Şimdi Ara

Karbonhidrat Almamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 177 boyunda 78 kiloyum.

    Bel 95 cm

    Omuz 115 cm

    kol 38 cm

    Yağ oranım %20 nin üzerinde. 1 aydır aralıklarla spora gidiyorum öncesinde de spor geçmişim var.Her gün 8 min abs yapıyorum ve vakum egzersizi yapıyorum.Sabahları yulaf ve 2 yumurta öğlenleri 50 gram tam buğday makarna,160 gram tavuk göğüsü Akşamları spordan sonra 200 gram haşlanmış tavuk göğsü salata yiyorum.Kreatin kullanıyorum. Toplamda 130 gram protein alıyorumç

    Birkaç gün 20 gram altında sadece besinlerden az miktarda gelen karbonhidrat diyeti yapmıştım yulafı makarnayı kesmiştim.Çok hızlı bir şekilde kilo kaybı oldu.Enerji yönünden azalma olduğu için yeniden döndüm yukardaki sisteme. Az karbonhidratla hem kas kazanmak hem de yağmak mümkün mü ? Hedefim hem güçten düşmemek hem de yağı azaltmak.Alt karın ve bel çevresine toplanmış vaziyette.

    Diyet yerine direkt karbonhidratı iyi alıp Kas ve güçten kazansam da iyi bir görünüme kavuşur muyum ne yapmam gerekiyor ?








  • Estetik bir görüntüye ulaşmak için yağ oranını düşürmek şart. Düşük yağ oranında hormonlar daha iyi seviyelerde olacağı için kas kazanımı da artacaktır. Diyet sonrası bulk geçişlerinde, vücut geliştirmecilerin yarış sonrası büyüme dönemlerinde hızlı ilerlemelerindeki etki bu.


    Diyetteysen güç ve enerji kaybı mutlaka olacaktır. Bunun aksi mümkün olamaz. Yağ oranı düştükçe alınan karbonhidratlar azaldıkça enerji ve güç kaybı kaçınılmazdır. Diyetin zorluğu buradan geliyor. Bununla mücadelenin sonucunda ödül var zaten. Güç kaybı olabilir, antrenmandaki ağırlıklar düşebilir amaç yine tükenişe doğru ilerlemek.


    Az karbonhidrat ile başlangıç seviyesinde hem kas kazanımı hem yağ yakımı az da olsa mümkün olabilir. Ama en sağlıklı yöntem yağ oranını düşürmek ve bundan sonra temiz bir bulk yaparak güçlenme ve büyüme dönemine girmektir.


    Karbonhidratı tamamen kesmek çok zorlayıcı olabilir. Bunun yerine başlangıçta almanız gereken ideal kaloriden 300 kalori eksik alıp başlayabilirsiniz. Zamanla kilo verme hızı düşecek ve sizin kaloriyi biraz daha azaltmanız gerekecek. Pirinci yulafı vs kademe kademe azaltıp ilerleyebilirsiniz. Kalorileriniz iyice düştüğünde ister istemez antrenman performansı düşecek bunun için de duruma göre belli aralıklarda (günü birlik) daha yüksek kalori alabilrsiniz. Bu hem enerjinizi toparlamanızı sağlar hem de vücudun yağ yakmak için de duyduğu enerjiyi sağlar. Kilo vermenin durduğu zorlaştığı uzun diyetlerde bu yöntem işe yarar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirikal Militan -- 13 Temmuz 2023; 12:15:54 >




  • Bu konu hem uzun hemde net bir cevabı yok. Ketojenik beslenme planlarına bakabilirsin. Bende 2 ay ketojenik devam ettim, 1 haftadır karb. Alıyorum ve bütün biyolojim bozuldu resmen. Karbsız hayat daha güzeldi ama bulk kalorilerine çıkmakta çok zor karb.sız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hayır ulaşamazsın, yüksek yağ oranı ile estetik bir görünüm imkansız, eğer genetik olarak çok şanslıysan ve aldığın yağlar göbek yerine koluna göğsüne daha çok gidiyorsa evet olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal olsa gerek.


    karbonhidratı tamamen kesmek = ketojenik diyet, çok zor bir diyet bu, 5 ay yaptım aralıksız. başlarda normal diyete göre çok hızlı yağ yakıyorsun ama belli bir süreden sonra diğer diyetlerle aynı yağ yakmış oluyorsun. yani görünen bu, bence karbonhidratı komple kestiğimizde çok fazla su attığımız için başlarda çok hızlı kilo veriyoruz, bir aldatmaca yani bence.


    keto hiç tavsiye etmiyorum ben, beslenme uzmanı falan değilim de :D tavsiye etmiyor olmamın en büyük sebebi şu; dostum bu hayata bir kere geliyoruz. diyet yapmak spor yapmak zayıflamak falan güzel şeyler ama bunları güzel sağlıklı bir diyetle zaten yapabiliyoruz. arada canın hamburger ister cips ister 2-3 haftada bir gider yersin, ama ketojenik diyette kesinlikle yiyemiyorsun çünkü yediğin anda vücut ketosisten çıkıyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.