Şimdi Ara

Kapitalist düzenin sonu yaklaştı ve biz de önde koşup bayraktarlığını yapıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Serbest rekabet piyasası anlayışı başta güzel gibi. Ancak zaman içinde gelişip güçlenenlerin diğerlerini sömürmesi sonucunu beraberinde getiriyor. Küçüksen yaşayamıyorsun çünkü büyükle rekabet etme şansın kalmıyor.

    Örnekle gitmek gerekirse, kimse tutup şu an bir Apple'ı kolay kolay geçemez. Ya da gidip marketin karşısına bakkal dükkanı açarsan, aynı maliyete ürün bulamaz ve bir çok konuda da eksik kalırsın. Yürütemezsin.

    Diğer taraftan paraya hükmetmeye başlamış olanlar yine o parayı kendilerine hizmet ettirebilecekleri kişileri kendilerine bağlatacak şekilde kullanıyorlar. Önü açık görünen bir şarkıcıya da el atıp anlaşabiliyorlar ya da yönetimi elinde tutanların da aklını çeliyorlar. Bilimi de kendi istedikleri şekilde yönlendiriyor ve kendi istedikleri açıklamaları yaptırıyorlar. Aksi takdirde ipini çekiyorlar ya da önünü kapatıyorlar ilgili kişinin.

    Sonuç olarak bu sistem birkaç kapitalist aileyi en üst düzeye taşımayı getiriyor. Bu aileler de kendi içlerinde gizli bir rekabet halinde. Çıkıp meydanda liderleri çarpışarak rekabet etmiyorlar. Onlara hizmet edenlerle egemenlik alanlarını genişletmeye çalışıyorlar. Paranın ve gücün kölesi olmaya hazır ve muhtaç durumda olanlar onların isteklerine bağlı olarak hizmet veriyor.

    İşte bu köleliğe razı olanlar şu an her türlü değerden ve etikten uzaklaşmaya başladılar. Çünkü beslendikleri sistem onlara onu emrediyor. Şu an sistemler genel olarak tıkanmaya yaklaştı. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada durum bu.

    Sonuç: Önümüzde iki farklı muhtemel sonuç var. Ya kölelik sistemi meşrulaşacak. Ya da tüm sistem çöküp, tamamen yeni bir başlangıç yapılacak. Bunun için belki de bir üçüncü dünya savaşı gerçekleşecek. Ya da kitlesel bir aydınlanma hızla gerçekleşecek ve o sayede daha az bir zararla insanı insan sayan, tamamen yeni bir düzen kurulacak.

    Dünya ve ülke gündemi kategorisinin iskelet bilgisi işte özet olarak bu anlatımda yer alıyor.


    Edit: Başlık dalgınlıkla konu dışı bölümüne açılmış ve belki de daha iyi olmuş. Çünkü diğer bölümden sebebi anlaşılamaz şekilde başlık kaldırıyorlar ve verdiğin emeğe yazık oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante Majestic -- 8 Ekim 2018; 12:36:2 >







  • Başımıza ne geldiyse zaten kapitalist sistem yüzünden geldi . Kesinlikle bu sistemden kurtulmamız lazım !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • les gibi kominist koktu
  • Kişi sözcüklerinde kendini bilir kendini tarif edermiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.