Şimdi Ara

Kara Ölüm!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biz madenciyiz;
    Yüzlerce metre yer altı ekmek aradığımız.
    Toz duman gazlardır nefes aldığımız.
    Biz madenciyiz;
    Maaşımız açlık sınırından,
    İşimiz en ağırından!


    1882 yılında Bahriye Nezaretinden (Deniz Kuvvetleri) terhis olan gemici Hacı İsmail, benim de doğduğum, büyüdüğüm yer olan K.d.z. Ereğli’nin Kestaneci Köyünde bulduğu o zamanların ifadesi ile kara taşlarıyla birlikte (taş kömürleri), II. Mahmut’un huzuruna çıkarılmış; fakat bulduğu taş kömürlerinin üretimine başlanamamıştı. Yedi yıl sonra ise Bahriye Nezaretinden terhis olan Uzun Mehmed, Kestaneci Köyü'nün Köseağzı yakınlarında, 8 Kasım 1829'da bulduğu taş kömürünün üretimini ciddi şekilde ele almıştır.
    Nihayet kömür işletme faaliyetlerine 1848 yılında başlanacak ve Türkiye kısa sürede koklaşabilir kömür italatçısı durumuna gelecektir.
    Günümüze gelindiğinde sanayileşmeyle birlikte maden tesislerinin sayısı artmıştır. Bu artış ihmalden kaynaklanan birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Bu sorunların en başında da maden kazaları sonucu yaşamını yitiren işçiler gelmektedir. Ana haber bültenlerinde hemen hemen her ay maden ocaklarında çalışan maden emekçilerinin acı hikayeleri ile maalesef karşı karşıya kalırız. Her gün yeni bir güne ölüm korkusuyla başlamaları, sevdiklerinden ayrılacak olmanın verdiği tereddütle evlerinden işlerine gitmeleri onların ölümden korkmadıklarının kanıtı olsa gerek. Ekranlarda ise emekçi ailelerinin korku dolu gözlerle yerin en az 400 metre altından gelecek haberleri umutla, korkuyla beklediklerine, ülkemizde yaşanılan sıradan olaymış mantığıyla, an ve an şahit oluruz. Sıradanlaşmış diyorum çünkü Türkiye ölümlü maden kazaları sıralamasında ne yazık ki birinci durumda yer alıyor.
    ...
    Metnin devamını: http://hayatsanati.blogspot.com/2013/03/kara-olum_1.html adresinden okuyabilirsiniz. Hepinizi bekliyoruz..

     Kara Ölüm!


     Kara Ölüm!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweetlyboy01 -- 1 Mart 2013; 23:22:27 >







  • Herkes bakar vay be der obur gun kimsenin ipinde olmaz bu isler boyle dostum oturdugun binanin yapilmasi icin birilerinkn amele soban icin birilerinin madenci sokagin icin birinin copcu olmasi gerek duyarli olman guzel bisey fakat vakit kaybi be dostum su ulkede ne ipleniyor ki :) sahsen ben saygi duyuyorum, ama duzen bir kere kurulmus degistirebileceksen surda helal olsun. Tabi bu duzen derken aslinda pekte duzenli ve adil bi seyden bahsetmioruz ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: In.Flames

    Herkes bakar vay be der obur gun kimsenin ipinde olmaz bu isler boyle dostum oturdugun binanin yapilmasi icin birilerinkn amele soban icin birilerinin madenci sokagin icin birinin copcu olmasi gerek duyarli olman guzel bisey fakat vakit kaybi be dostum su ulkede ne ipleniyor ki :) sahsen ben saygi duyuyorum, ama duzen bir kere kurulmus degistirebileceksen surda helal olsun. Tabi bu duzen derken aslinda pekte duzenli ve adil bi seyden bahsetmioruz ;)

    Her gün insanların öldüğü; bir sebepten (nedeni hala çözülemeyen) bir konu bence her zaman dikkatlerin çekilmesi gereken bir konudur. Yorumun için teşekkür ederim..
  • Valla uzun uzun yazarım diye düşünüyordum ama hiçbir kelime anlatamaz ki o insanların hayatını. Yerin altında bütün gün evime çoluğuma çocuğuma ekmek parası götürcem diye zor nefes alabildikleri yerde çalışıyorlar. Neredeyse her gün bir meslektaşlarının daha ölümünü haber alıyorlar. Acaba sıra bizde mi diye düşünerek işe gidip şükür bugün de ölmedik düşüncesiyle evlerine dönüyorlar.
    Aklıma şu geldi bir anda
     Kara Ölüm!

    Lütfen takım tartışması yaratmayalım




  • teşekkürler yorumun için..
  • Ulan yıl olmuş 2013 birsürü yenilenebilir enerji kaynağı varken ne bu yenilenemeyen kaynak sevgisi
  • helal para kazanan nadir insanlardır. işleri çok zor Allah kolaylık versin.
  • Konunun 1 mayısta olsun gündeme gelmesi gerekirken biz kendi kendimizi boğazlıyoruz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.