Şimdi Ara

Kargoculuk öyle kolay iş değildir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -10 kere kapıyı çalarsın açmazlar, ararsın meşgul çalar, kargoyu geri götürünce arayıp söverler.

    -yanlış adres verirler bulamayınca suçlu olursun.

    -yanlış adres verirler kendi imkanlarınla tahmin yürüterek bulursun adresin yanlış olduğunu söyleyince doğru olduğunu iddia ederler. ( hayır kardeşim apple maps böyle gösteriyor diye bir açıklamayı kabul edemem. )

    -kargoyu neden babama verdiniz belki benim özel bir şeyim vardı diye arayıp söverler. E kardeşim evde yoksun kargoyu geri mi götüreyim? Not düş belirt ben bunu bilemem tahmin yürütmem.

    -Kargomu neden şubede bekletiyorsunuz ne zaman dağıtıma çıkacak sorusu. Yahu be adam belki sistemde aksaklık var. Belki o gün senin kargoyu araca almadık belki seninkine Sıra gelmedi 100 tane parametre var hangi birini sayayım ? Gelip şubeden aldında biz mi vermedik ?

    -Kargo paketim yamulmuş yırtılmış senden şikayetçiyim sorunsalı. 1500 tane kargo üstü üste biniyor ve binlerce km yok yapıyor başına bir şey gelebilir bunlara hazırlıklı ol. Çok sıkıntı bulduysan tutanak tutturabilirsin.

    -Neden daireye çıkmıyorsun binanın önüne bıraktın? O gün hastaydım yorgundum hastaydım canım sıkkındı bizde insanız . 100 km yol getirmişiz sende 20 metre yürüsen ne olur ki ?

    -Banyodaydım duymadın 1 dakika neden beklemedin? Beklemek benim insiyatifimde sadece senin kargon yok dağıtıma çıkması gereken 200 tane kargo var seni mi bekleyeceğim ?

    -“Seni şikayet edeceğim en kötü kargocu sensin” şikayetleriniz dinlenir ama %99 ihtimalle bir yaptırım olmaz. Dünyada en fazla şikayet edilen iş kolu kargoculuktur ve bunu her kargocu bilir.

    -Tahmini teslimat süresini 2 gün geçti sıkıntı mı var? Hayır yok. Adı üstünde tahmini.

    -Telefonlarımı neden açmıyorsunuz? Açmak istemiyor olmam bile bir sebep gerisini sen düşün. O an başka bir kargoya konsantre iken aklımı karıştırmana izin veremem.


    kargo taşımak yüksek konsantrasyon, yüksek sabır ve yüksek zeka ister. Lütfen herkes sakin olsun








  • Her mesleğe saygımız var lakin bazı şeyleri de abartmamak gerek. Bazı şirketler var gelmeden iki saat önce geliyoruz diye bildirimde bulunuyor, yarım saate kapınızdayız evde yoksanız bilgi vermeniz rica olunur vs.vs. Yani sen firma olarak çözüm bulmak istedikten sonra bulursun merak etme. Teknolojiye yatırım yapmayayım, her gelen kargoyu kabul edeyim de bir şekilde gider nasıl olsa mantığıyla iş yaparsanız gelen şikayetleri de dinleyeceksiniz.


    Sürekli sipariş veririm. Bazen arkadaş arar "Abi, yukarıya çıkmayayım sepet sallasan olur mu?" der anlarım, bazen kargo gelmez "Bugün paketinizi teslim edemedik, yarın mesai saatleri içerisinde teslimatınız yapılacaktır" der anlarım; ama bazen gıda siparişi veriyorsun, adam sana 10 gün sonra getiriyor. Arkadaş, madem yoğunluğun var; kargoyu alma. De ki benim operasyonumda şu an sorun var, alamıyoruz... İki yıl önce internetten babamlara hurma almıştım, sipariş verdim 3 hafta oldu, ramazan bitecek hala hurmayı bekliyoruz. Çağrı merkezini arıyorum yok şöyle yok böyle. Sonra LinkedIn'den bir yazı yazdım, şirketi genel müdürü vs. ekledim, 3 haftadır gelemeyen kargom bir sonraki gün teslim edildi. Demek ki istenildiği zaman çözüm bulunabiliyormuş


    "Müşteri her zaman haklıdır" masalını geçiyorum; firma olarak şikayetleri yanıtlamanız çözüm bulmanız elbet önemli ama marifet şikayet gelmeden önce operasyonu düzgün yapmaktır. Bu saydığınız birçok sorun teknolojik yatırımla minimuma iner. Şirket olarak yatırım yapmıyorsan, sorunlara da çözüm bulamıyorsan burada sızlanmanızın bir anlamı yok. Buradaki birçok kişi maaşlı çalışıyor; biz nasıl ki işimizi düzgün yapmadığımızda hesap veriyorsak siz de aynı şekilde vereceksiniz tabii. Sizin işiniz kargo teslim etmekse işinizi düzgün yapın.


    Kargo taşımak dediğiniz gibi konsantrasyon ve sabır gerektiriyor. Zeka konusunda yorum yapmayayım.





  • Soylenenlere katiliyorum. Zor is. Ama hangi firmanin kargosunu dagittiginda isi zorlastiriyor.

    Mevzu sadece musteri reaksiyonlari degil.

    1 tane 2 tane kurumsal firma var dagitim isinde gerisi duzgun degil calisan acisindan.

  • kurye olmak zor ben sipariş verdiğim zaman kargocu zile bastığında sepet salıyorum yorulmasin diye kendim de tüm gün ayakta olan satış personeliyim

  • crazyfriend712 kullanıcısına yanıt

    Kapının önüne kadar getiriyor sonuçta hocam aşağı inip alabilirsiniz hem hareket etmiş olursunuz yani spor olur illa tam bulunduğunuz noktaya kadar getirmese de olur

  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun sizden
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Günlük yaşamımda yeteri kadar spor yaptığımı düşünüyorum. Yine de beni düşündüğünüz için teşekkür ederim

  • Kargoculuk, lojistik ve teslimatçılık sektörünün durumu hiç iç açıcı değil, sürüsüyle problem var. Düşük maaş, verilmeyen haklar, yıpratıcı koşullar, müşteri tarafının sorunları, teslimatçı tarafının sorunları, şirketlerin kar yapmaya odaklanıp geriye kalan her meseleyi atlaması, ülkedeki iş yapma anlayışının problemli olması mesele, cidden mesele. Yeni firmaların açılması da çözüm sağlamıyor saydıklarımdan ötürü, genelde süreçler sorunlu, verim oranı fazla yüksek değil. Zihniyetler değişirse herkesin yüzü güler yoksa sorunlar devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 13 Nisan 2024; 21:44:57 >
  • Peki bunlara rağmen nasıl devam ediyorsun ya da neden devam
  • Amazonda 200e 80 kampanyası için 7 nisan günü sipariş verdim, 4 tane kitap, 3 tanesi İstanbul'dan aras kargo ile yola çıktı daha önce ama 9 nisanda sabah saatinde İzmire geldiği halde teslim edilmedi.

    1 kitap Ankara dan daha geç yola çıktı, 9 nisan günü akşam 7 de teslim edildi.

    Firma Kolay Gelsin di harita üzerinden takip edebiliyorsunuz ona rağmen mesaj geldi 2 saat içinde adresinize geleceğiz eğer evdeyseniz onaylayın diye.

    Bu çağda artık böyle basit sorunlar olmamalı, kolay gelsin firması olayı çözmüş.

    Konu dışında amazon nasıl kral bir firma helal olsun, kargo ücreti zaten almıyor, birde elinde olanı bekletmemek için hemen yolluyor, tek kitap için ayrı kargo yapıyor.

  • Kargoculuk zor iştur daa çeşit çeşit insanla muhattap olaysun

  • Mesajıma dönüş yapmamışsınız ama eski mesajınızı gördüm. Şöyle yazmışsınız:

    quote:

    Wacom Intuos
    Keşke insanlar geçici de olsa iş bulsa, aslında emeklerinin karşılığını almaları gerekir, herkes küçüklükten itibaren delicesine koşturuluyor. Nitelikli iş bulma kapısı kapandı, geçici işi bile bulamıyorsun ya da bulsan da rezil edip atıyorlar kenara, pişman ediyorlar. Kaç kere başvurdum, hadi deneyeyim diye stajyer olayım dedim, tek olumlu ya da olumsuz cevap yok, bu ülkede her şekilde ortada kalıyorsun.

    Herkes için güzeli olsun, artık olsun. İş hayatına bir girebilsem, ah bir girebilsem. Umut yok, huzur yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izayoi -- 13 Nisan 2024; 14:6:42 >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Yazamadım, önceki mesajını gördüm de unuttum, kusura bakma. Uzun zaman bekledim, buldum güzel bir iş, memnunum. 1 yılı geçti, kendi alanımla ilgili hoş bir fırsat buldum. Özel bir üniversitede içerik oluşturucu pozisyonuyla görev alıyorum. Şartlar yorucu tabii, ülkedeki koşullar beni, başkasını, hepimizi yoruyor. Toplum olarak geriye gidiyoruz, işimi yapıyorum, çalışıyorum ama önümü göremiyorum, kimse göremiyor. Yaratıcılık, reklamcılık, iletişim sektörlerine girmek, pozisyon bulmak, isim duyurmak kolay değil, çaba, kabiliyet ve sabır gerekiyor, kendime yol çizmeye çalışıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 13 Nisan 2024; 21:26:27 >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah ne kusuru inşallah işiniz hep böyle iyi olarak devam eder.

  • Kuryelere genelde 25 TL civarı para veriyorum. Yazıktır adamlar soğukta, sıcakta tatil dinlemeden çalışıyor.
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt

    Aralıklı olarak neden sürekli güncellediniz hocam?

  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Mesaj düzenleme konusunda sorun yaşadım, sorun yaşıyordum, çözülüp çözülmediğine baktım, şimdi sıkıntı yok. Belki benden kaynaklı problemdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.