Şimdi Ara

Karşınızda gerçek köpek gibi görünen Xiaomi CyberDog 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karşınızda gerçek köpek gibi görünen Xiaomi CyberDog 2
    Xiaomi, gerçekleştirdiği etkinlikte bir dizi duyuru yaparak yeni Mix Fold 3, Pad 6 Max, Smart Band 8 Pro cihazlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Firmanın CEO’su Lei Jun aynı zamanda bir "arkadaş" nesnesi olarak tasarlanan robot köpeği de tanıttı. Bu elbette 2021 yılında tanıtılan CyberDog’un ikinci nesli CyberDog 2’den başkası değil.



    Gerçeğine benzeyen Xiaomi CyberDog 2





    İki yıl önce Xiaomi, köpek şeklindeki ilk robotu CyberDog'u tanıtmıştı. Hatta bu ilk CyberDog'u firmanın Türkiye’deki lansmanında da görme şansı elde etmiş ve sizlere bunu aktarmıştık. Bu eğlenceli deneyimi içeriğin sonundaki videodan izleyebilirsiniz. O dönem de söylendiği gibi CyberDog esasında köpeğe pek benzemiyordu. Ancak CyberDog 2 ile işler değişiyor. Tasarım bu yıl tamamen elden geçirilerek bir Doberman şeklini aldı ve bu da onu Sony'nin Aibo'sunun tasarımına yaklaştırdı.



    Ayrıca Bkz.Katlanabilir Xiaomi Mix Fold 3 tanıtıldı: Samsung’a dev cevap!



    Bir önceki nesilden daha küçük olan bu robot-köpek aynı zamanda gerçekten de bir Doberman boyutunda ancak ağırlık olarak benzer değiller: Bu Xiaomi cins köpeği sadece 8,9 kilo. Normal bir Doberman ise yaklaşık 30 kilo oluyor. Bir Doberman kadar akıllı mı bilinmez ancak Xiaomi, CyberDog 2’de yapay zekaya yoğun bir yer veriyor ve onu oluşturulan 30.000 robot köpek modeli ile paralel olarak eğitiyor.



    Karşınızda gerçek köpek gibi görünen Xiaomi CyberDog 2
    Bununla birlikte Xiaomi, kendi bünyesinde geliştirdiği CyberGear mikro-aktüatörleri kullanarak robotunun hareket kabiliyetini geliştirdiğini söylüyor. Bu sayede CyberDog 2, sürekli ters takla atma ve düşme kurtarma gibi daha karmaşık manevraların üstesinden gelebiliyor. Görme, dokunma ve işitme için 19 sensörü bulunan bu robot, bir karar verme sistemine de sahip. Elbette CyberDog 2 tüm bunları dahili sensör ve kameralardan gelen bilgilerle yapabiliyor. Bu bağlamda robot köpekte bir RGB kamera, yapay zeka destekli bir interaktif kamera, dört ToF sensörü, bir LiDAR sensörü, bir derinlik kamerası, bir ultrasonik sensör, bir balık gözü lens sensörü, bir kuvvet sensörü ve iki Ultra Geniş Bant sensörü dahil olmak üzere oldukça fazla sensör bulunuyor.





    Üreticinin CyberDog 2 için belirttiği amaçlardan bir diğeri de onu açık kaynak haline getirmek. Xiaomi, programlama araçlarını ve köpek algılama yeteneklerini kullanıma sunarak geliştiricileri köpeğe adanmış programlar oluşturmaya ikna etmeyi umuyor. Xiaomi bir çıkış tarihi belirtmedi ancak CyberDog 2’nin yaklaşık 1.789 dolar fiyata sahip olduğunu duyurdu.











  • Bizim ülkede 150,160 bin den girer piyasaya.

    Etiler, cadde bostan, maslak, sarıyer buralardaki arkadaşlara hayırlı olsun.
  • Ne kadarda çok gerçek köpeğe benziyor birebir aynısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 15 Ağustos 2023; 10:45:1 >
  • çinlilerin kedi ve köpekleri yediklerini biliyorsunuz değil mi! ülkede kedi köpek kalmayınca demek ki robot yapalım demişler...
  • Göz var nizam var, neresi gerçek köpek gibi Karşınızda gerçek köpek gibi görünen Xiaomi CyberDog 2 

  • Adam akıllı şeylerle uğraşın arkadaş ya. Kaynaklarını yiyorsunuz dünyanın bari faydası olsun yeryüzüne.
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Gerçek değil miymiş? Şaştım kaldım...
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Baya zaman önce suda haşlamak için kazana derisi soyulmuş köpek konulurken görünce midem kalkmıştı, iğrenç birşey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 15 Ağustos 2023; 19:52:18 >
  • Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

    adamların yılda bir kez özel günleri bile oluyormuş(kedi-köpek yeme, aynı bizim kurban bayramına benzer), bu duruma hayvan hakları savunucuları karşı çıkmışlardı ama nafile adamlar yapacağından vaz geçer mi?

  • adamlar 1789$ bence cok iyi bir cihaz yapmıslar...bakın bizim konyalı akınsoft un uzun suredir cıt yok sözde boston dynamic e rakip olacaklardı....:)))) en son titreyerek yurumeye calısan birseyler yapmıslardı..
    allah bilir onlarda devletten neler indirdirdiler.....;))

    https://www.youtube.com/watch?v=Q6kBE4v4Iug&ab_channel=AKINROBOTICS
  • iyimiş tabiki ilerleyen zamanlarda çok daha iyileri olacaktır
  • Her yere sokacaklar gözlerini ve istihbaratlarını. Big data sen nelere kadirsin.
  • Hiç guzel degil.cok itici ve ürkütücü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.