Şimdi Ara

Karnın sol altında yemek sindirirken bağırsak ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, hiç böyle bir rahatsızlık yaşayan oldu mu? Geçtiğimiz pazar akşamı saat 22.00 sularında bir anda kendi kendine karnımın sol alt tarafında ağrı oluşmaya başladı. Pazartesi akşam saat 18.00'e kadar gözlemledim ve anladığım kadarıyla yemeği sindirdikten sonra dışkı oluşumu başlarken (muhtemelen kalın bağırsak bölümünde) karnımın sol alt tarafında çok fena ağrı oluyor. Sanki bağırsağım hassaslaşmış gibi. İçinden gaz dahi geçtiğinde ve baskı yaptığında rahatsız ediyor. Pazartesi akşamı acile gidip göründüm ve kan tahlili sonucumda CRP (enfeksiyon) seviyem ve Amilaz (Serum/Plazma) seviyem bir tık yüksek çıktı. Üstüne tomografi çekildi ve "Mezenterde kısa aksı 1 cm'den küçük lenf nodları izlendi." diye bir sonuç çıktı.


    Acildeki doktor genel cerraha görünmemi istedi. Bir de pinix diye bir ilaç verdi ama ilaç hiçbir işe yaramıyor gerçekten. Akşam saatlerinde eve geldiğimde biraz iyi gibiydim. Yemek yapıp yiyip, probiyotikte zengin, bağırsağı besleyici neler varsa yemek istedim. Yemeği yedikten yaklaşık 1 saat sonra yine aynı sorunu yaşamaya başladım. Ağır karın ağrısı, sancısı. Kendimi yerde kıvranırken buldum. İki büklüm biraz bekledim ve biraz gaz çıkınca rahatladım. Sonrasında tuvalete çıktım, biraz da öyle rahatladım. Şimdi bu saatte yine sancıdan ve ağrıdan uyandım.


    Böyle bir rahatsızlık çeken oldu mu? Ya da bu hastalığın ne olduğunu bilen birisi lütfen yardım edebilir mi ?








  • Cok fazla bakliyat turu veya cig sebze tuketmemeye calis bu ara. Mercimek vs. Sut urunu de ayni sekilde tuketme. Aci da yeme. Kabizlik cekiyorsan, ona yonelik bir ilac alirsin. Diskiyi mumkun mertebe hizli uzaklastirman lazim, bekledikce faydali bakteriler sindirirse gaz olur. Agri siddetli olursa acile basvurursun.
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Böyle giderse acilden çıkamicam   Sindirimi daha kolay olsun diye gittim taze fasülye pişirdim o kadar. Yine de salata ve süt ürünleri de yediğim için sanırım söylediğiniz gibi fazla gaz oldu ve beni çok fena sancılandırdı. Yararlı bir şeyler yiyeyim diyorum o da sıkıntı oluyor demek ki :-( Yarın direkt genel cerraha gidicem. İnşallah çözüm bulunur, kısa sürede iyileşirim. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

  • Bugün genel cerraha gittim. Gıda zehirlenmesinden şüphelendği için 2 tane antibiyotik ve arvales verdi. İlkini yaklaşık 2 saat önce içtim ve 1 saat sonra da kahvaltı yaptım. Şu an öncekilere göre çok daha hafif bir sancılanma ve ağrım var. Şimdi biraz sonra da ikinci antibiyotiği içeceğim. İnşallah tamamen geçer. Olur birileri de aratıp bu yazıları okursa zehirlenme riskini de göz önüne alsın. Allah herkese şifa versin.
  • Hocam benzer belirtiler bende de var yemek sonrasında ağrı oluyor ve hareket edince şiddetleniyordu. Ultrason, bt vs çekildim. Sonuç olarak zayıf olduğumdan dolayı bağırsağımla bağırsağı besleyen damar arasındaki yağ doku azalmış bundan dolayı damar bağırsağa baskı yapıyormuş. Doktor kile almam gerektiğini söyledi. Tabi yaygın bir durum değil benimkisi yine de görünce yazmak istedim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.