Şimdi Ara

Karşılaştırma: Profilo CMG120DTR - Vestel CM 9812

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, eski makinemizi emekli etme zamanı geldi gibi. Azami 2000 TL bütçe ile, fiyat/performans oranına dikkat etmeye çalıştım. Her ikisi de 9 kg'lık ve 1200 devir olan ve yaklaşık aynı fiyatlara satılan bu iki model arasında kaldım: Profilo CMG120DTR - Vestel CM 9812

    Belirlediğim karşılaştırma kriterlerim şunlar (sizler de yeni kriterlerle yardımcı olabilirsiniz)

    1- Ürün parça kalitesi,
    2- Bilinen tasarım sorunlarının varlığı (aşırı ses ve sarsıntı, elektrik kesintilerinde kolay arızalanma, rezistans elektronik donanım problemleri, kullanımı zorlaştıran unsurlar, hızlı yıpranma vb.)
    3- Tahmini kullanım ömrü,
    4- Yedek parça ve işçilik maliyeti,
    5- Servis ilgisi ve onarım kolaylığı

    Ürünleri tanıyan arkadaşlar bilgilerini esirgemezlerse memnun olurum.







  • Bende çamaşır makinası bakıyorum. Profilo 9 kg 1200 devir olan bosch Siemens ile aynı üretim diyorlar. Bosch 2100 Siemens 2250 profilo 1880 TL hbde. Bosch 9 kg 1200 devir 2000 tlye anneme aldım. Bana çok kaliteli gelmedi. Sessiz. Deterjan kapağında açıklık bırakmışlar su sesi çok geliyor. Arçelik 9143 modeline 2370 gibi bir rakam vermişlerdi. Kampanya bitti ise fiyatı artmıştır.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla yeni makinelerin kazanları plastik ve rulman değişimi yapılamıyor. Arıza durumunda da kazan değişimi yapılıp 600 TL civarında bir hesap çıkarıldığını bir kaç yerde okudum. Ayrıca diğer parçalar da var. Bu açıdan her ne kadar yerli üretim de olsa Profilo ürünlerinin yedek parça maliyetlerinin diğer yerli markalardan yüksek olduğuna dair şikayetler var bazı forumlarda. Forumda bu konularda ciddi bilgi birikimi olan insanlar var. Yardımcı olurlarsa memnun olacağım.
  • ddrv D kullanıcısına yanıt
    vestel tavsiye etmiyorum zira bende dans eden kcm9914 var.9614 te vardı zar zor değiştirtirdik.



    Ancak vestel kazanları presli değil rulman değişimi yapılıyor.



    Arçelik beko nun bazı modelleri presli ve değişmiyor diye biliyorum.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Sizinle bu konuda daha önce görüşmüştük hatırlarsanız. Bosch WFO2062 model makinamız olduğunu söylemiştim. Bu makinayı farklı şekilde değerlendirip yenisini alalım diye düşündük. Araştırmamada gürültü ile kazan hacmi arasında bir bağ olduğu gibi bir sonuca vardım. Nette profilolarla ilgili gürültü şikayetleri var. Ama bu hızlanma sırasında oluşan bir ses mi, yoksa kazanın oraya buraya çarpması, makinanın alıp başını gitmesi bilemiyorum. Ancak özellikler ve fiyat açısından başlıkta yazdığım iki makina denk gibi görünüyor.

    Şeytan ayrıntıda gizlidir derler ya, işte o ayrıntıları bilmiyorum.
  • Bosch Siemens profilo parçaları internet ten gördüğüm kadarı ile pahalı. Arçelik 9143 teyzem almıştı baya memnun. Bunun kazanı nasıl, parçası pahalı mı bilmiyorum. 9 kg 1400 devir 1200 ile fiyat farkı çokta yok. Çeşit çok olunca karar vermek zor oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 10 Aralık 2018; 6:39:5 >
  • ddrv D kullanıcısına yanıt
    nerede gördünüz acaba şikayetleri?

    BSH grubu çamaşır makineleri iyi anlayılıyordu hep.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Satış sitelerinde ürün yorumlarında gürültülü olduğuna dair yorumlar gördüm. Ama dediğim gibi gürültü dedikleri yüksek devire bağlı ortaya çıkan bir ses mi, yoksa sizin Vestel'deki şikayetinize benzer aşırı sarsıntı ve bunun oluşturduğu bir ses mi bilmiyorum.

    Öte yandan, gürültü konusu benim değerlendirme başlıklarından birisi. Endişelendiğim bir diğer şey, garanti süresinin bitiminden sonra makinaların kısa sürede arızalandığına dair kullanıcı görüşleri. Şu an kullandığımız Bosch WFO 2062'yi 2004 yazında almıştım. Bir kere serviste onarım gördü. Bir kere de ben onardım. Hala sorunsuz çalışıyor. Ama ona bakıp, bütün BSH ürünleri böyledir demek istemiyorum.
  • ddrv D kullanıcısına yanıt
    arıza neydi sizde?

    Valla hocam hangi marka alırsanız alın optimum 10 yıldan fazla kullanmayı düşünmeyin derim.Burada ilave +4 yıl garanti giriyor işin içine.Vestelde daha ucuz ilave garanti bosch ta şuan 250 lira falan ayrıca vestelde 10 yıl motor garantisi var bazı modellerde.Bende büyük kazanlılarda sadexe bu sıkıntının olduğunu düşünmeye başladım yoksa vestelin market malını alanlar taş gibi diyorlar.Dayım bosch aldı yıkama da tam devir sıkmada hepsi sessiz ancak sıkmada görme şansım olmadı.Geçen bizim makine 1000 devirde sıkma yaptı sessiz bir şekilde çıtı çıkmadı , hafta sonu evdeydim gözlemleme şansım oldu eşime dedim bu bizim makine mi diye.Oda belli olmuyor bazen böyle sessiz dengeli bazen de sallana sallana sıkmaya geçiyor dedi.Aslında vesteller dengeyi kurmada aşırı hassas davranıyor beceremiyorda eski arçelikler gibi tam ddvire2 hemen çıksa zaten merkezkaç kuvvetinden dengeyi kuruyor kısa sürede.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ddrv

    Merhaba, eski makinemizi emekli etme zamanı geldi gibi. Azami 2000 TL bütçe ile, fiyat/performans oranına dikkat etmeye çalıştım. Her ikisi de 9 kg'lık ve 1200 devir olan ve yaklaşık aynı fiyatlara satılan bu iki model arasında kaldım: Profilo CMG120DTR - Vestel CM 9812

    Belirlediğim karşılaştırma kriterlerim şunlar (sizler de yeni kriterlerle yardımcı olabilirsiniz)

    1- Ürün parça kalitesi,
    2- Bilinen tasarım sorunlarının varlığı (aşırı ses ve sarsıntı, elektrik kesintilerinde kolay arızalanma, rezistans elektronik donanım problemleri, kullanımı zorlaştıran unsurlar, hızlı yıpranma vb.)
    3- Tahmini kullanım ömrü,
    4- Yedek parça ve işçilik maliyeti,
    5- Servis ilgisi ve onarım kolaylığı

    Ürünleri tanıyan arkadaşlar bilgilerini esirgemezlerse memnun olurum.


    Profilo




  • Bu ikiliye küçük bir fiyat farkıyla Bosch WAT24480 modeli de dahil oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ddrv

    Bu ikiliye küçük bir fiyat farkıyla Bosch WAT24480 modeli de dahil oldu.
    Bu da Bosch'un sesi.

    https://www.youtube.com/watch?v=gK19HSmwKOc
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ddrv

    Bu da Bosch'un sesi.

    https://www.youtube.com/watch?v=gK19HSmwKOc

    Alıntıları Göster
    Bu da çamaşırları yırtıyor şikayeti

    https://www.sikayetvar.com/bosch/bosch-camasir-makinesi-camasirlari-yirtiyor-18

    Bir kaç tane olan paslandı şikayetinin biri

    https://www.sikayetvar.com/bosch/bosch-camasir-makinesi-15-ayda-paslandi

    Profilo'nun CMG120DTR modeli Bosch'un WAT24480 modeli muadili ise benzer sorunların olması kuvvetli ihtimal haline geliyor.




  • Merhaba. Hangi ürünü aldınız. Bende profilo cmg120dtr almayı düşünüyorum. ama özellikle yakın zamanda profilonun ek garanti uzatma ücretlerine nerdeyse yüzde yüz zam yapıldığı söyleniyor. 4 yıl için 600 tl civarı. bu makinenin maliyetini arttırıyor. nerdeyse makinenin sıfır fiyatının 3 te 1 i.

    profilo yerine tavsiye edebileceğiniz başka bir ürün var mı. bosch-siemens hariç
  • yazayım da burada kalsın ,ileride almak isteyen olursa.
    120dtr aldım hiç memnun kalmadım, çamaşırları yırtıyor, siyah yağ gibi bişey bulaştırıyor kıyafetlere, servis makine temizleyici satmayı önerdi bunlara karşılık. Henüz 4 aylık makina, sıvı detarjan sebebiyle olabilir diyince konuşmayı uzatmadım . Müşteri hizmetleri vs tam bir fiyasko aklınızda bunları da bulundurun bakarken. Makina parası kadar gömleğim kullanılamaz hale geldi.
  • bunlarin kazan icini inceledinizmi, kabarcikli delikler yapmislar. rende gibi camasiri yipratmazmi
  • 9812 nin 1000 devir modeli olan cmi 9710 kullanıyorum Sessiz ve yıkamasından da memnunum.
  • Sırf bu yüzden bende bu makineyi almaktan vazgeçtim. 660 tl gibi bir ek garanti ücreti gerçekten fazla bence. Arçelik 300 Vestel 189 tl ek garanti ücreti alıyor.
  • merhabalar benim de gözüme profilo CMG120DTR modeli takıldı.fiyatı uygun gibi şuan.

    yukarıdaki youtube videosundaki bosh/siemens'in muadili ve benzeri performansta sıkıyorsa gerçekten çok sessiz olabilir cihaz.ancak çamaşırları yırtacak/parçalayacak şekilde yıpratması hiç hoş değil.

    siz ne aldınız ve memnun musunuz ?
  • muammer816 M kullanıcısına yanıt
    Güzel makinedir alabilirsiniz çamaşır parçalama sorunu yok aynı tambur desenli makinemi 4 senedir kullanıyorum hiç çamaşır yırtma parçalama sorunu olmadı. Sessizlik olarak bir şey diyemem biraz göreceli kavram ama sadece fırçalı motora göre daha sessiz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.