Şimdi Ara

Kanuni cheetah 125 mi Zongshen ZS200GY-A mi Zongshen ZS125GY-A mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
8.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Forumdaşlar,

    Cucukluğumdan beri içimde büyüttüğüm motor özlemini artık gerçeğe dönüştürmeye karar verdim. Yakında memleketimin taşlı topraklı yollarında sürmek istediğim 1 ay boyunca bana arıza çıkarmadan toz toprak içinde arkadaşlık edecek bir motor arıyorum.

    Verebileceğim en son fiyatı zorlayan 3 model buldum. Ama kararsızım. Ayrıca Sıfır ve 2. el arasında da kararsız kalmış durumdayım. Yani bu devir mevir işlemleri falan var 2. elde. Sıfırda da plaka alma gibi işlemler falan ben uğraşmak da istemiyorum. Yani kısaca hangisinde bürokratik işlemler daha az olur öğrenmek istiyorum. Ve tabiki net olarak neler yapmam gerekiyor satın alma sırasında.

    Tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Saygılar herkese...



  • Zongshen ZS200 al çok az problem çıkarıyormuş onlar da ufak tefek şeyler. Kullanan bi arkadaşım var gayet memnun, bence temiz bi 2.el al gidip noterden üstüne geçiriyorsun o kadar başka birşey yok. Sıfır alınca nasıl oluyor bilmiyorum plaka vs.
  • ZSGY200 AL BENCE
  • Cevaplayan arkadaşlarım sizlere çok teşekkür ederim.

    Peki bu modellere alternatif olarak önerebileceğiniz başka model var mı? Bi de ben bu motoru malatya da kullnacağım herhengi bir problem çıktığında tamamen ortada kalıp tatilimin zehir olmasını istemiyorum. Yani servis ağı geniş bir marka olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinizi benle paylaşa bilir misiniz?

    Ayrıca MuratK. arkadaşım bana tercih sebebini belirtebilir misin? Teşekkür ederim şididen.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkanmj

    Cevaplayan arkadaşlarım sizlere çok teşekkür ederim.

    Peki bu modellere alternatif olarak önerebileceğiniz başka model var mı? Bi de ben bu motoru malatya da kullnacağım herhengi bir problem çıktığında tamamen ortada kalıp tatilimin zehir olmasını istemiyorum. Yani servis ağı geniş bir marka olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinizi benle paylaşa bilir misiniz?

    Ayrıca MuratK. arkadaşım bana tercih sebebini belirtebilir misin? Teşekkür ederim şididen.

    zongshen den çevremde çok var ve çin malı olsada çok arıza yapmıyomuş ama servis garantisi veremem servis önemliyse 3500 e yamaha ybr 125 derim ve (bence) seni hiç üzmez




  • boyu kısa olanlar asya gy200 (haojin) o motoru da düşünebilir, motorları tıpatıp aynı ama simsiyah güzel bir motor, karbüratör değişimi ile güçlendirilebiliyor...
  • Ramzey 200GY yada Zongshen 200 bu ikisinden birini tercih et bence.Ramzey biraz pahalı ama diğerlerine göre iyi.Çindeki fabrikası "quigqi"gibi bişey zamanında suzukiden eğitim almış.Yani yarı suzuki denilebilir.Zaten bakarsan suzuki dr200 ün kopyası.Bizde ramzey var ve şu ana kadar hiçbir problemi olmadı.Şehir içi,arazi,uzun yolda sorunu yok.Görüntüsüde diğerlerine göre daha şekil.
  • Herkese merhabalar;

    GY125 zealsun var bende. A dan Z ye her parçası elimden geçti. Kısaca özetlersek;

    Motoru mekanik olarak sağlam. Üstten egzantirikli oluşu, yüksek gazlarda sorunsuz kullanım sağlıyor. Ancak gücü zayıf. Zira motor kros için değil, alenade bir motorsiklet için üretilmiş. Arazi performansı sağlaması için de kısa bir son dişli kullanmışlar. Motor 70km'den sonra çok bağırıyor. Orjinal ön dişlisi 14 idi. Ben önce 16 yaptım. motor resmen kurudu. şimdi 15 ile değiştirdim. Yakıt tüketimi falan iyi. Sürati sürekli 80-100km arası yaklaşık 30 dakika gidebiliyor (daha fazlasına siz gidemiyorsunuz). Titreşimi had safhada. Ancak bu motorlarda titreşim hemen hemen kesilemiyor. Sadece benimseniyor. yarım saat sonra ne böbrek taşı nede eklem romatizması, hiçbir sorununuz kalmıyor.

    Yol tutuşu iyi. Lakin frenleri, özellikle arka frenleri çok dengesiz. Ön frenine alışmak gerekiyor. Biraz çabuk balata bitiriyor. Ayrıca, bu motorlarda her 3000km'de mutlaka buji temizlenmelidir. Zira motor çok çabuk kurum yapıyor.

    Elektirik aksamı iyi değil. Mutlaka kontrol edilmeli. Akü kısmı bağlantıları sık sık sorun çıkartıyor. Farları pek iyi aydınlatmıyor. Yakıt tüketimi çok çok iyi. Tam gazda dahi 3lt'yi geçmiyor.

    Egzos sesi güzel, görüşü ve oturuş pozisyonu iyi. Makine 500'lük makinelere benziyor ve uzun boylulara göre iyi bir oturumu var. Ancak, arka plakalığa mutlaka önlem alın. Normalde sorun olmayan plaka, sert bir çukurda, plakalığın esnemesiyle tekerin arasına giriyor. Ben üçüncü kez arka kuyruğu değiştirdim.

    Göstergesi tam bir hit fakiri. Mil olan göstergesini değiştirdim. Devir saati yok. Benzin göstergesi yok, Gösterge önü çok boşta ve çirkin duruyor. Ama biraz para vererek bir panel alabilirsiniz (Yuan, Ramzey gibi)

    Sübab ayarları emme egsoz, 0.1mm yaparsanız çok iyi sonuç veriyor. Buji tırnak aralığı 0.6mm olmalıdır. Hava ayarını kısmayın, kalkışta sorun yaratıyor.

    Debriyajı sert. Şehir içinde bayağı yoruyor. Ama şanzumanı çok sağlam.

    Ama gerek 125 gerekse 150, kesinlikle memnun kalınacak motor.




  • Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Kafamda verdiğiniz bilgiler ışığında işler yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

    Sizlere son sormak istediğim bu kanuni ve uğur mondial hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Ben son olarak mondial 150KN 'yi gözüme kestirdim ama bu cross değil. Fakat fiyatı ucuz ve bir de kanuni nin cheetah 125 'i hakkında sizden olumlu veya olumsuz yorum alabilir miyim?

    Teşekkür ederim.
  • Ben ikisi hakkında da hiç iyi şeyler duymadım ama kullanmadım da. Sadece forumlara epey göz atmışlığım var Mondial'e zaten dandik, Cheetah'a da güzel değil diyorlar.

    En iyi izlenime sahip olanlar Ramzey 200GY ve Zongshen ZS200.
  • Son kararım zongshen zs200GY-A olacak gibi görünüyor hernekadar türk malı almak için kendimi zorlasam da:(((( Şu aşamada gördüğüm kadarıyla motorurka ve polen ticaret ikisi de satıyorlar bu motoru acaba hangisi daha profesyönel firma tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

    Teşekkürler şimdiden.

    mototurka bayisi beşiktaştaki galiba k2 motor mu öle bişiydi. 3500ytl dedi bu motora ama polen ticaretin sitesinde 2600ytl yazıyor. Kafam karıştı açıkçası

    bi de bu motorun titreşimi daha az olan versiyonu varmış bir forumda yazıyordu bu konuda bilgisi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanmj -- 9 Temmuz 2007; 21:01:54 >




  • Eski modeller titreşimliymiş ama 2006 dahil balansör kullanılmaya başlamış. Bu dediklerim Zongshen için, diğerlerini bilmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Eski modeller titreşimliymiş ama 2006 dahil balansör kullanılmaya başlamış. Bu dediklerim Zongshen için, diğerlerini bilmiyorum.

    BUGÜN 1 AY ÖNCE BIRAKTIĞIM İŞYERİME TEKRAR BAŞLADIM KARŞIMIZDAKİ DÖŞEMECİDE Bİ CROSS VAR (ÇOK ESKİ) MANYAK SES ÇIKARIYO MARKASINI SORDUM SAHİBİ BİLMİYOM DEDİ
  • Adana'da zonghsen satışı yok. Sadece Zealsun var. Aralarında fiyat farkı sanırım ondan doğuyor. 2600ytl olan herhande 125GY (2200-2500 arası değişiyor) İkiside kalite olarak aynı motorlar. Zealsun (satışı) Ankara'da yok mesela ama parçaları bire bir uyuyor.
  • 200cc'den aşağı alınmaz bence çinliler, zaten 200 bile az daha da düşük olması hiç iyi olmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgakmg

    Adana'da zonghsen satışı yok. Sadece Zealsun var. Aralarında fiyat farkı sanırım ondan doğuyor. 2600ytl olan herhande 125GY (2200-2500 arası değişiyor) İkiside kalite olarak aynı motorlar. Zealsun (satışı) Ankara'da yok mesela ama parçaları bire bir uyuyor.


    Bende bundan şüphelenmiştim ama polen ticaret resimlerde bile zongshen resmi koymuş siteye zealsun sattığı halde...Yanıt için teşekkür ederim.

    Demekki sadece isim mi değişik yani şimdi? Yani diğer bir deyişle zealsun zongshen ile aynı kalitede mi? Ben biraz kafa karışıklığı yaşıyorum.

    sahinoz31 kardeş sana katılıyorum. Herkese çok teşekürler...Sayenizde motor kültürüm artmış bulunuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanmj -- 11 Temmuz 2007; 17:57:25 >




  • Aslında sadece bilgin artıyor, motorsiklet kültürü başka bir şeye deniyor. Mesela ekipman takma vs konularında bilinçli insanlar iyi motor kültürüne sahip olanlar. Kaskı takacak yeri şaşırıp koluna takanlar da motor sürdüğünü zanneden kırolar oluyor işte. Neyse ya, öyle işte söyleyesim geldi birden
  • Arkadaşlar şu zealsun ile zongshen marka motorlar arasında ne fark var cidden merak ettim? Biliyorum çok oluyorum ama bu sorumu da bilen yanıtlarsa çok sevinirim.

    Teşekkür ederim...
  • kafanı karıştırmak gibi olmasın ama ikisinide boşver bence.

    hyosung karion 125 al rahat et. görünümü güzel. forumlarda olumlu yorumlar alıyor. bir araştır istersen.
  • Cross olarak da Hyosung 125cc var onun da tipi çok güzel. Zongshen ve Zealsun aynı motorlar ama firmaları farklı tasarım vermiş işte, aslında parçalar tamamen aynı ufak detaylar dışında. Ben Zongshen'in tipini daha çok seviyorum. Bu arada benim tanıdığım Zongshen kullananlar memnunlar, yani ufak tefek problemleri giderdikçe sorunsuz hale geliyor. Kafana göre takıl, ister bu ister Hyosung RX125:http://www.hyosung.com.tr/?urundetay=13

    İkisi de güzel, biri çinli biri koreli, güçleri de benzer, bi tek fiyatlar farklı hangisi uyarsa onu al.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.