Şimdi Ara

Kamyonlar için dünyanın ilk hidrojen yakıt istasyonu açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kamyonlar için dünyanın ilk hidrojen yakıt istasyonu açıldı
    ABD merkezli bir şirket olan FirstElement Fuels, ticari kamyonlar için dünyanın ilk hidrojen yakıt istasyonunu açtığını duyurdu. İstasyonun daha önceki istasyonların kapasitesinin 10 katından fazla olduğunun altı çizildi. İstasyon aracılığıyla bir kamyonun hidrojen tanklarını on dakika içinde doldurabileceği belirtiliyor. Bu da bir günde yaklaşık 200 kamyonun doldurulabileceği anlamına geliyor.



    10 dakikada 1 kamyon doldurulacak



    Firmaya göre her biri 725 km menzil için 68,6 kilogram hidrojen taşıyan Hyundai XCIENT yakıt hücreli çekiciler ve Nikola'nın hidrojenle çalışan bir dizi ticari kamyonu bu istasyondan yakıt alacak. Öte yandan ABD, "hidrojen ekonomisi" olarak adlandırdığı süreci hızlandırmak için 8 milyar dolar harcamayı planlıyor. Kaliforniya’da ise bunun gibi 60 hidrojen istasyonu daha inşa edilmesi için yeterli finansman bekleniyor. Bu istasyonların 5.000 kamyon ve 1.000 otobüse hizmet vermek için yeterli olacağı belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.MAN, hidrojen yanmalı motora sahip kamyon geliştirdi



    Öte yandan hidrojen özelindeki tartışmalar ve endişeler de giderilmiş değil. Zira hidrojen, “yeşil” bir yakıt olsa da üretim noktasında oldukça kirli bir yakıt olabilir. Günümüzde üretilen hidrojenin çoğu, bir fosil yakıt ve güçlü bir sera gazı katkısı olan metan gerektiriyor. Bu sorunları gidermek için üretim alternatifleri üzerinde çalışılıyor; metandan kurtulmak için karbon yakalama ve depolama veya elektroliz ile sudan hidrojen elde etme gibi. Şimdilik her iki alternatif de oldukça pahalı. FirstElement Fuels ise tedarikçisi Air Liquide'in hidrojen için "hammadde" olarak doğal gaz kullandığını söylüyor. Kullanılan gaz %60'tan fazla yenilenebilir olduğu için hidrojen "yeşil" olarak nitelendiriliyor.




    Kaynak:https://electrek.co/2024/04/27/worlds-first-hydrogen-station-for-commercial-trucks-opens-is-it-too-late/







  • Hidrojen konusunda Japon araç üreticiler gelecek gördü yatırım yaptı ve ülkeilerine güzel de bir ağ kurdular. Araçlar çok çevreci ama bazı problemleri aşamadılar ve bu yüzden yaygınlaşmadı ve sanırım ölü doğacak. Hidrojen üretimininden yazıda bahsedilmiş. Hidrojen depolaması da bir sorun. Düşünün petrol gibi lpg gibi bir dağıtım ağı daha kurmanız lazım. Belki nakil aracı bile özel olacak. Araçta kocaman hidrojen tüpleri olacak ki mesela toyota mirai de aracın ortası ve arka koltuk kısmına, bagajına bu kabasaba tüpler tecavüz etmiş resmen.
    Eğer fosil yakıtlara altarnatif arıyorsak elektrikli araçlar çok daha cazip. Elektiriği üretmek taşımak ve araca nakletmek basit ve kolay.

  • Böyle böyle ilerleyecek bu işler. Muhtemelen ölmeden önce görürüz.

  • şu haberleri son 15-20 yıldır görüyoruz

    haber olmaktan öteye gidemiyorlar...

  • Madem doğalgaz yeşil enerji ise yeni bir teknoloji aramaya ne gerek var . Mevcud da dolğgazlu otobusler var .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.