Şimdi Ara

KAPORA VERDI GERI VERMELIMIYIM LUTFEN YARDIM EDIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
1
Favori
57.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 300 tl sizi zengin etmeyeceği gibi adamıda batırmayacaktır. Ancak parayı geri verdiğinizde yaşayacağınız hafifleme. Bence hakkınız ama emeksiz kazanılan paranın hayrıda olmaz. Geri vermeniz taraftarıyım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Azza_

    Evet dediğiniz gibi 150-200 lirasını vericeğim desenizde olur. Ama yinede fazla vermiş kaporayı. Elemanın teki bana 50 lira vermişti. Vazgeçseydi 50 lira için arayacak yüz olmazdı herhalde Ben olsam en kötü 100'den fazla vermezdim. Dediğim gibi 300 lira gibi bir para kesin alacağım anlamına geliyor sanki daha çok.

    Hanımının beğenmediğini belirtmiş. Birde hanımıyla kavga edipte arasını bozmasın bari.

    Bizide arıyorlar, hadi ustaya gidelim vs. Baktırıyorlar sorun yok. Sonra yarın ararız, bankadan parayı çekim vs derken ertesi gün yok param çıkışmadı derler yada ses seda çıkmaz. Bende ilanlarda biraz sert mesajlar yazdım. Arabayı götürelim, baktıralım demek birşeyi yoksa alacağım demek yazdım. Aracı baktırıp, sorunsuz olduğunu teyit ettirdikten sonra yok yarın halledelim vs uğraşamam dedim. Valla sırf kaç kişi öyle yapıp bir daha ses çıkmadığı oluyor.



    Benı bı hafta daha oyalayacak benı dusunduren o yoksa paranın derdınde degılım ben vereceğim parasını ya. Vicdanen rahat ederım en azından.




  • senin tercihin vermessen haram olmaz ama verirsen de senin seçimindir...
  • Sadece karşımdaki insan galerici, al-satçı ya da komisyoncu ise parayı geri vermezdim. Aksi taktirde içim rahat etmezdi hemen gelin alın paranızı derdim.
  • kaporayı geri verme taraftarıyım ben.
    galerici olsa ikinci kez düşünürdüm o ayrı.
  • Başıma çok benzeri bir olay geldiği için malesef tarafsız yorum yapamıyorum.. fakat geri vermeniz taraftarıyım, inanın anlık öyle olaylar gelişebiliyor ki
    bir anda araba almaktan vazgeçebiliyorsunuz, belki de eşinin beğenmemesi işin bahanesi bile olabilir kimse bilemez.

    Bu arada meraktan soruyorum, adam arabanıza talip olduktan sonra ilanı kaldırdınız mı? Yada başka bir alıcı çıktı mı ortaya?
  • adam bellki eşi yüzünden bu duruma düşmüş şayet bu süre zarfında sizin aracınıza ciddi bir alıcı talip olduysa ve siz bu yüzden alıcıyı geri çevirdiyseniz kaporayı vermeyin derim ama diğer türlüyse ki anlaşılan siz galeri aracılığyla satıyosunuz bence kaporayı verin
  • Verin gitsin neticede 300 tl az para degil yeri gelir ne 300 ler kazanirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    Başıma çok benzeri bir olay geldiği için malesef tarafsız yorum yapamıyorum.. fakat geri vermeniz taraftarıyım, inanın anlık öyle olaylar gelişebiliyor ki
    bir anda araba almaktan vazgeçebiliyorsunuz, belki de eşinin beğenmemesi işin bahanesi bile olabilir kimse bilemez.

    Bu arada meraktan soruyorum, adam arabanıza talip olduktan sonra ilanı kaldırdınız mı? Yada başka bir alıcı çıktı mı ortaya?



    yok direk bire bir görüştüm ilan yoktu zaten.Alıcı her zmn oldu ama hep fiyatı yuksek tuttum sonra en iyi veren bu adam oldu.Daha doğrusu oyle denk geldı cunku dıger soyledıklerımden yaklasık olarak 800 tl asagıda verdm bu adama.Belkı dıgerlerıne aynı fıyatı soleseydm alıcı olabılırlerdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tniaskrad

    adam bellki eşi yüzünden bu duruma düşmüş şayet bu süre zarfında sizin aracınıza ciddi bir alıcı talip olduysa ve siz bu yüzden alıcıyı geri çevirdiyseniz kaporayı vermeyin derim ama diğer türlüyse ki anlaşılan siz galeri aracılığyla satıyosunuz bence kaporayı verin



    galerici aracılıgıyla satmıyorum ben.Alıcı adamın, tanıdıgı bir galerici varmıs onla beraber geldı pazarlıgını yaptı yoksa ben galerıcıyı hıc bı sekılde tanımıordm
  • Bana aynısı olmuştu. .. galerici ortagıyla anlaşamamıştı verdigi kaporayı da canın saolsun gibilerinden istememişti...
    Ben genede kaporayı adamın galerisine kadar götürüp teslim etmiştim.. cok memnun oldu tabiii
  • Aynı olay benim de başıma gelmişti ve ben parayı iade ettim. Miktarı önemli değil. Vicdanen rahat olmak istiyorsanız parayı iade ediniz. Zaten, ikinci mesajınızda kişiliğiniz hakkında ipucu vermişsiniz. Sizin gibi ince düşünen birisi o parayı gönül rahatlığıyla kullanamaz. Bence iade edin.

    Yalnız, ya paranın tamamını iade edin ya da hiç etmeyin. İçinden bir miktar kesinti yapmak bana göre gösterdiğiniz iyi niyete gölge düşürür.
  • Zararım doğmamışsa hemen iade ederdim.
  • Bence iade edin gitsin...

    Ama anlamadığım kısım alıcı vazgeçince adamla niye atışıyorsunuz ki?
  • Allah büyük verin gitsin bence de.Daha iyi fiyat veren müşteriler çıkar.Vicdanen rahatsız olmazsınız hem böylece ...
  • Vermezseniz kimse sizi kaporayı geri vermedi diye suçlayamaz ama genelde gördüğüm bu gibi durumlarda kaporanın geri verildiği yönünde. Bu nedenle sizde geri verin ve içiniz rahat etsin. Vermeye karar verirseniz parayı hiç kesmeden tamamını verin. Çünkü keserek bir bölümünü vermekle tamamını vermemek arasında karşı taraf açısından pek bir fark olmayacaktır, sonuçta paramı vermedi diyecektir. Kolay gelsin..
  • Aslında kapora 50-100 lira gibi ufak bi rakam olsaydı sorun olmazdı ama 12000 liraya araba alacak olan biri için 300 lira ciddi para.Vermesende o para hakkındır ama burda konu açtığına göre o para içinde kalacak en iyisi ver gitsin.Karşıdakide adamsa uğradığın zaman kaybı için yarısını alır sadece.
  • Ben olsam verirdim. Adamın içine sinmediği sürekli hayıflandığı bir parayı kullanmak istemezdim. Eğer gerçekten eşi vazgeçirmişse bir de para yüzünden aile içi tartışma bile çıkabilir.
  • Normalde geri verilmez..kaporanın mantığı budur...Ön anlaşma şeklindedir..Ancak miktar yüksek şayet içinize sinmiyor ancak hem koca bir gününüzü hem işinizi engellemiş yada masrafa yol açmış ise 100 tl alıp verilebilir yada zararınız tutarı...Ayrıca şöle düşünmek gerekir kapora alınmayıpta siz arabayı daha iyi para veren birine satacak olsaydınız o kişide masrafını sizden isteyebilirdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acs_00

    Mrb.

    Bugun araba mı sattım. Daha dogrusu satamadım. Olay şöyle oldu.
    Benim mesleğim gereği çok zamanım olmuyor.Sadece pazar gunleri işte.3-4 haftadır da pazarlarımı da bu işe ayırıyorum.Arabamı bugun elden çıkarıp daha önceden karar verdiğim bir arabayı alacaktım.Artık ne olursa olsun bugun en iyi veren adama satacaktım.En son bi galerici aracılığıla bi adamla anlaştık.Galerici arabaya bindi surdu bir sorunu yok temiz vs dedi.Bende kusurlarını eksiklerini adamlara söylemiştim zaten.Neyse fiyatı konuştuk anlaştık yarın sabah bulusup notere geçecektik.Adam bana 300 tl kapora bıraktı.Yarın sabah görüşürüz dedik ayrıldık.Neyse aradan 5-6 saat geçti adam aradı ve ben almaktan vazgeçtim eşim o tarz bisey istemiyor dedi.Bende haliyle o an sinirlendim adamla biraz atışıp telefonu kapattım. Daha sonra tekrar aradı ve kaporayı geri verip vermeyeceğimi sordu.Bende kapora geri verilmez dedim konuyu kapattım.. Ama şimdi vicdanım rahat değil.Geri ver diyen de oldu verme diyen de oldu. Sizce ne yapmalıyım? lutfen yardım edin.



    300 lira sana bir şey kazandırmaz. ama konu açacak kadar bile vicdanın seni rahatsız etti ise vereyim mi vermeyeyim mi, ikileminde kalma. ver vicdanını rahatlat, 300 liradan daha değerlidir. cebin dolu olacağına kafan rahat olsun.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.