Şimdi Ara

Karlı arazi canavarı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar İnşallah Allah nasip ederse Doğu Anadolu veya Güneydoğu Anadolu Bölgelerine atanmam söz konusu.
    Gidecek olursam araba alarak gitmek istiyorum.Bütçe 40-50 bin tl.Gideceğim yer büyük ihtimal dağ köyleri olacak.İki durum var:
    1-)Kışları bol kar yağan bir yere gidecek olursam, bu bölgeler için soğukta çalışmakta sorun yaşamayacak, tercihen 4x4 pickup tarzı veya başka araç önerilerinizi bekliyorum.
    Memur çocuğuyum, zamanında Sarıkamış’ta yaşamıştık ve orada kullanmak için toros almıştık açıkçası bizi hiç üzmedi, çok soğuklarda mersolar çalışmazken bizim araba çalışıyordu, dağda bayırda çok son model araç çektik kara saplanmış Ancak ben daha lüks bir araç istiyorum açıkçası.Sonuçta 1. seçenekte karlı yollarda kullanabileceğim bütçe dahilinde beni her yönden en az üzecek araç tercihlerinizi bekliyorum.

    2-)Dağlık ancak karın etkisinin az olduğu bir yere gidersem yine zorlu arazi koşullarına dayanıklı araç fikirlerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Arazi koşulları için pickup iyidir ama çok soğuk olacaksa dizel olmaları biraz can sıkıcı, gerçi doğu illerinde iklime göre mazotu da katkılı veriyorlardır diye düşünüyorum. Yine de binek amaçlı kullanılacaksa pickup çok masraflı olur, hem yakıtları fazla, hem 4x4 olanları otomobil gibi motor hacmi üzerinden vergilendiriliyor ve motor hacimleri 2000cc ve üzeri oldukları için vergileri yüksek.

    Onun yerine part-time 4WD binek bir araç bakmayı düşündünüz mü?
  • O bütçeye hem yeni hem arazi performansı nispeten iyi olan duster gider azda yakar 4x4 olanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuyan da şırnak sınır kalekoluna atandı zannedecek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Olabilir ben yükseklik açısından avantaj sağlayabilir diye düşündüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Bilader sınıf öğretmeniyim, dediğin yere atanma ihtimalim 0 değil haberin olsun terbiyesizlik yapma burda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Kalekolun yanındaki köye gitmemem için bir sebep yok, kpss puanım düşük gelecek kötü yerlere atanacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çocuklara birader yerine bilader öğretme sakin. Bu arada 4×4 suzuki swift iyidir. Ben kullandım karda ve buzda mükemmel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yiğit_kemal kullanıcısına yanıt
    Çocuklara ikisini de öğretmemeyi düşünüyorum.Erkek kardeş yeterli olacaktır.İnsan sinirden dikkat edemiyor bazen yazdıklarına..Aklımda da swift vardı küçük, tam bana göre aslında.Zaten en zorlu şartlarda 1.si aracımla gitmeye çalışmam 2.si okullar tatil oluyor yollar kapanınca.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mitsu L200 4x4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni renolar soğuk havaya dayanamıyor inanın.Antifriz vs yetmiyor aküden kalıyor zaten araç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben swift i elaziğ da ve diyarbakirda oldukça zorlu şartlarda -16 yi gördüğüm günlerde kullandım. Hep tek marş ta çalıştı arabam ve hiç beni uzmedi. Kar buz hikaye bana misin demedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yiğit_kemal kullanıcısına yanıt
    Swifte ben de çok yoğunlaştım, kullanmışlığım da var.Peki bakımını vs. nasıl hallettiniz parça bulmada zorlandınız mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gaziantep te çok güzel bir servis var. Eğer oraya uzaksaniz istanbuldan parçaları isteyip herhangi bir ustaya yaptırabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz arazide ranger kullanırdık. 2005-2006 modeldi yanlış değilsem. Hiç zorluk da çıkarmadıydı. 1 sefer yolda kalmadı. Karlı yolların ustasıydı. Çok keyifliydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tokat Almus babaköye gidip gelmek için niva almıştım.



    Ama asfaltta üzer.



    Duster iyidir. Susuki orada alınmaz. Terios da olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşim 98 puanla Bitlisin bir dağına atandı, arkadaş da inşallah güzel yere atanır ama doğuda Diyarbakır Mardin civarı hariç pek karsız yer yok gibi. Ben Duster aldım, bu kış hiçbir yere kar yağmadı ama iki kış önce şehir merkezinde bile 1 metreyi geçmişti kar. Beni hiç üzmedi hatta bu kış nemrut dağına 4-5 kez çıkmışlığım var. Araç boyu karda eğlendik biraz. Kar harici 2wd de kullanıyorum. Yakıtı da gidişi de üzmüyor.

    Tavsiyem 4x4 Duster olur. 1.5 dci motor yakıt konusunda da üzmez. Ha biraz daha konforlu olsun 65 bin TL seviyelerine çıkayım dersen Subaru XV de güzel araç. 1.4 T Mokka ve 1.4 Tsi Tiguan'ı da çok araştırdım araç alacağım zaman. Tiguan ın yakıt ve hassaslık konusunda çok üzdüğünü öğrendim. Mokka için ne çok iyi ne çok kötü yorum almadım, sadece yakıt konusunda yakınmalar oldu ama ben o dönemde bulamadığım için alamadım, yoksa baya baya niyetlenmiştim. Subaru İmprezza 1.5 awd otomatik almaya niyetlendim. O da aslında yakışıklı araba ama 4 ileri olması performans ve yakıt konusunda can sıkıcı olduğunu bizzat kullananlardan dinledim. Bir de suv almaya niyetlenmişken neden yere yakın araba alayım dedim ve vazgeçtim. Pick-up zaten bakma bile. 4x4 olanları farklı vergilendirmeye dahil olduğu için tam incir ağacı diker adamın ocağına.

    Neyse tecrübelerim bu kadar. Öncelikle inşallah atanırsın, sonra inşallah güzel yere atanırsın, sonra inşallah güzel bir araca sahip olursun. Her yerin yaşanası görülesi güzellikleri var. Selametle...




  • Abi bilgiler için teşekkürler de ben şeye takıldım, 98 puanla il merkezine nasıl atanamadı, mesleği tam olarak neydi? Ben o zaman kurşun geçirmez camlı bir şeyler bakayım kandile falan atanırım heralde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lancelooot

    Abi bilgiler için teşekkürler de ben şeye takıldım, 98 puanla il merkezine nasıl atanamadı, mesleği tam olarak neydi? Ben o zaman kurşun geçirmez camlı bir şeyler bakayım kandile falan atanırım heralde
    İkinci el çok güzel eski kasa zırhlı mersolar falan var senin bütçen de onlara bak istersen :)

    Hanım sınıf öğretmeni. Sözleşmeli olarak atandı. Van merkez ilçelerde 92 ile kapatan okullar vardı. Zaten bizim atandığımız dönem çok fazla da cazibeli yerleri açmamışlardı. Biraz yanlış tercih yapmak ve birde büyük şehirlerden bıktığımız için (ki 6 yıl Van merkezde görev yaptım daha önce) il merkezlerini özellikle biz istemememizden dolayı küçük bir kasabaya düştük. Ama buradaki diğer öğretmenler de aşağı kalır puanlarla atanmamışlar.




  • Yıkarıda bir arkadaş ta söylemiş, Suzuki swift 1.3 4x4 te düşünebilirsin. 2008 - 2009 model gibi uygun fiyatlara bulur az borzun altına girmiş olursun. Ama köy kasaba yollarında ne kadar iş görür bilemem. 4x4 nasıl çalışıyor, karda nasıl gidiyor hiç tecrübe etmedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.