Şimdi Ara

Karşınızda Samsung'un 'yapay zekalı' yeni buzdolabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karşınızda Samsung'un 'yapay zekalı' yeni buzdolabı
    Samsung, görünüşe göre çoğu ürününde yapay zekaya ağırlıklı olarak yer verecek. Firmanın yeni yıl için üzerinde çalıştığı akıllı buzdolabı da bu ürünlerden birisi. Geliştirilen yeni buzdolabı, gıda maddelerini tek tek tanımlayabilen dahili bir kamera ve stoklarınızda bulunanlara göre yemek tarifleri önerebilen bağlantılı bir uygulama gibi bazı ilginç yapay zeka özellikleri içeriyor olacak.



    Yapay zekalı Samsung buzdolabı



    Samsung, Bespoke 4-Door Flex buzdolabını AI Family Hub+ özelliğiyle birlikte önümüzdeki yıl CES'te tanıtacak. Kullanıcılar Galaxy telefonlarının ekranını 32 inçlik Family Hub dokunmatik ekrana yansıtabilecek ve hatta TikTok ve YouTube videoları için ayrı uygulamalar da buzdolabı için mevcut olacak. Bunların neden gerekli olacağı ise ayrı bir konu.



    Karşınızda Samsung'un 'yapay zekalı' yeni buzdolabı
    Bespoke 4-Door Flex için dahili kamera ya da Family Hub uygulaması yeni olmasa da (2023 modelinde yapay zeka destekli bir kamera vardı ve yemek tarifleri oluşturabiliyordu), her ikisi de daha fazla özellik sunacak. Samsung Food uygulaması (Family Hub aracılığıyla doğrudan buzdolabından erişebilirsiniz) Samsung Health profilinize bağlanabilecek ve diyet ihtiyaçlarınıza göre tarifler oluşturabilecek. Ayrıca, fotoğraflardan yemekleri ve gıda maddelerini tanıyabilen ve tarifler oluşturabilen bir "Image to Recipe" özelliği (daha gelişmiş Vision AI ile) de bulunuyor. Yemek tariflerini kişiselleştirme seçeneği de mevcut olacak. Eğer vegansanız dolaptaki ürünlerle bir vegan yemeği tarifi hazırlanabilecek.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi yeni 4K TV'lerini piyasaya sürdü: A55, A65, A70, A75



    Yeni akıllı buzdolabı, şimdilik sadece 33 gıda maddesini tanımlayabiliyor, bu sayı biraz düşük. Ek olarak ürünlerin son kullanma tarihleri dokunmatik ekranda elle girilerek bunların takibinin yapılması da mümkün.



    Samsung 2016'dan beri akıllı buzdolapları piyasaya sürüyor olsa da, bu yeni model Nesnelerin İnterneti entegrasyonları yerine yapay zeka özelliklerini vurgulayan ilk model gibi görünüyor. Bu noktadan sonra Samsung’un mutfak ürünlerinin başına AI takısının gelmesi oldukça muhtemel. Şimdilik Bespoke 4-Door Flex için bir fiyat ve kesin çıkış tarihi bilgisi yok. Ancak tüm detaylar önümüzdeki CES 2024’te belli olacak.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/12/27/24016939/samsung-2024-ai-family-hub-smart-fridge-features







  • Allah'ım ne kadar gereksiz birşey.

  • Buzdolaplarının çok akıllı olmasına gerek yoktur.Sadece iyi soğutsun vede enerji sarfiyatı az olsun kafi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.