeki görevlere uyarlık bakımındansağlık yeteneklerini tespit etmek ve barışta ve savaşta yapılacak sağlık işlemlerini düzenlemektir


    https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf


    6405 ile başlayan düzenleme diyor ki



    Kamu hastanesinin belgelerimi vermemesi


    6599 ile başlayan düzenleme diyor ki



    Kamu hastanesinin belgelerimi vermemesi



    Bu sebeple muafiyetinizi 6405 deki düzenlemeye göre aramanız gerek.


    Bu arada iki yönetmeliği oturup baştan sona okumadım farklılıkları neler tam olarak bilmiyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.