Şimdi Ara

Kaporta boyatmak istiyorum. Kaç lt boya gider??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
18.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Benim 2000 model corollam var. Rengi metalik mavi. Kaportada boya ve rötuş işi var. Farklı şehirlerde maliyet araştırması yaptım ancak sanayilerde herkes farklı fiyat veriyor. Hani bu fiyatlar birbirine yakın olsa gam yemiyecem ama aralarındaki fark çok fazla. Ben de bu yüzden fiyat yerine miktar araştırması yapmak istedim. Ama bu seferde sanayideki kaportacı arkadaşlar ne kadar boya gideceği konusunda net bilgi vermek istemediler. Forumdaki kaportacı arkadaşları zan altında bırakmak istemiyorum ama sanırım gerekli bilgilere göre boya siparişi yapıp sonrada bir kaportacıda "boya benden işçilik senden" şeklinde bir pazarlığa tutuşmak istemediler. Ama benim niyetim bu değil. Gerçekten işin gideri ve maliyeti ne ise onu ödemek istiyorum. Olması gerekenin 2-3 katı ödeme yapmak zoruma gider.

    Uzatmayayım. Yapılacak işler şunlar:
    1-Sol arka çamurlukta ezik vardı. Eziği yaptırdım, macunu çektirdim. Sadece boyası var. O çamurluk (direkten tavana kadar) boyanacak.
    2-Sol arka kapıda kapanması mümkün olmayan bir çizik var. (Sanırım çiziğin olduğu yer kazınacak) Kapı belden aşağı boyanacak.
    3-Sol ön kapının kenarında çok küçük bir pas, tavanda, ön camın fitiliyle tavan arasında birkaç küçük pas, kaputta 4 yerde yarım santimden de küçük boya kalkması sebebiyle pas, sol ön kapı direğinde ağarma, tavanın sol ön kısmında avuç içi kadar ağarma, kaputun sol ön tarafında doğru el kadar ağarma var.

    Anlattıklarımdan arabanın ahı gitmiş vahı kalmış gibi bi izlenim doğmasın:) İlk bakışta saydıklarım (macunlu yer hariç) özellikle paslı yerler görünmüyor bile. Ama arabayı kullanan biri olarak bunlar beni rahatsız ediyor.

    Şimdi sorum şu: 3.maddedekiler için rötuş işlemi yeterli olur mu? ikinci sorum ise tüm bu işler ne kadar boya ile halledilebilir.?

    Şimdiden teşekkürler!!







  • arkadaşlar bilgisi olan yok mu? Kabaca bilgi verebilecek kimse yok mu?
  • Çamurluk için 500 gram boya yeter. Kapı için de 150 gram gider. Tavan, kapı direği ve kaputtaki el kadar ağarmalar rötuş olmaz. Çünkü bunlar boya yanığı olmuş. Bir müddet sonra komple boya gerekli. Diğer yerler rötuşlanabilir. Yapılacak boya işleri çok ustaca yapılsa bile aracın renginden dolayı boyanan yerlerle eski renk arasında mecburen ton farkı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stiilloo -- 27 Ocak 2010; 22:13:24 >
  • arkadaşım benim sana acizane tavsiyem, arabayı parça parça boyatma. 10 yaşındaki arabada renk farkı mutlaka göze çarpar

    durumun nasıldır bilemem ama arabanı fırın boyaya sok. ama maliyeti 1milyarı geçer. hem fırın boya çok sağlam olur. tabi kaportalık işi varsa oda ayrı masraf tabiki

    arabamı seviyorum, binecem diyosan komple boyat. zaten metalik boya normalde pahalıdır. fıs boya zaten olmaz. en ucuzundan boyatacam diyosan yine 700-800ü rahat bulur. sen fırın boya yaptır daha kaliteli olsun. bi kere olsun tam olsun
  • Aracınızı boyattınız mı yoksa hala macunlu mu geziyorsunuz? Boyattıysanız bir zahmet neticeyi de paylaşın.
  • üstad size nacizane bir tavsiyem olacak.en iyisi aracınızı folyo kaplatmak.en kaliteli folyo kaplama 700-800 lira arasında değişiyor.ileride aracınızı satarkende komple boyalı araç satmak oldukça zordur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.