Şimdi Ara

KAPORA VERDI GERI VERMELIMIYIM LUTFEN YARDIM EDIN (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
334
Cevap
1
Favori
57.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eger siz kapora aldiktan sonra arayan 3 5 kisiyi geri cevirdiyseniz geri vermeyin kaporayi. Ama yok kimse aramadi zaten madur olmadiysaniz kaporayi geri verin gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Aracı bugün anlaştığım kişiye 2 bin tl daha düşüğe verdim,mağdur sayılırım aslında.Birde insanlarda kapora alınmış araç niye satılmadı acaba diye soru işareti oluşmuştur kafalarında.
  • Yarisini ver icin rahat etsin 300 tl kapora icin cok para . yarisi senden yarisi ondan gitsin . para kolay kazanilmiyor. Birde adamin tutumu onemli kibarca verip vermemeyi size birakmissa bence verin bir miktarini ama kendi hakkiymis gibi uslupsuzca istemisse yol verin gitsin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda zaman sıkıntısı var saolun gerçekten kaç yıllık konuda ambale olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ver kardeşim için rahat eder

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihe bakmayı akıl eden yok
  • Aslında para sizin ananızın ak sütü gibi... aman 300 tl sizizengin etmez boşverın verin büyüklük sizde kalsın ben olsam veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu durumda olsam şu yolu izlerdim.

    anlaşıp kapora aldım ve o sırada aracıma musterı cıkıp reddettıysem kaporayı vermezdım cunkı kaporanın amacı budur

    ama yok talıp felan cıkmadıysa aracıma ve 1 gunde vazgectıyse hayhay deyip verirdim neticede bir kaybım olmamış olurdu sonucta 300 lıra hepımız ınsanız bır yanlış yapıyoruz karşıdaki adamda sevınırdı yerinde olsam biri bana verse gerçekten sevinirdim.
  • Cahil babam aracı alırken galericiye 1500 lira kapora vermişti, 1 saat için aklıma o geldi şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet şaşırmış arkadaş kapora nedir ne için verilir ? Kapora ( bir nevi aracı bağlamak başkasına satma demek söz kesmek ) Vicdan filan işi deil bu iş çok sayıda araç sattım kesinlikle vermezdim koparayı geri mesala örnek opel astra sedan kırmızı aracımı araba pazarında eşiyle birlikte gelen bir beyefendi anlaşarak sattım bana 500 tl kapora bıraktı. 1 hafta müsade istedi anlaştık. Ben aracı sattım. Adam anlaştık tan 1 saat sonra arasa ben vazgeçtim dese kapora yanar .. Niyemi arkadaşlar pazar günümü heba etmişim aracımı yıkamışım pazara çekmişim. Kaporayı alınca tezgahdan aracı kaldırmışım. Belki kaldırmasam başkası alıcıkta bu 1 pazar günüm heba olmuş bu 2 benim düşüncem budur kapora geri verilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapora vermem de almam da...
  • Kapora vermeyene aracı ayırmam kapora verdiysem ve vazgeçtiysem parayı istemem
    Geçen gün bi elemanıma telefonda araç soruyorum pazarlık yapıyorum eleman demezmi kapora aldım. Lan dedim kapora aldıysan benle ne pazarlık yapıyosun pez. Durduk yere benim zamanımı çalıyosun şer. Dedim yüzüne kapadım.
    Kaporanın anlamını bilmeyen milyon tane adi insan var çevremizde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airarmada -- 21 Ağustos 2016; 9:13:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaparo almayın da kaparo vermeyin de.. Baksanıza yıllardır bilgi kirliliği olmuş burada herkes de racon keser gibi yazmış; kaparonun anlamını hepimiz biliyoruz fakat uygulamada sorunlar var :)

    Birinden para alsam, bir iş için ama iş olmasa o para bana batardı. Adam arkamdan haram olsun dese 500 lira için değer mi derdim mesela kendi kendime.. Etik olarak dememesi lazım ama diyor işte; değer mi yani ?

    Bence iade edilmeli, satarken de ihtiyatlı davranılmalı alacağım ama bana süre verin demek falan bir anlamı yok. Parayı veren düdüğü çalar.. Teklif edende de almayın yani; adam 10 gün sonra alacağım diyor tamam de 10 gün içinde satılmazsa alırsın de geç.
  • adamın biri arabama talip oldu. Her yerini incik cincik etti. Ekspertize sokmadan önce 24 e anlaşalım dedi yok dedim 24300 olacak dedim. Neyse arabayı ekpertize soktuk. Sonra 200 kapora verelim yarın 23800 verelim dedi. Yok dedim 24300 dedim ben size. Neyse kul halkı mul hakkı dedi lan dedim boşver 24 olsun. Ertesi gün aradı vazgeçtik diye. Telefonda Parayı geri dedi direk kapattım suratına. Bu 200 lirayı zor durumda olan bir uni öğrencisine göndereceğim. Adamın durumu zerre umrumda değil. Kapora geri verilmez m ha naparsin fakire fukaraya verirsin. Adam ısrar edip ararsa tekrar durumu anlatirsin belki utanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaporayı vermeden önce kapora sözleşmesini iyice okumanız gerekiyor. Normalde beğenilmeyen bir malın 30 gün içerisinde iadesi varken, kaporanın iadesinin olmaması çok saçma.

    Ayrıca kaporada 2 taraf içinde tehdit oluşturan maddeler olmalı, sadece bir taraf için değil.

    Şu yazıyı çok detaylı okuyun.http://fatihdemir.com.tr/kapora-sozlesmesi-nedir/
  • Kaporayı vermemek hakkınız ama bence verin. ben olsam geri verirdim.
  • Arabayi kesin alacaksam kapora bırakırım.Arabayi alirken 500 lira bıraktık araba bizim artik dedik ekpertizde adamin soylemedigi ufak bir boya cikti kapora ve ekpertiz ucretini odemeyi teklif etti vazgecerseniz diye o sekilde kabul ettik fiyattan kendisi 200 tl dustu biz hic teklif bile etmedik fiyati dusur diye.



    Bana kakirsa kapora geri verilmez.Tamam bu araba artik benim demedigin zamanda kapora bırakılmaz.Adamla anlasican dediginden farklı çıkarsa alirim kaporami diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 lirayla ne sen zengin olursun yada fakir. Ne de o...

    İtibarını koru madem dışarda is yapan birisin.

    Ver gitsin. Üç günlük dünya...

    Bende araba sattim 1 hafta once cocuk kapora verdi.
    Aksamina aradi abi bütçeyi biraz zorluyor ben vazgeçtim kapora sende kalsin helal olsun, zamanını aldim dedi.
    Bende kardesim bütçeni sen bilmiyormusun yetmiyorsa neden kapora veriyorsun, bende kalmasın gel kaporani al dedim cocuk gelmedi ertesi gun ben gittim kendim verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 15 Şubat 2017; 12:59:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuki karşılığına bakarsak şöyleymiş;

    Hukuki açıdan yapılacak kapora ödemeleri yazılı olarak alıcı ve verici arasında yazılı sözleşme içinde açıkca belirtilmelidir. Olası oluşabilecek olumsuzluklar, örneğin ; ekonomik durumun alıma uygun olmaması gibi sebepler ile kişi alım yapmaktan vazgeçmesi durumunda yazılı kapora tanımı içeren sözleşmelerde "cayma bedeli" gibi bir tanımı yok ise cayan kişi hukuki açıdan kaporasını geri talep etme hakkına sahiptir.
  • konuya baya yorum gelmiş ama ben kişisel fikrimi hiç bir yorumu okumadan söyleyecem. Kapora bir hak değildir bence normal bir şekilde vicdanlı biriysen harcamaman gerekli. Parayı ya geri ver yada bir yere bağışla lösev olabilir.

    Olabilir yani bir anda karar değiştirebilir neden olmasın.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.