Şimdi Ara

KASA ve GÜÇ KAYNAĞI Tavsite? (i5-750/i7-930 ve HD5850 sistem için) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M0rbid Desire


    quote:

    Orijinalden alıntı: CriticalWave

    quote:

    Orijinalden alıntı: gabriyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: CriticalWave

    Spedo gerçkende güzel bir kasa.......... içinde gelen fanların hepsi 14cm ve 23cm. zaten sırf fanları 100TL yi aşar..... bu kasaya o fiyat değer.. bi kasa alıp 2 fan veren var bide spedo gibi bütün fanları veren var.


    normal fan 10-15tl. ve her kasadan fanları çıkıyor.
    100tlyi nasıl aşıyor?
    ne var içinde bu sppedonun? fanları çokmu özel nedrir?




    Soru tarzını beğenmedim

    14cm lik fanların fiyatlarına bak istersen sonra yorumunu yap kullananlardan daha çok bilirim Spedo yu.... hersitede araştırdım DH.com da pek bilgi yok Spedo hakkında...milleti biraz ben yönlendiriyorum Spedo ya.. sanada öneren bendim yukarıda bakarsan

    2 tane 23 Cm lik fan var ve fiyat karşılaştırması amacında 20Cm lik fan fiyatları

    2 tanehttp://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=OEMCLL&k3=Fanlar&qs=|550=200

    2x30= 60TL

    3 tane : 20 TLhttp://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-a2491-a2491-140mm-turbo-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=35411

    3x20= 60TL

    60+60 = 120TL fanların kendisi açıklayıcı olmuştur umarım

    3 fan opsiyoneldir.




    Hocam bu fiyatlar bizim , onların , şunların alacağı fiyat. Sen sanıyorsun firma onu o fiyata üretiyor satıldıkları fiyatın 2 katından fazla ucuz üretiliyor o fanlar. 120 tl demişsin bu bizim alacağımız fiyat. Thermaltake o fanları kim bilir 60 tl (kafadan , sallama) ye üretiyordur. Bizim alcağımız fiyat önemli değil onların üretirken ne kadar para harcadıkları önemli.



    Ne alaka dostum kasanın içinde o fanlar ykoken fanları almak için bukadar para harcamayacakmısın??? harcıyacaksın. ona bakılırsa Spedo nun maliyeti 400 TL mi???? taş çatlasa 200 250 TL diğer kasalar içinde geçerli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M0rbid Desire

    Hocam kasa aldığında işlemci sıcaklığına , gpu sıcaklığına , hdd sıcaklığına bakıp memnun kalmayıp o kasayı almaktan vazgeçmeyeceksiniz. Kasaya fan takmak mağrifert değil. Ha illede çok güzel bir hava akımı oluşturmak mı istiyorsun. mesela benim cooler master haf 932 ye 9 adet fan takılabiliyor. ben istersem onu rahatlıkla 15 taneye kadar çıkartırım.

    İllede işlemcim soğukmu çalışsın diyorsun tamam kasanın 5.25 kapaklarına koy 4x 12 cm takılabilir. kablo klipsiyle vida deliklerinden geçir 2 taraftanda vidalanmışcasına sağlam durur orada al sana buz gibi bir kasa. Ön 23 cm fanın hard disk soğutmasındanmı memnun değilsin onu çıkart ön 2x 12 cm hard disk kafesinin iç arka tarafınada tak 2x 12 cm al sana soğutma kasaya fan takmak marifet değil mesela ben istersem kasaya 16 tane 12 cm fan , 1 x 14 cm fan toplamda 17 adet fan takabilirim. ama ne gerek var? 3,4 derece oynamasına.

    yani kasa alırken soğutmasını geçin , kasanın çelik , aliminyum kalınlığı , montaj kolaylıkları , kablo toplama kanalları , cpu soğutucusu değiştirmek için anakart arka taraf boşluğunu , çift taraf psu desteği , kasa boyutlarını , ağırlığı ön planda tutun. fan takmak marifet değil



    doğru söylemişsin zaten bende 400liraya küçük tip buzdolabı beklemiyordum :) bildiğin bilgisayar kasası işte. diğer tüm özellikler süper kasada. yanlız biraz fazla sırık gibi uzun. tasarımıda resimlerdekinden daha iimiş. yani kasaya ver 400 tl ıvır zıvırınada ver sonra para bitsin. yoksa hiç 17tane fana gerek yok. alacağın tek bir vantilatör :D

    şimdi spedo kasada şöle bir özellik var: 1. içeriye bir fan atıp bu fana yön verebiliyorsunuz yanı ister gpu ister cpuya doğru yönlendirebilirsiniz. 2.si tam öndeki 14cmlik(ön fan 14cm :( ) fanın önüne sen tut paravan gibi harddisk yuvalarını koy. fanı elimle 1-2 çevirdim töbemi hava geçsin. üstte 23cmlik fan neye yarar. havanın geçeceği delikler 12cm. nereye üflüyon havayı ey spedo? yan 23lük fan ise doğrudan kasa içini odalara ayıran plastik panellere üflüyor. ey spedo plastiklerimi soğutuyon? o plastikleri bir yerin sıcağı diğerine karışmasın her parçanın sıcağı diğerini etkilemesin amaç, ancak tam tersi testlerde plastikler olmadan sonuç daha ii.

    çıkardım kızakları fanı bir daha çevirdim rüzgar tüneli gibi oldu kasa. ha kızaklarmı? allahtan spedoda kızakları 5.25lik sürücü yerine takacak aparatıda yapmışlar. yani ön 14cmlik fanın önündeki 6 harddisk yuvasını çıkarıp 3lü yuvalardan birini yukarı atacam. varsın harddisk yansın anasını. zaten ssd almayı düşünüyorum. ssdnin soğutmaya ihtiyacı yok. 1 extra fan aldım tt turbo 12lik. onuda cpunun arkaya takacam egsoz fanı diye. tamam olur heralde.

    bu cm storm sniper spedodan daha iyi soğutömasına rağmen malzeme kalitesini resimlerden beğenmedim :( hiçte 330tllik kasa gibi durmuyor. tt element V den hiçbir farkı yok. soğutma testlerindede element V=storm sniper çıkmış. element V 230tl gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 29 Haziran 2010; 23:39:27 >




  • bu benim sistem extra 4 fan+fan kontrol taktım. cpu boştasıcaklık 3-4 derece düştü zorlarsam 5-6derecede düşer ama gürültü oluyor. sadece oyun oynarken fanları açıyorum ya gerek bile kalmıyor çünkü cpu 60 dereceyi geçmiyor.

    fanları taktığım yerler cpu arkasındaki egsoz fanı, üst ön tarafa 8cmlik küçük fan, alt tarafa 12lik 2000rpm fan, ön alt tarafa 14lük fan. bunları fan kontrolüyle hızını yarıya düşürerek açıyorum. cpu arkası fanı dışarıya hava üfleyecek şekilde monte ettim. ancak içeriye cpunun arkasına üfleyecek şekilde olunca cpu boştayken direk 2-3 derece birden düşüveriyor.

    harddiskler için 6 tane kızak mevcut. onun dışında 5 tane daha bölme var. yani toplam 11 adet.
    kızaklar 3erli 2 grup halinde. istersek 3+3 kızakları kasanın ön fanının arkasına denk gelen orta boşluğuna takarız, istersek 3ünü üst tarafa 3ünü alt tarafa takabiliyoruz. böylelikle ön fanın arkası açılmış oluyor. ancak cpu fanı 1460rpmde dönüyor. 1890rpme kadar dönebilir ancak anakarta otomatik ayarlama talimatı verdim anakartta böyle ayarlıyor. cpu çok soğudumu anakart fan hızını düşürüyor. ısındımı artırıyor. ortalama 40derecede tutuyor.

    tabi bu kasa eksen bilgisayarda 369l fanlar+fan kontrol 80-90tlye gelir.
    full tower kasa daha çok içini görür. tt element v öneririm. fan kontrol var ve full tower. fiyat 292 eksen. element ttnin aynı özelliklerde cm storm sniper 330tl eksen.

    DIŞTAN VE KABLOLAMA RESİMLERİ
     KASA ve GÜÇ KAYNAĞI Tavsite? (i5-750/i7-930 ve HD5850 sistem için)



    kasanın içinde yön verilebilir fan olması çok iyi rüzgarı direk nereye istersek oraya gönderiyor.


    EKRAN KARTI VE HVALANDIRMA RESİMLERİ

     KASA ve GÜÇ KAYNAĞI Tavsite? (i5-750/i7-930 ve HD5850 sistem için)




  • Helal Spedo almışsın bitiyorum şu kasaya.. Haf cılar beğenmiyor nedense............
  • HAF daha güzel

    Bu da benim HAF'ım mod tam bitmedi ondan kablolar dagınık filan. Asıl bitince kasa diyeceğim ben. şu anda 2tane 23lük 3tane 12lik kırmızı ledli fan var.


     KASA ve GÜÇ KAYNAĞI Tavsite? (i5-750/i7-930 ve HD5850 sistem için)


     KASA ve GÜÇ KAYNAĞI Tavsite? (i5-750/i7-930 ve HD5850 sistem için)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 19 Temmuz 2010; 17:38:06 >




  • benim ilk düşündüğüm kasa haf 932 idi ama spedo çok üstün bir kasa gerçekten. haf fiyatına göre güzel diyecem ama şimdi storm sniper haftan daha iyi şuanda. en basiti hafta filtre yok. çekmeceler sabit. 3tane standart fanla geliyor. spedoda 6fanla geliyor. ve 3 fan daha takabileceğin yer var. her tarafında filtre var. hdd ve dvd yuvalarını ister yandan ister önden takıyorsun istersen çıkart boş dursun orası. yani spedo çok yönlü bir kasa. şu kasa içi paneller hava akışını engelliyor ve fan kontrol yok. panelleride sök istersen. ben sökmedim. sesi kesiyor. diğer yönlerden eksiksiz.

    sağol criticalwave +1.000.000

    birde bu imzamızın boyutunu nasıl değiştiriyoruz. adamlar boyutu büyük diyor nasıl değişeceğini söylemiyor yahu. bu DH nin yönetimi bir garip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 19 Temmuz 2010; 21:07:51 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.