Şimdi Ara

KARŞILAŞTIRMALI ESKİ VE YENİ SİSTEM TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sistemi hafta sonu topladım. Amazon'dan aldığım MSI 980ti Golden Edition da bugün geldi. Hafta sonu onu da sisteme monte edeceğim. Böylelikle sistemi donanımsal olarak sonuçlandırmış olacağım ve sıra testlere gelecek. İşte biraz o.c., hız, ısı kontrolü falan derken iş bitmiş olacak. Sonra sıra oyun oynamaya gelecek.

    SONRA DA SATACAĞIM.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: finansmen1

    Sistemi hafta sonu topladım. Amazon'dan aldığım MSI 980ti Golden Edition da bugün geldi. Hafta sonu onu da sisteme monte edeceğim. Böylelikle sistemi donanımsal olarak sonuçlandırmış olacağım ve sıra testlere gelecek. İşte biraz o.c., hız, ısı kontrolü falan derken iş bitmiş olacak. Sonra sıra oyun oynamaya gelecek.

    SONRA DA SATACAĞIM.


    Ne kadara geldi 980ti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pesimist27


    quote:

    Orijinalden alıntı: finansmen1

    Sistemi hafta sonu topladım. Amazon'dan aldığım MSI 980ti Golden Edition da bugün geldi. Hafta sonu onu da sisteme monte edeceğim. Böylelikle sistemi donanımsal olarak sonuçlandırmış olacağım ve sıra testlere gelecek. İşte biraz o.c., hız, ısı kontrolü falan derken iş bitmiş olacak. Sonra sıra oyun oynamaya gelecek.

    SONRA DA SATACAĞIM.


    Ne kadara geldi 980ti

    795 USD. Amazon para iadesi yaparsa daha da ucuza gelmiş olacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Günaydın. Yaklaşık 3 ay süren sistem toplama çalışmam dün itibariyle sona erdi. Sistemi toplamayı 1 Ocak 2016 tarihinde bitirmiş, test etmiştim. Kablo yönetimi vs için ekran kartını bekliyordum. Amazon’dan aldığım ekran kartı geçtiğimiz hafta içinde geldi ve hafta sonu montajını yaptım, kabloları toparladım, tüm SATA portları bağlayarak tüm HDD’lerin ve SSD’lerin çalışmasını sağladım, Bluetooth çalışıyor mu test ettim, kasanın yan camını temizledim, ayaklarına kolay taşınabilmesi için keçe yapıştırdım ve yemek masasının üzerinden kendi odama taşıdım.

    Öncelikle RAID konusunda belirtmek istediğim bir husus var. Tüm RAID türleri için Windows 10’da pratik bir çözüm var mıdır bilmiyorum ama benim istediğim, fotoğraflarımı güvenle saklamak için kullanacağım RAID 1 için Windows çok pratik bir çözüm sunmuş ve bunu biraz tesadüf eseri keşfettim. Daha önce win10’da raid nasıl olur diye oldukça iyi araştırdığım halde bir türlü açıklayıcı bilgi bulamamıştım. Oysa bunun yolu çok pratikmiş. Disk Alanı Yönet’e girip Disk Havuzu oluştur diyorsunuz. Hepsi bu kadar. RAID 1 dışında birkaç seçenek daha var. İhtiyaca göre oradaki seçeneklere göz atabilirsiniz.

    Şimdi sistemin son halini burada sizlerle paylaşayım. Konu açarken tasarladığım sistemden biraz farklı oldu. Kullandığım Samsung 950 Pro m.2 SSD’yi dikkate alacak olursak epey farklı oldu. İşletim sistemini bunun üzerine kurdum:

    İşlemci: İntel i7 6700k

    Anakart: Asus Maximus Hero VIII Z170

    Ekran Kartı: MSI GTX 980ti Golden Edition

    Veri Depolama: Samsung 950 Pro m.2 SSD

    Samsung 850 EVO 120 Gb SSD

    OCZ Vertex2 100 Gb SSD

    Seagate 1000DM003-1ER162 1 Tb HDD (RAID 1 havuz olarak kullanıyorum)

    Seagate 1000DM003-1ER162 1 Tb HDD (RAID 1 havuz olarak kullanıyorum)

    Seagate ST3400620AS 320 Gb HDD

    Samsung SP2504C 250 Gb SATA2 8 mb HDD

    Samsung HD250HJ 250 Gb HDD


    Bellekler: Gskill TridentZ 16 Gb 3200 Mhz PC4-25600 CL16

    Soğutma Sistemi: Silverstone Tundra TD003

    Kasa: Antec Nineteen Hundred

    Güç Kaynağı: Thermaltake Toughpower QFan 750w

    İlk çalıştırdığımda sistem resmen kamyon gibi çalışıyordu. Eyvah dedim, ben bu sesle kafayı yerim. Sesin su soğutmadan geldiğini düşünüyordum ve sesi kısmanın yolu nedir bilmiyordum. Sonra Asus’un programını çalıştırdım. Orada fanları analiz et gibi bir bölüm var. Oraya girdim ve fanları analiz etmesini sağladım. Birkaç dakika program çalıştı. Sonuçta PC’nin sesi tamamen kısılmıştı. Dedim acaba ısı yükselecek mi? Isı da 30 derecenin üstüne çıkmadı.

    Bunun dışında sistem ile ilgili kafamı kurcalayan şey ekran kartı çok ağır, bu kadar ağır bir ekran kartını anakartın PCI-e yuvası taşıyacak mı? Canımı sıkan şey ise anakartın üzerindeki güzelim ışıklı ROG logosu ekran kartının altında kalıyor. Bu ikisi dışında tam istediğim gibi mükemmel bir sistem oldu. Hepsiburada ile uzun mücadelelerden sonra satın almayı başardığım Antec Nineteen Hundred kasanın da bu güzelliğe katkısı çok büyük. Daha önceki kasalarda yapıştırdığım çıkartmalar bile sırıtıyordu. Bu kasa üzerinde özellikle ROG çıkartması harika durdu. Kasanın kırmızı olanını benim için özel bir çalışma ile temin eden hepsiburada.com’a da huzurlarınızda teşekkür etmeyi borç bilirim. Müşteri memnuniyeti adına gerçekten iyi bir iş çıkardılar.

    Dün Crysis 3 yükledim ama çok geç olmuştu, deneyemedim. Bakalım oyun performansı ne olacak. Bir zaman sonra da overclock performansını test ederim.

    Ayrıca sistem toplama çalışmalarımla ilgili fotoğraflarımı flickr hesabımda (fbegemenfb)bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 11 Ocak 2016; 21:16:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    hocam neden ssd varken birde raid yapıyorsunuz anlamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Supervisor_

    hocam neden ssd varken birde raid yapıyorsunuz anlamadım

    Güvenlik için. Raid yaptığım HDD'lerde çektiğim fotoğrafları depolayacağım. Gerçi artık bulut hayatımıza girmişken böyle bir tedbire çok gerek var mı ama çok pahalı değil nasıl olsa.

    Asıl pahalı olan m.2 SSD. Onu da baktım hepsiburada'da en uygun fiyat. Amazon ile yaklaşık aynı fiyata denk geliyor. Bir daha işletim sistemi kurmamak için kıydım paraya aldım. Anakart üzerinde o slot boşta durdukça benim kafam takılacaktı oraya, biliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • hayırlı oldun hocam kafan nasıl rahat edecekse öyle yap
  • Hem ileride benim için geriye dönük bir hatırlatma olur hem de buna benzer bir sistem toplayacak arkadaşları bilgilendirmiş olurum diye sistemi toplarken yaşadığım zorlukları da paylaşıyorum.

    Yeni sistemi toplamaktan daha zor olanı eski sistemi dağıtmaktı. PSU’nun kabloları da modüler olunca ortaya bir torba dolusu kablo çıktı. Tabi çoğu tozdan görünmüyordu. Neyse ki parçaların satışı da bir o kadar kolay olunca dağıtırken yaşadığım zorlukları telafi etti. Kolay bir şekilde eski sistemimi elden çıkardım. Komple sistemi 1.750.-TL’ya satışa çıkardım, kimse yüzüne bakmadı. Ben de anakart ve işlemciyi birlikte, ekran kartını, kasayı, işlemci soğutucusunu ayrı ayrı sattım ve elime 1.230.-TL geçti. Bazı parçalar ise duruyor.


    Sistemi toplarken yaşadığım en büyük zorluk soğutma sistemi fanlarının vida yuvalarını radyatöre denk getirmek oldu. Önce uygun vida bu mu değil mi orada tereddüt yaşadım. Çünkü bana kısa kalıyor gibi geldi. Şimdi düşünüyorum, acaba vida uçlarına ip mi bağlasaydım diyorum. Yarım saat uğraştım ve sırtımdan ter boşandı.


    Bunun dışında hem satıp elden çıkardığım ürünlerin hem de yeni bileşenlerin fotoğraflarını çekmek çok vaktimi aldı. Komple sistemi 1 saatte toplayabilecekken (fan radyatör bağlantısını saymazsak) 6-7 saat falan sürdü. Sonuçta ortaya güzel fotoğraflar da çıktı ama çok yoruldum. Tabi herkes benim gibi fotoğraf çekecek değil. Sistem toplayacaklara fotoğraf çekmelerini tavsiye ediyorum. İleride güzel bir arşiviniz oluyor.


    İşlemcinin anakartta yuvasına yerleştirilmesi zaten basit bir şey. Hele ki bunu Asus’un aparatı ile yapıyorsanız daha da kolay. Silverstone Tundra su sistemini de oldukça kolay monte ettim(vida yuvalarını denk getirme sıkıntısını saymazsak). Radyatörü kısa bir müddet tutmak gerektiği için sistemi toplarken sadece bir kere 1 dakikalığına yardım aldım. Technopat videoları da doğrusu işe yaradı. Onlar da aynı soğutma sistemini kullanarak sistem toplamıştı. O videolar olmasa su sistemini monte etmek belki bu kadar kolay olmazdı. Bunlar dışında ram montajı, anakartın kasaya montajı, m.2 SSD’nin montajı (önce biraz tırsmış olsam da), ekran kartı montajı çok kolay oldu.

    Sistemde tam 7 tane bileşen SATA portlarına bağlanıyor. Kasa o kadar büyük olunca tabiri caizse yayıla yayıla yerleştirdim SSD ve HDD’leri. Kablo yönetimi de oldukça kolay oldu. Sadece PSU’dan anakarta bağlanan 8 pinli kablo biraz kısa geldi. Bu yüzden kabloyu kasa arkasından geçiremedim. O da nazarlık olsun artık.

    Son olarak yaşadığım en büyük zorluklardan biri de en son kasayı yerinden kaldırmak oldu. Yemek masasından oldukça zor kaldırdım, çünkü son haliyle 30-40 kilo olmuştur sanırım. Hemen yatağımın üzerine taşıdım. Ayaklarına keçe yapıştırdım. Sonra iterek yerine taşıdım. Yakında son haliyle fotoğraflarını da paylaşırım.

    Sorusu olan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 11 Ocak 2016; 15:47:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Supervisor_

    hayırlı oldun hocam kafan nasıl rahat edecekse öyle yap

    Teşekkür ederim.


    Belki biraz haddinden fazla para harcadım ama belki bundan sonra bir daha sistem toplamayacağım. O yüzden parçaların oldukça iyi olmasını istedim. Ekran kartı çok fuzuli benim için mesela. Farkındayım. Ayrıca m.2 SSD de gereksiz sayılabilir.

    Gereksiz diyorum ama dün yaklaşık 7 dakikalık, 2 GB'lık bir *.*MOV dosyasını divx ile 320 mb ' lık bir dosyaya dönüştürmek 15-20 dk ya sürdü ya sürmedi. Ve kolaylıkla Youtube'a yükleyiverdim. Bunlar bir de yeğenimin videoları olunca tadına doyum olmadı. Artık bol bol videolarını çekeceğim inşallah.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.