Şimdi Ara

Karşıyaka Hızlı Okuma Kursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hızlı Okuma Kursu tekniklerinde ilk ve esas amaç okuduğumuz metni hızlı ve kolayca anlayabilmektir. Çoğu insan bir cümleyi sonuna kadar okumaktan dahi çekinirler. Bu da anlamayı zorlaştırır. Sınavlarda öğrencilerin yaptığı hatalardan en önemlisi soruyu ve paragrafı sonuna kadar okuyup onu özümsememek ve o şekilde cevaplamaktır. Bu yöntem de tabii ki bizleri yanlışa sürükler.İşte hızlı okuma teknikleri sayesinde metni kolayca anlayabiliyor ve yanılgıya düşmeden soruları cevaplayabiliyoruz ve konuyu anlayabiliyoruz. Peki, hızlı okuma tekniği deyince aklımıza ne gelmelidir?

    Hızlı okuma demek gerçekten hızlı bir şekilde okumak demek değildir. Altında kelimeleri bir üzerinden geçerek tane okumak anlama yatmaktadır. İlkokul çağlarından da hatırlayacağımız gibi bir yazıyı okurken kelimeleri tek okurduk ve bu yazıdan aklımızda çok şey kalırdı. Bu sayede de okuduğumuzu tam olarak öğrenirdik.

    Ama büyüdüğümüzde herkesinde bildiği gibi hiçbirimiz yavaş okumuyoruz ve dolayısıyla okuduğumuzu anlayamıyoruz. Sürekli bir önceki satıra dönüp orada ne yazdığını tekrar okuyoruz. Fakat hızlı okuma tekniğini bilen bir insan hiçbir ayrıntıyı atlamaz ve tekrar kendini geriye bakmak zorunda hissetmez. Çünkü bu tekniği bilen en küçük harfi bile belleğine yerleştirir hangi harfin kaçıncı satırda olduğunu dahi bilir.

    Hızlı Okuma Kursu tekniğini bilmeyen bir kişi okumada ve öğrenmede oldukça zorlanır. Bu da kitap okuma alışkanlığını ve sayısını negatif olarak etkiler. Çünkü bu kişi detaylar içinde boğulur ve ne okuduğundan ne de yazılanlardan hiçbir şey anlamaz. Bir düşünsenize bir yazıyı tekrar okuyorsunuz hem sıkıcılık yaratır hem de zamanımızı boşa harcamamızı sağlar.

    Hızlı okuma Kursu için +90(232) 368 61 62 - +90(532) 156 42 80 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.