Şimdi Ara

Karsan'ın çılgın projesine red!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • New York Times'ın haberine göre New York Taksi Komisyonu, Karsan Otomotiv Sanayii ve Tic. A.Ş'nin New York taksi ihalesindeki tekifini reddetti. Habere göre, Karsan'ın ürettiği taksinin ABD'de test edilmemiş bir proje olması teklifin reddedilmesinde etkili oldu.

    İhaleyi kazanan şirketin ise bu hafta ilan edilmesi bekleniyor. Geriye kalan iki şirket Ford Motor Co ve Nissan Motor Co. Ltd.

    Bu haber çıkmadan önce, daha yeni, New York taksi ihalesinde finale kalan Karsan firmasına, Brooklyn Belediyesi önünde düzenlenen toplantı ile kent belediyesi destek vermişti. Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markovitz, Karsan ihaleyi kazanırsa Brooklyn'deki fabrikada 800 kişiye iş olanağı doğacağını söylemişti.

    KARSAN'DAN İMKB AÇIKLAMASI:
    Çıkan haberlerin ardından Karsan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama gönderdi. Bu açıklamada aynen şu ifadeler yer aldı:
    "New York Times Gazetesi'nde bugün yayımlanan haberde NY Taxi komisyonunun Karsan'ın taxi ihalesindeki teklifini reddettiği belirtilmektedir. Şu ana kadar Taksi ve Limuzin Komisyonu'ndan (Taxi and Limousine Commission - TLC) konu ile alakalı tarafımıza yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. İhale süreci ihaleyi düzenleyen TLC'nin sorumluluğundadır. Konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmasını takiben konu kamuoyu ile paylaşılacaktır."

    ALINTIDIR:http://ekonomi.haberturk.com/finans-borsa/haber/626609-karsanin-cilgin-projesine-red







  • karsanın borsadaki artan hisselerinin patlatılması için yapılan bir haber olabilir. çünkü bu ihale ile yaklaşık %200 değer kazanmıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.