Şimdi Ara

Karar nasıl verilir YARDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nasıl karar alıyorsunuz ve veriyorsunuz

    Hangi ne tur arabaya ihtiyac olduğunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • çok yardıma ihtiyacın varmış gibi durmuyor. sanki laf olsun beri gelsin konusu.

    ben kapıyı kapatıyorum . tok kapı sesi geliyorsa alıyorum. gelmiyorsa aynayı elle kapatacağım (ilerde arıza çıkarmasın) , lapak jantlı (masrafı az yani )sedan, ekransız (ilerde bozyulabilir), direksiyonda düğme olmayan (yani sade) araçları tercih ediyorum. tercihen 50 bine böyle arabalar almayı tercih ediyorum
  • İhtiyaçlarımızı yada ihtiyaçları düşünerek karar verilir muhtemelen
  • Yıllık yaptığım km,araca kaç kişi bineceği,araca nerede bineceğim,aracın sorunsuzlığu vs.... bu uzun dönem kullanacağım araç için geçerli.

    Kısa süre bineceğim ve bu dönem için alacağım araçta sadece sorunsuzluk ve çabuk elden çıkarmaya bakarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    çok yardıma ihtiyacın varmış gibi durmuyor. sanki laf olsun beri gelsin konusu.

    ben kapıyı kapatıyorum . tok kapı sesi geliyorsa alıyorum. gelmiyorsa aynayı elle kapatacağım (ilerde arıza çıkarmasın) , lapak jantlı (masrafı az yani )sedan, ekransız (ilerde bozyulabilir), direksiyonda düğme olmayan (yani sade) araçları tercih ediyorum. tercihen 50 bine böyle arabalar almayı tercih ediyorum

    Laf olsun diye mesaj yazmışsınız. Adam bişey sormus, ne alakasi var volkswagen ile, forumu iyice çöplüğe cevirdiniz, laf olsun torba dolsun maksat.Bu mesajdanda vw fani oldugumu düşünmeyin alakasi yok ama artik gina geldi her mesajda vw vw vw başka bisey yazildigi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben cumlemde vw demedim. ama 50 bine kapak jantlı manuel aynalı, sade direksiyonlu , tok kapı sesli araba diyince aklına ne geldiği belli.

    konu bu : Karar nasıl verilir YARDİM
    mesaj bu : Nasıl karar alıyorsunuz ve veriyorsunuz

    Hangi ne tur arabaya ihtiyac olduğunu

    şu konunun mantıktan uzak oldugunu anladıgım için mantıktan uzak cevap verdim

    ne kadar ekmek okadar köfte hesabı
  • konumun asıl sorusu şu belkide ben yanlış sordum

    şimdi taksi tabiri caizse sedan jip tarzı yüksek araç spor arac yada tek kapı

    bekarım yasım 28-29 evlenmeyide düşünüyorum ileride genelde satın aldıgım şeyler bozulana dek kullanırım pek satma amacında değilim...

    Annem ve babam ve kardeşimle yaşıyorum

    düz mantık olsa tamam kendin gençsin şöyle al

    biri der ailende binecek hyr bence böyle birşey olabilir..

    yani nasıl karar veriyorsunuz aile aracımı kendinize özel mi yoksa sadece paranıza göremi

    taş çatlasa 65 bilemedin 70
  • Araç ihtiyaçtan alınır. ancak ihtiyaçlar içinde bulunulan döneme göre değişir. yani üniversideki şartlar, başka bir şehirde yanlız yaşarken ki şartlar , ailen ile birlikte iken içinde bulundugun aşrtlar, evli iken içinde bulundugun şartlar, ve çocugun olduktan sonraki şartlar , hepsi birbirinden farklıdır. bu farklı şartlar içinde ihtiyaçlarında farklıdır , ve bu ihtiyaçları çözebilecek otomobiller de farklıdır.

    ben tecrübelerim doğrultusunda hayatta ciddi değişimler oluşacak ise araç almamayı tavsiye ederim. bekleyip , ihtiyaçları iyi ve doğru analiz edip , tüm bunları karşılayan aracın alınması taraftarıyım.

    şimdi aannen babanlarla yaşarken , herhangi bir araba işini görebilir. evlendiğinde evden ayrılacaksın, başka bir eve taşınacaksın. taşındıgın yer işine uzaksa daha fazla km yapacak isen dizel , değilse benzinli seçimi yapabilirsin. yakın zamanda cocuk düşünecek isen çocuk arabası için büyük bagajlı bir araba bakabilirsin. yoksa bagaj önemli olmayabilir. veya ailene yakın oturucaksan hepberaber (annenler ile beraber piknik vs ortak aktivite) birşeyler yapmak isteyebilirsin o zaman ticari araçlara bakabilirsin.

    yani bence şu anda bekle. evlen , taşın , evini ayır, giderlerini gelirlerini ölç biç , araç için ayırabileceğin bütçeyi , ve ihtiyaçlarını planlarını gözden geçir. o zaman ihtiyaçlarına ve kesene uyan en uygun aracı bulman kolay.
    araç almak için uygun zaman değil yani.




  • Arabayı sadece sen mi kullanacaksın anne -baba falan da kullanacak mı?
    Ne için araba alınacak?
    Mesela sadece şehir içi kullanılacak ise B sınıfı honda jazz, vw polo, toyota yaris, suzuki swift, mitsubishi colt gibi küçük araçlar hem yakıt hem park kolaylığı açısından uygun hale geliyor. Yok ailecek kullanılacaksa o zaman C sınıfı bir araç tercih edilecek şehir içindeki kullanım zorluğu ve yakıt sineye çekilecek, buna mukabil yazın tatile veya pikniğe giderken bagaja her şeyi atıp arabaya doluşup uzun yolda keyif yapılacak, ki bunun için D sınıfı araç bile tercih edilebilir... Aile arabası olarak doblo , partner vb. hafif ticari araçlarda kabul görüyor ki bu bence araba satıcılarının bizim millete yutturduğu koca bir kazıktır başka bir şey değil... Bu tip hafif ticari araçlardan uzak durmak lazım... Ben öğrencilere en çok 3 kapılı cabrio tipli küçük araçları yakıştırıyorum... Yukarıda arkadaşların dediği gibi ihtiyaca göre araç alınır bizim memlekette... Vergiler yüksek... Keşke imkanımız olsa iş için ayrı haftasonu keyif için ayrı tatil için ayrı araç alacak imkan olsa... Bir de ortalama memur maaşıyla 2-3 senede bir araba değiştirmek kolay değil, para biriktirene kadar 7-10 yıl binmek durumunda kalabilirsin araca ... %0 faizli taşıt kredilerine de çok güvenme bir sor ne kadar dosya masrafı çıkıyor sonra hesabını yap...




  • Şimdi öncelikle cebe bakarsın, aracın ne olacağına sen mi yoksa cep mi karar verecek bunu görürsün..

    Sonra ihtiyaçlara bakarsın, bana ne lazım, bagaj mı lazım, hız mı, güvenlik mi, konfor mu? Yoksa az yakan ufak tefek pratik bir araç mı?

    Karar verdikten sonra cebe tekrar bakarsın, 2. maddede seçtiğin aracın sıfırını mı alabiliyorsun yoksa ikinci elini mi?

    Sonra da internete bakarsın, seçtiğin modellerden hangisini kullananlar memnun, hangisi problemli..

    Modeli belirleyince de ilanlara bakarsın.. Veya sıfır alacaksan bayilere gidip bakarsın..

    Bu kadar baktıktan sonra da alırsın illa ki.. Bak bak nereye kadar..



    edit: 2. mesajı yeni gördüm.. Ailen de binecekse tabi ona göre bişey almak gerek.. İki kapılı asla alma, arkadaşımda var, aileye eziyet resmen.. Park sorunun falan var mı, araç seçerken onu da göz önünde bulundur.. Benim sığmadığım boşluklara ufak araçlar sığdığı zaman ifrit oluyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 25 Ocak 2013; 20:16:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevap yazan herkese teşekkür ederim özellik le son 3 mesaj icin tsk ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.