Şimdi Ara

kapı zilinin sesini nasıl yükseltebilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
32.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • audio apartman zil sistemim 24 volt ile çalışıyor. İşitme sayıflığımdan ötürü, 12 volt ile çalışan ek bir zil alarak daire kapısına bağlıyabildim. Ancak apartman aşağısından gelen sisteme paralel bağlıyamadım. audio panelindeki hoperlor çıkışına paralel olarak bu hopörlörü bağlıyabilirmiyim ? Lütfen yanıt verirseniz sevinirim.

  • hopor H kullanıcısına yanıt

    Eğer bağlantı yaptığınız yer ses sinyali ye yani hoparlör kablolarını bağlıyorsanız yeni zile, burada devamlı 24 Volt olmaz. direk bağlasanız bile sorun çıkmayabilir ve ya ufak eklemelerle çözülebilie. ancak zaten duyamadığınızı şikayet ettiğiniz bir sinyali yeni zile bağlamakla ses artmaz ki???


    Ses sinyali kaç volt ise ona göre röle alabilir ve yeni zilin müstakil elektriğini bu röle ile anahtarlayabilirsiniz. Röle elektrik geldiğinde düğmeye basan bir aygıttır diyebiliriz. 5Volt röle de var 24Volt da

  • Teşekkür ederim. Yeni bağlayacağım zil 12 V beslemeli ve çok kuvvetli bir kanarya sesi veriyor. Bu zili daire kapı önündeki butona bağladım ve aşağıdaki apartman zili ile birlikte çalmasını sağladım. Rahatalıkla işitebiliyorum daire kapı önündeki butona basılırsa. Ancak aşağıdaki apartman zili Audio nun orjinal zili çok zayıf ve ben audio nun daire içindeki görüntülü ekranın içindeki zayıf hoperlörün uçlarına paralel olarak bu zili bağlamak istiyorum. Audio 24 V ile çalışıyor. Verim elde edebilirmiyim acaba ?????

  • hopor H kullanıcısına yanıt

    Tam da bunu açıklamıştım. Apartman hattına bağlı olan zil kendisi öterken szin zilinizi nasıl çalıştırabilir?

    Zildeki hoparlör çıkışı ile röle sürebilirsiniz. Kimi uygulamalarda direk röle bağlanabilmektedir.

    Bu hatta transistör bağlayıp aynı anda eklediğiniz zilin çalmasını sağlayablirsiniz.


    Bu iki halde de hem apartman zili hem de eklediğiniz zil çalışır. Ancak ses çıkışı gariptir ve değişkenliğinden ötürü garipliklere sebep olabilir. BU sebeple ikisini aynı anda çalıştırmak uğraştırailir.

    Apartman hattınız her ne adar 2V diye etiketlense de ses çıkışında hem devamlı aynı gerilim olmaz he de bu değer olmayacaktır. Ses çıkışını tetikleyici olarak kullanabilirsiniz. Madem zayıf bir ses çıkışı ise bunun bağlı olduğu hoparlörden ayırmanızla sadece eklediğiniz zili çalıştırabilirsiniz. Ancak diyafonu da kullanmak istiyorsanız bu ses sinyalini tetikleyici olarak kullanmak kolay değil çünkü diyafona basıldığında susmayan bir ziliniz olur.


    Hem zil çalarken çalışsın hem de diyafon anında sussun isterseniz ilinizi (XOR) kapısı kullanabilirsiniz. BU kapı basit çip olarak satılmaktadır. Ve de ses çıkışından tetikleyici ucu alırken diyafon ucunu da tetiği bozucu yani hatta eklenen ek transistör ile tetiklemeyi kesici olarak kullanabilrisiniz.

    1. var olan ve beğenmediğiniz zil sesini çıkaran hoparlör çıkışını tetikleyici olarak kullanıp eklediğiniz zili tetiklenen transistör ile sürersiniz.
    2. Dİyafon kullanımdayken zilden hariç yanan ışığı tetiklemeyi bozucu olarak kullanıp eğer diyafon devrede ise yani sadece sizin tarafınızdan devrede olduğunda yanan bir led vb varsa buradan aldığınız tetikleme ile de bir önceki tetiklenen hatta seri ve tetiklemeyi bozan bir transistör ekleyebilirsiniz.

    Mesela 1. transistçr NPN ise ikinci transistör PNP olur.


    Birçok kullanıcı anlamadığını söyleyecektir. EN üstteki basit ama fonksiyon azaltan çözüm. EN son yazılan ise gerçek bir çözüm. Ama bu çözümün uygulanabilmesi için sadece siz kullandığınızda diyafonda etkinleşen bir hat olmalı. Dİğer kullanıcılar kullanmazken. AMa böyle bir hat yokken de yani diyafon her kim kullanırsa kullansın tüm katlarda çıkış veren(meşgul ledi gibi) bir hat varsa bu hattan sizdeki ek zili susturup devamlı ötmesini engelleyebilrsiniz. Bunun sebebi siz diyafonda biriyle konuşurken bu ek zilin devamlı ötmesini engellemekt gereğidir.


    Ses çıkışının transistör için ne denli tetik ucu olarak kulanılabileceğini ve de ses sinyalini bozmadan nasıl tetik alınabileceğini konu hakkındaki uzmanlardan fikren dinlemek gereklidir. Buyrun değerli forumdaşlar. BU konu sadece son sorana değil ****ine açıklanması gerekli bir konudur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 12 Aralık 2022; 20:4:55 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.