Şimdi Ara

KAN VERELİM ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ülkemizde ciddi bir kan açığı var. İhtiyaç insanların %3’ünün kan vermesi ile karşılanabilirken insanımızın ancak %1’i kan veriyor. Geri kalan nasıl karşılanıyor derseniz başı sıkışan insanın alel acele bulunmaya çalışılan eş dostundan…. Bu esnada çok kayıplar da yaşanıyor.

    Halbuki kan vermek insan vücuduna da faydalı bir eylem. Link’teki makalenin çok sayıda benzerlerini nette bulabilirsinizhttps://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/yilda-2-kez-kan-vermek-vucudu-yeniler/ Kan vermenin zararına dair ise hiçbir veri yok. Yani kan vermek bilimsel olarak size faydalı olduğu kesin olan hem de manevi olarak da çok ulvi bir eylem.

    Burada çok büyük bir yanlış algı da A+ ve 0+ kan sahiplerinin yaa benim kanım çok bol benim vermeme gerek yok demeleri. Gerçekten insanların oransal olarak %40 A+ ve %30 0+ kan grubuna sahip. Ancak şu unutulmamalı ki kan ihtiyaçları da bu oranlar dahilinde oluyor , kan ihtiyacı olan insanların %40’i A+ grubu ve şu an en çok aranan kan da A+ . Yani benim kanım çok bulunuyor benim grubuma ihtiyaç yok demeyin. Tam tersi en çok ihtiyaç bu gruplara var…

    Haydi hem kendiniz hem toplum için faydalı bir iş yapın. Ve yapmaya da devam edin. Ve etrafınızdaki insanları da yönlendirin. Unutmayın bir gün sizin ve sevdiklerinizin de ihtiyacı olabilir.

    Size yakın bağış noktalarını öğrenmek için http://www.kanver.org/KanHizmetleri/KanBagisiNoktalari/
    Daha önceki bağışlarınızı ve ne zaman tekrar bağış yapabileceğinizi öğrenmek içinhttp://www.kanver.org/KanHizmetleri/KanBagisiBilgileri/







  • Güzel bir konu, destek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızılay kanları satıyormuş gibi duyumlar yüzünden kan vermeyi ihmal etmeyin arkadaşlar. Sonuçta ihtiyaç sahibine ulaşsın da satıyorsa da günahı onların boynuna.



    Bizim amacımız hayat kurtarmak. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel. Şu ana kadar 8/10 defa kan verdim sadece 1 tanesi birinin ricasi ileydi tanıdığın. Gerisi bağış..

    Hem vücudu yenilersiniz hem bir insana faysaniz olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihtiyaç olursa veririz neden bedavaya verdiğimiz şeyi parayla alalım , üstelik sadece ihtiyaç sahibine satılmıyor , yurtdışına da satıldığı haberleri geliyor.Yani bağışladığında hayrına yapmıyorsun çünkü ihtiyaç sahiplerine hayır olarak değil para olarak temin ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih

    Kızılay kanları satıyormuş gibi duyumlar yüzünden kan vermeyi ihmal etmeyin arkadaşlar. Sonuçta ihtiyaç sahibine ulaşsın da satıyorsa da günahı onların boynuna.



    Bizim amacımız hayat kurtarmak. &#127481;&#127479;&#127481;&#127479;&#127481;&#127479;

    Hiv Hep B Hep C sifiliz taramaları yapılıyor. Kan alan kişiden bu taramalarında ücretleri alınıyor bir de malum personel ulaşım gider ve Kızılay'ın kendi vakfı(çadır kumanya vs) kan satılması gibi bir durum yok..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende firsat buldukca bagis yapiyorum ,herkeste yapmali

    bide bi ara yobaz kafa organ bagisi haramdir felan diyordu, Allah niye boyle biseyi haram kilsin aliyamiyorum ama bana yarari olmayacak organin baskasina faydasi olacaksa nasil haram oluyor anlayabilmis deiglim, organ bagisida yapalim,
  • Kizilaya vermeseniz universite hastanelerine verin ben 5 defa kizilay 3 defa uni hastanesine verdim simdiye kadar bi zarari yok hem belese cokoprens yersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben vermiştim bikaç defa hem de çok isteyerek de verdim. Hala da vermek isterim ama demir eksikliği oluştu bende bir ara demir ilacı kullanmak zorunda kaldım bu yüzden biraz çekiniyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vermem. Parayla satıyorlar.
  • ben hayrına vereceğim ama bana lazım olunca parayla alacağım çok saçma.

    bu ülkede iç savaş mı var da kan yetmiyor.zaten birine bir şey olunca yakınları kan veriyor,kızılay'a verilen kanlar nereye gidiyor? ırak,suriye gibi çatışma olan ülkelere falan mı gönderiliyor anlamıyorum.ver ver ver ver ama kızılay'dan sürekli mesaj gelir ki 1 dakika önce gene geldi.kan stoklarımız kritik durumdadır diye.nereye gidiyor bu kadar kan?

    1 kere verdim 2 ay kendime zor geldim,direncim düştü.1 soda 1 kraker verdiler hepsi bu.kan verenlere sağlık harcamasından muafiyet gibi kampanya falan yapmalı devlet.yoksa niye vereyim? 1 torba kan veren 10 kere muayene ücreti vermesin mesela(hani doktora gittiğimizde 5-10 lira gibi bir ücret kesiyorlar ya).bak o zaman stoklar nasıl artar.bu devlet vermeden almak konusundan çok başarılı da millete bir şey vermeye gelince kayserili pazarlığı yapar.

    asla kan vermeyeceğim belki bir yakınımın acil ihtiyacı olur onlara veririm.niye hakkımı tanımadığım insanlar için kullanayım? kimsenin tohumuna para saymadım ölse de umrumda değil yaşasa da




  • bedelini vereceklerse neden vermiyim
  • Hayat kadınlarıyla çok yatmış biriyim, hastalığım yok tertemizim, her sene eliza testine girerim ama yine de bu yüzden vermiyorum.
  • Parasıyla alacak varsa verelim niye vermeyelim, benden bedavaya alıp elin gavuruna parayla satacaksa oho...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 3 Mart 2018; 5:21:10 >
  • Çok istiyerek kan veriyorum, bu gece sürem doldu. En kısa zamanda gene vereceğim. Özellikle kök hücre bağışı yapmak istiyorum, inşallah birine uyumlu çıkarda bir can kurtarabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan vermek çok faydalı değil. Sonuçta insanın hayat enerjisini azaltıyor. Ömrü kısaltsa bile 1 ay benden kısalması başkasından 30-40 yıl eksilmesinden daha iyidir
  • Bu ülkede dakika başı ne ameliyatlar yapılıyor bilseniz. Lafa gelince tek yaşamaktan söz edersiniz ama hayatta kimsesi olmayan birinin kan ihtiyacını nereden karşıladığını sanıyorsunuz? Her yakını olanda kan verecek durumda olmayabilir. Konuyu açan arkadaşa duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum 2-3 kişiden alınan kanı 1 kişi kullanıyor. İhtiyaç yok mu şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Freeky

    Kizilaya vermeseniz universite hastanelerine verin ben 5 defa kizilay 3 defa uni hastanesine verdim simdiye kadar bi zarari yok hem belese cokoprens yersiniz

    Yapma bunu ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla satma haberleri duydum,vermedim hiç.Damızlıkmıyız biz.He ihtiyaç olur çevreden direk jileti vurup ağzına akıtırım ama milleti eşşek yerine koyan kurumlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.