Şimdi Ara

Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.144
Cevap
103
Favori
632.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha bekleyecen sanki uranyumm getirtiyoruz bu kadar inceliyorlar bide ktuları açıyorlar sözümüz yok ama birde insan gibi açsalar olmaz
  • Son 1 ay içerisinde direkt paketi geçen oldu mu içinizde?paketi direk geçen adam buraya ugramaz da yazanların içinden var mı?
  • arkadaşlar ben 50 dolarlık çeşitli bayan takıları aldım. aynı üründen en fazla 4 tane var. asagı yukarı 30 ürün var ama takı oldugundan koli cok küçük. şimdi size sorum en son aşagıdaki bilgi var. aramadıgım yer kalmadı neden 6 gündür ist uluslar arası pimde bekletiliyor diye. ben kayserideyim ordaki postaneyi aradım tanıdık var acaba geldi de kolinin barkodunumu okutmadılar diye. ama orayı alt üst ettiler orda da yokmuş. sizce bu kargo nerde? gümrüge mi takıldı takıldıysa iade olur mu dediğim gibi sadece bayan takı var kolye küpe yüzük vs. deneyimli arkadaşlara kayıt nosunuda veriyim yardımınız dokunursa sevaba girersiniz.
    RA022966648CN
    Kayıtlı Gönderi Geçmişi
    No Merkez Adı Tarih İşlem
    1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 30/01/2014 Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı
    2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 31/01/2014 Torbaya Eklendi
  • cenkisa C kullanıcısına yanıt
    kardesım bnde takı mazemesı aldımgunrukde bı gun bekledı aldım ama sımdı ıstambula yenı ukım dıe bı sey kurmuslar yanı yurt dısı gnderım denetleme merkezı dıe bı yer onlar buyuk caaplı aramalar yapıyo yanı artık gırısı zor buyuk ıhtımallee kalmıstr cunku baya zaman oldu kardesım gerı gnderıyolar ewe teblıgat kagıdı gnderıp ozellıkle uzerıuzerıne hedıye dıe yazmadısa kesınlıkle gecmez kardesım
  • kardeşim bilgin için teşekkürler. iyide bunlar takı telefon degil yasaklı ürün listesinede girmiyor. kaldı k en fazla vergimi verip almam lazım. onu boşver yine takı almıştım bgun kayseriye gelmiş. tek far biri hanımın adına digeri benim adıma. satıcı ise aynı. ama biri 20 dolarlık gelmeyen ise 50 dolarlık ürünler. bu nasıl iştir ben bunu çözemedim.
  • furkan2700 F kullanıcısına yanıt
    Ayın 24'ünde ülkeye giriş yapmıştı paket. Amerika'dan termal macun ve solüsyonları vardı, küçük bir paketti bu nedenle ukim'e uğramadan doğruca geçti diye düşünüyorum.

    1. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    25/01/2014 12:05:28
    2. Torbaya Eklendi - ESKİŞEHİR(ESKİŞEHİR P.İ.M)
    26/01/2014 12:07:48
    3. Torbaya Eklendi - ESKİŞEHİR(ESKİŞEHİR POSTA DAĞITIM)
    27/01/2014 09:36:59
    4. PTT İşyerinde cihete eklendi - ESKİŞEHİR ESKİŞEHİR
    27/01/2014 11:15:48
    5. Hükmü Şahsın Memur/Mustahdemine Teslim(Delivered to the employee...) 27/01/2014 - ESKİŞEHİR ESKİŞEHİR
    27/01/2014 14:29:13
  • cenkisa C kullanıcısına yanıt
    bnm oldu kardesım bn sıstemını arastırdım sımdı yurt dısından gelen paketlerın uzerıne hedıye dıe ısaretlerlerse yanı telefon degılse gecıyo telefona hedıye bıle yazsa kala bılır ama takı malzemelı ve dıger seylerde uzerıne para veya kutu ıcerıgını yazsada kalıyo kardesım bnm 1500 tl lık mazemem gumrukde kaldı parada gıttı yanı bn cık alıs verıs yapıyrm gumrukde oldugu ıcınde hc bı hak ıddea da edemedık yapacak bı sey olmadı senınkıde ole olmustur buyuk ıhtımal butun sey yurt dısındakı gonderıcıden kaynaklanıyo gercekten
  • ceylin45 kullanıcısına yanıt
    dostum takılmıştır. ptt ye yeni sitem getirdiler. tahminimce x ray cihazı ile inceleniyor şüpheli oaketler.
  • crazy042 C kullanıcısına yanıt
    bende aynı durum oldu sistem eskisi gibi değil. bana gelen kağıtta sizin paketinizde telefon tespit edilmişti diye yazıyor. artık şupheli paketleri nasıl ediyorlsarsa içini görüyorlar. tahminimce x ray cihazı kurmuşlardır.
  • mevzuatı bende biliyorum. yasal sınır 75 euro. benimki 50 dolar geçmiyor. diger mevzuat 1 yıl içerisinde en fazla aynı isime ve adrese 5 kargo. bu 2. kargo. diger bir konu yasaklı ürünler hariç ürünler gümrüge takılsa bile yapılan kontrollerde bir sıkıntı çıkmazsa bildigim kadarıyla kargoyu ihbarnameyle beraber alıcının bulundugu ptt gümrük müdürlüğüne gönderiyorlar. ordaki memur duruma göre ya vergilendiriyor ürünleri sonra vardiya ücreti ve vergisiödeyip alıyorsun. burda uzman arkadaşlara uzmanlık sorusu geliyor??? ürün yasaklı listede yer almadıgı halde gümrük kontrolünden cıktıktan sonra kafalarına göre ürünü geri gönderebilirler mi????????? yada gelen kargoya gümrük hiçbir açıklama yapmadan el koyabilir mi?????
  • benimde bir adet vardı projeksiyon cihazı dogrudan geçti.inş.hep öyle olur.3 adet kargomda takıldı.birtanesi tablet 2 tanesi telsizdi.tableti sorunsuzca 15 gün içinde aldım.telsiz normalde yasak oldugu için(profosyonel cihazlar)belge olmadan vermiyolar.kullanma belgesini gösterdim antepteki gümrükçüye o şekilde aldım.sıra 3.de.önümüzdeki hafta içinde gelir diye tahmin ediyorum.gümrük yasaklı mal olmadıgı halde el koyamaz.istanbul çözemesse şehrindeki postanenin gümrügüne sevk ediyolar.hafta da 1 gün gümrükçü geliyo,orda görüşüp çözüme kavuşturursunuz.cep telefonu ve yasaklı mallar haricinde kendi kafalarına göre el koyma veya iade söz konusu olamaz.
  • furkan kardeşim peki benim kargo hakkında bir düşünceni yazar mısın. çok makbule geçer. takip no: RA022966648CN
    tutar 50 dolar ama kargonun üstüne maksimum 10 dolar yazıyolar. içerik bayan takısı kolye küpe falan

     Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
  • cenkisa C kullanıcısına yanıt
    Kayıtlı Gönderi Geçmişi
    No Merkez Adı Tarih İşlem
    1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 30/01/2014 Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı
    2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 31/01/2014 Torbaya Eklendi
    3 İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM 08/02/2014 Torbadan Alìndì
    (e-devlet'den alınma)
    SENİN paket gümrüge sevk olmuş kontrol için.10 gün içinde felan ptt takip nodan ögrenebilirsin.benimkide aynı durumda.sana haber vericem akıbetiyle ilgili.şimdilik şunu söyleyebilirim ticari ürün kategorisine girecek sayıda ise zor alırsın ya da vergi alırlar.gümrükçüye kalmış birşey.
  • bazen yetkililerin sabah kalkıp bugün neyi yasaklıyalım diye mesai ye başladıklarını düşünüyorum..zira kişisel kullanım amacı ile getirilen en basit cep telefonu bile ülkeye vergisini dahi ödesek girmiyor..dünya da böyle bir uygulama yok zaten genele bakınca birçok yasağın uygulaması dünya da yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky83

    moral bozmak istemem ama forumda baya takip ettim dört beş konuyu birden son 1 aya kadar okudum.

    Sonuç :Yurtdışı Gönderi Geliş Kaydı Yapıldı ibaresi kesin gümrük

    Kurtuluş nasıl olur, yasaklı mal değilse, gümrük değerlerinin altında işe gümrükten çıkar sana gelir. Yada gümrük değeri üstündeyse vergisini ödersin.

    Hezeyan ( benim gibi ilk alışverişte ) yasaklı mal işe geri gider

    yasaklı mal ibaresinden kasıt neler hocam acaba ?
  • Tamam furkan kardeşim. irtibatta olalım. ayrıca bilgi içinde teşekkür ederim. ben sürekli forumu senin için takip edecem. saygılarla
  • bcevq kullanıcısına yanıt
    gümrükte yasaklı mallar diye yazarsan çıkar.şu anda aklıma gelen elektronik sigara,cep tel.,kesici aletler,elektroshock vb gibi ürünler.geriye kalanlar ise gümrükçünün insafı.
  • arkadadaslar bnmkınden haber geldı sımdı dusuncesı olan var mı ne olacak sımdı yurt dısındakı adama mesaj attım bızım ajan la konustum adamlar elıne ulasacak dedınasıl olacak acaba e devletten bakınca gozukuyo torbadan alındı dıyo
     Kargo takibi Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
  • crazy042 C kullanıcısına yanıt
    aynı durum bende de mevcut.içinde ne var?yasaklı degilse e devletten takibe devam et.şehrinde ki pttye sevk edilgidinde zimmet edildi ibaresi çıkar
  • furkan2700 F kullanıcısına yanıt
    bugun zımmet edıldı ıberesınuı grdum yanı gectı mı gumrukden kardesım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.