Şimdi Ara

Karsa Yolu Düşenler Buraya 14.Mknz.P.Tg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben askerliğimi 329.kd kars doğu kışlada tamamladım.İnternetten ilk baktığımda şaka sanmıştım hatta üzülmüştüm ama iyiki karsa düşmüşüm diyorum.

    Öncelikle ilk günden başlayalım şunu unutmayın ki sabah 08:00 de gitmeniz ile 16:00 da gitmeniz arasında hiç bir fark yok.Çünkü dosyanıza eklenen zarfın üzerinde tarih mühri var saat yok.Bu izin kullanacağınız zamanda geçerli.Bu nedenle akşama kadar gezin derim hatta ben 2 gün öğretmen evinde kalıp 2 gün geç katılmıştım bölüğe bununda nedeni aldığım tavsiyelerdi.Geç gidersem acemilikteki görevler paylaştırılmış olur böylelikle gereksiz uğraşlardan kurtulurum diye düşündüm.Gerçekten de öyle oldu.Bu gün olsa yine 1-2 gün geç katılırım bölüğe kaldı ki askerliğin sonuna 1-2 gün eklenmesi çok önemli değil zaten rahat bir dönem oluyor o zamanlar.

    14.Mknz.P.Tug 'na teslim olduğunuzda uzun bir bekleyişiniz olabilir.Gitmeden önce tuvaletinizi yapıp öyle gidin çünkü içerde bu sorun oluyor.Askerler o kadar kişiyi kendi temizledikleri tuvalete almak istemiyorlar,gazinonun ki de kapalı.

    Bir kaç gün tugayda kalabilirsiniz ya da doğrudan sizi birliğinize gönderebilirler.Gidebileceğiniz 4 farklı yer var ben Tank taburundaydım.Burası bildiğim kadarı ile tugayın en rahat yeri.

    İlk bir kaç gün nerede ise hiç birşey yapmazsınız.Sadece içtima alınır ve yaptığınız tek şey yeni arkadaşlarınıza küçük taşlar ataak oyalanmak ve beklemek.

    Sonra sorumlular seçilmeye başlar.Koğuş sorumlusu,tuvalet sorumlusu,Gazinocu iyidir.

    ama acemi birliğinde yazıcı olmak,takım kıdemlisi olmak ön plana çıkmak kesinlikle iyi birşey değildir.Çok fırça yersiniz çok başınız ağrır.Komutanla doğrudan ilişkinizin olmayacağı bir iş düşerse onu üstlenin.

    Mesela Tuvalet sorumlusu olmak iyi birşeydir.Görevi tuvaleti TEMİZLETMEK tir.Temizlik mangası temizliğini yapar sizde kapıyı kitler açarsınız.

    Eğer rahatınızı düşünüyorsanız öyle sporda yürüyüşte çok ta ön plana çıkmayın yoksa ön sıraya alıp üstünüze çok düşerler.

    Bide en önemlisi kıyafet dağıtılırken botunuzu ayağınıza uygun alın.Normal ayakkabıdan 2 numara büyükiyi olur.Botun yan tarafında sayılar var -seri numarası- onu not edin.Benim botum çalınmıştı bölükte bende içtimaya terlikle çıkıyorum (blöf tabi) seri numarasını bölük komutanına vericem getirmeyen orda acısını çeker dedim çocuk herkesin içinde çıkardı getirdi botu.Bu şekilde 2-3 kez işime yaradı.Bot kilidinizi giderken alsanız iyi olur çünkü orda satılan kilitler nedense birbirini açıyor

    Kısa dönemlere karşı komutanların tavırları daha farklı bu nedenle bana soracak olursanız kıyafetlerinizi hiç düzelttirmeyin.57 beden kıyafetle ortalıkta dolaşınca komutanlar sizin kısa dönem olduğunuzu anlıyorlar zaten.Ben onlarca hatadan küçük bir azarla kurtuldum.

    Acemi birliğinizde pek bişey bilmeseniz daha iyi eğer yemin törenine ailenizde katılmayacaksa o zaman komutan sorarsa bunu pna söyleyin bizi yürüyüş takımından ayrı tutmuşlardı.Bu şekilde olan herkesi bir yerlerde görevlendirdiler.

    Usta birliğinizin neresi olduğunu 1 hafta kala öğreniyorsunuz.Ben doğu kışlada yaptım gitmeden önce en kötü denilen yerdi.Ama bazı yönleriyle Tugay'dan bile daha iyiydi diyebilirim.Mehmetçik dershanesinde görev yapan arkadaşlar temizlik + nöbet + ders işlerini yaparken ben temizlik yapmadım nöbet tutmadım tam tersi bir dönem nöbetleri ben yazdım.ve bilgisayar başında idim.Gittiğinizi öğrendiğiniz yere sevinmeyinde üzülmeyinde.

    Bir rahatsızlığınız varsa ilgili raporlarınızı mutlaka yanınızda götürün.

    Karsın soğuk olduğunu düşünmeyin soğuklar başlamadan siz zaten geleceksiniz.

    Bu arada üzücü bir haberim var bu sene kuvvet denetlemesi olacak.Kuvvet denetlemesi ile ilgili yazılar izinlerin denk gelmemesi vs ile ilgili emirler ocakta iken gelmeye başlamıştı varın gerisini siz düşünün.

    Denetlemeden kurtulmanın yollarını yazardım ama sanırım suç işlemiş olurum Başıma iş almıyayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratAtasci -- 27 Temmuz 2010; 1:15:38 >







  • zamanında yazdığım bir yazıyı şimdi yukarı taşıyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.