Şimdi Ara

Kamu Personel Servisi Kaldırıldı Sırada Memuriyet Sisteminin Kaldırılması Var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • devletimiz için iyi şeyler oluyor... sıradaki combo memurların azaltılması ve özelleştirmeye gidilmesi olacak büyük ihtimal...





    dünya gazetesi
    Son dakika... Kamuda tasarruf paketi: Üç yıl memur alımı sınırlandı; 'çift maaş'a tavan geldi
    https://www.dunya.com/ekonomi/son-dakika-kamuda-tasarruf-paketi-uc-yil-memur-alimi-sinirlandi-cift-maasa-tavan-geldi-haberi-726696



  • Onlar aptal kardeşim aptal...


    Memur almayıp tasarruf olacağına milleti inandırıyorlar işte :)


    Eğitimi ve sağlığı özelleştirmenin temelleri atılıyor :) Yarın burada alkış tutanların hepsini o nazik götünü göreceğim özel hastaneye gidince. Özel okula da yıllık parayı bayıldıklarında.


    Milyonlarca ortadoğu pisliğini ülkesine göndersinler memurla yapılacağını zannettiği tasarrufun 10 katı tasarruf yapar. Memur hiç olmazsa işini yapıyor o pislikler ne yapıyor?

    Özelleşme? Okulları mı özelleştireceksiniz? Çocuğuna forma almayan insanların çocuklarını özel okula göndereceklerini mi sanıyorsunuz? Ya da nüfus müdürlüğünü nasıl özelleştireceksiniz? Hastahaneleri özelleştirdiniz diyelim, 1 seruma 1000 TL para verince anlarsınız devlet hastahanelerini. Tamam hizmetler bazı yerlerde yetersiz olabilir ama istediğiniz şeyler çok daha kötü sonuçlanacaktır.

  • Özelleşme? Okulları mı özelleştireceksiniz? Çocuğuna forma almayan insanların çocuklarını özel okula göndereceklerini mi sanıyorsunuz? Ya da nüfus müdürlüğünü nasıl özelleştireceksiniz? Hastahaneleri özelleştirdiniz diyelim, 1 seruma 1000 TL para verince anlarsınız devlet hastahanelerini. Tamam hizmetler bazı yerlerde yetersiz olabilir ama istediğiniz şeyler çok daha kötü sonuçlanacaktır.

  • 2024 ilk dört ay merkezi bütçe 800 küsür milyat tl açık verdi. bunun anlamı bütçe disiplini için yakın zamanda daha sert önlemler alınacak. kamuda doğru alanlarda küçülme yada özelleştirme şart. ancak bu alanları kurumları seçerken kamu hizmeti odaklı olunmaz ise halk büyük bedel öder. unutmayın. trt özelleştirileceğine kalkıpta kadrolu öğretmenliği kaldırıp yerine ücretli öğretmenlik getirirseniz büyük tasarruf edersiniz ancak işin sonucunda çocuğunuz kamu okullarından mezun olunca büyük şok yaşarsınız. gelecek için çok önemli adımların atıldığı günlerdeyiz. dua edinde doğru kararları alsınlar, çünkü bedelini yine halk ödeyecek.

  • supreius S kullanıcısına yanıt

    asker polis yargı gibi şeyler özelleşmeyecek aksine değerlenecek ayrıca bunların dışında kalan herşey özelleşecek çünki devletin sırtına büyük bir yük oluyor.


    ABD gibi gelişmiş ülkelerde mesela hastaneler paralı buradada olması gerekir. malı mülkü olandan devlet hastane parası almıyor aslında tam tersini yapması lazım. sadece ciddi vakalarda hastaneler ücretsiz olmalı hatta..


    Türkiye'de malesef yan gelip yatayım paramı alayım yoluma bakayım mantalitesi var.. Devlet bu mantaliteyi ortadan kaldırmak için en doğru adımları yapmalı...

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    O zaman anayasadaki sosyal devlet ilkesini de kaldırmak gerekir. Böyle bir şey de yapmaz zaten iktidar, nasıl oy alacak, nasıl Araplara ücretsiz hizmet sağlayacak yoksa.  

  • BJK kullanıcısına yanıt

    memurluğu ve hastaneyi özelleştirince sosyal devlet tanımı ortadan mı kalkıyor?

  • Troller artık otobüsten veya dolmuştan mesaj atacak.  

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Evet kalkıyor, sağlık hizmeti nasıl paralı olabilir sosyal bir devlette?

  • Memuriyet komple özelleştirmeli. Şu andaki memur sayısının yarısıyla o zaman daha çok iş yapılır. Memur demek yan gel yat demek.

  • Hibrit model olabilir. Devlet denetiminde özelleşme. Ayrıntısını düşünmedim. Hibrit kelimesini kullanmak için yazdım. Fikir benden gerisini siz düşünün  

  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Doğru söylüyorsun, yaşam kalitesinden bahsediyorsun. Ama bizim vatandaşın yaşam kalitesi belli, bir de sağlık ücretli olursa olmaz. Keşke senin dediğin gibi yapılsa o zaman işte yaşam kalitesi artar, ama şu aşamada bu olmayacağına göre.  

  • Devlet memuruyum bu kadar topluma kindar yorumlar görmedim
  • 2025'e kadar sözleşmeler var. zaten kesin konuşulmamış. servis konusunda mağdur olacaklar da var oh olsun denilecekler de..

  • Aynen vergi dairesi, maliye, zabıta, emniyet güçleri, itfaiye, yargıtay, danıştay, bakanlıklar vs... hepsi özelleşir merak etmeyin  

  • Bu arada forumda sabah akşam, memur, eyt vs.. hakkında konu açıp anonim yapan şahıs. Accık dik durda konunun arkasında dur, kim olduğunu saklama gereksimini duyuyorsan neden korkuyorsun, burada korkan adamın dışarıdaki hayatta nasıl ayakta kalır merak ediyorum doğrusu.

  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt

    Onlar aptal kardeşim aptal...


    Memur almayıp tasarruf olacağına milleti inandırıyorlar işte :)


    Eğitimi ve sağlığı özelleştirmenin temelleri atılıyor :) Yarın burada alkış tutanların hepsini o nazik götünü göreceğim özel hastaneye gidince. Özel okula da yıllık parayı bayıldıklarında.


    Milyonlarca ortadoğu pisliğini ülkesine göndersinler memurla yapılacağını zannettiği tasarrufun 10 katı tasarruf yapar. Memur hiç olmazsa işini yapıyor o pislikler ne yapıyor?

  • özelde çalışırken işten çıkarılırım diye taksite girip yatak alamamıştım..


    evini kiraya verirsin memur ararsın, kefil istendiği yerlerde gidersin memur kefil ararsın, 65 yaşa kadar çalışma imkanı, ömür boyu iş garantisi, kız istersin memur ise verirler memur değilsen suratına bile bakmazlar.


    memura bu kadar ayrıcalık tanınamaz, toplumun bir kesimine bu kadar imtiyaz verilemez..memura ne veriyorsan özel sektör işçisine de vereceksino zaman, kimse memurlara kin beslemiyor sadece eşitlik istiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Mayıs 2024; 23:37:18 >
  • Memurlar bir yandan haklılar verilen hak geri alınamaz mantığıyla memurların üstüne gidiyorlar diye.. Bir yandan da devlet haklı 1 kişinin yapacağı iş için 5 kişi alınmış akşama kadar keyif yapan personel çok. Yeni gençler üniversite mezunu aynı şartları almak istiyor alamıyor kin duyuyor hele fetö vs herhangi bir torpille zamanında giren memurlara.

  • Birincisi Memurluğu hiçbir hükümet kaldırmaz zira memurluk kadrolaşma demektir.Kadrolaşmayan bir iktidar oy toplayamaz.Bu nedenle memurluğu hiçbir iktidar hiçbir şekilde kaldırmaz.Ancak şimdi ki gibi sınırlama getirir ama o da kısa süreliğine olur.


    İkincisi memleket sıradan bir ekonomik kriz içine girmiş değil.Türkiye'nin şuan yaşadığı kriz 100 yıl boyunca yaşamadığı tarzda bir kriz ve üstelik böyle bir kriz 20 yıldır memleketi tek başına yöneten bir zihniyet tarafından yaratıldı.Yani en beceriksiz birisini ülkeyi yönetseydi ekonomi bu kadar batmazdı.


    Üçüncüsü Peki ekonomi neden battı?Şahsi görüşüme göre;

    1)2011 Suriye iç savaşına Türkiye 'yeniden Osmanlı oluyoruz' denilerek sürüklendi ve bataklığa saplandı.Türkiye bugün resmen ilan edilmesede Suriye'de bir savaşın içine çekildi.Bu savaş durumuda ülkenin ekonomik kaynalarını tüketti ve tüketmeye devam ediyor


    2)Yine Suriye iç savaşıyla beraber memlekette milyonlarca sığınmacı alındı.Bu sığınmacıların ihtiyaçlarının büyük bir kısmı bizim vergilerimizle karşılandı ve hala daha karşılanıyor.Geçmişte birilerinin çıkıp 'Suriyelilere öz kaynaklarımızdan 40 milyar dolar harcadık.Gerekirse yine bir 40 milyar dolar daha harcarız' diyerek bununla övünmüştü.İşte o öz kaynak dediği 40 milyar dolar senin,benim cebimden alınan vergilerdi.Bu para Türkiye'nin kalkınmasına harcanmak yerine alakası olmayan bir savaşa sürüklenmenin bedeli olarak harcandı


    3)Ekonomiden zerrece anlamayan bir zihniyetin 'Ben her şeyi iyi bilirim' diyerek 2018'de ekonominin dümenine geçmesi ve tüm rasyonel ekonomi bilimini bir kenara fırlatıp kendi fantazili ekonomi modelini memleketin başına sarması ekonominin beledini kıran asıl unsurlardan biri oldu.2018-2024 yılları arasında sadece altı senede ekonomiyi bu çok 'ekonomistler' kendi elleriyle batardı.Daha doğrusu yok etti.Şimdi ise böyle uyduruk önlemlerle ekonomiyi toplamaya çalışıyorlar ama çok zor.


    Kısacası bugün yaşadığımız ekonomik kriz Dünya tarihinde görülmemiş bir kriz.Bunun böyle özel olmasının nedeni bu ekonomik krizin birileri tarafından istenilerek yaratılması...Emin olun yakın tarihte Dünya'da ki tüm iktisat fakülteleri ile ekonomi bölümlerinde 'Bir ekonomi nasıl yok edilir?' sorusu 2018-2024 tarihleri arasında Türkiye'de uygulanan 'yerli ve milli' (!) ekonomi politikası örnek gösterilerek anlatılacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 14 Mayıs 2024; 3:29:51 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.