Şimdi Ara

Kasadan Takılma Sesi Geliyor [Videolu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Kasadan garip bir takılma sesi geliyor.Pcyi açınca başlıyor ses sürekli devam ediyor.Ve pcnin açılması bu ses varken çok uzun sürüyor.Nereden geldiğini çözemedim.Yardımcı olabilir misiniz?

    Video şu
    https://yadi.sk/i/TKccxxk03K5oNh







    " allowfullscreen onload="frameLoaded(126935735)">




    [DHTUBE=https://yadi.sk/i/TKccxxk03K5oNh]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsis.CS -- 13 Haziran 2017; 16:42:44 >







  • Bu ses iki şeyden gelir. 1 Hdd 2 Cd okuyucu. Eğer ki cd okuyucu varsa bağlantısını çıkartıp kontrol edin. Yoksa sorun hdd'de.. Sadece kaydetmiş olduğunuz sese göre diyorum. Hdd kafa atmaya başladığı zaman bu sesi çıkartır. Yani hdd yeni ise garantiye yollayın değilse ömrü doluyor demek. Tamir yolları var ama uğraşmanıza değmez yeni bir hdd almanız daha sağlıklı olur. Bunları sadece duyduğum sese göre söyleyebiliyorum daha ayrıntılı bilgi verirseniz ( ki her türlü hdd ya da cd okuyucuda gibi duran bir sorun ) daha iyi çözüm yolları sunabiliriz. Mesela ne zaman başladı, genel sistem durumu nedir, elinizdeki bilgisayar veya parçaları kaç senelik, bilmeden veya kazara herhangi bir parça darbe falan aldı mı ? Veya sadece bilgisayar açılırken mi oluyor yoksa devamında da sürekli veya ara ara bunu yapıyor mu ? Gibi ... Olur ya temizlemek için veya genel bir bakım için değişiklik yaptınız mı bilmiyoruz. Bunlarıda belirtirseniz daha iyi olur. Bu arada her ihtimale karşı kişisel dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın sorun hdd'de ise pat diye gidebilir sonra verileri kurmakla uğraşmak zorunda kalırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 13 Haziran 2017; 18:12:19 >




  • Hocam pcye ethernet kartı takıp çıkarmıştım bir ara.Yanlış hatırlamıyorsam ondan sonra oldu bu sorun.Bilgisayarı açarken başlıyor açtıktan sonra da devam ediyor.Önceleri ara ara olurdu ve etki etmezdi.Şimdi ise sürekli geliyor bu ses ve pcyi baya yavaşlatıyor.Bilgisayar yaklaşık 4 senelik.
  • Cd okuyucuyu çıkarıp denedim ses devam ediyor ve yanlış anlamadıysam dediğiniz gibi ses hddden geliyor.Az önce de "No bootable device is detected.System will enter the BIOS setup utility" hatası aldım.Sorun hddden peki nasıl çözebilirim?
  • marsis.CS M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle biostan diskin görünüp görünmediğine bakın. Görünüyorsa boot sıralamasını değiştirin. Görmüyorsa biosu sıfırlayın. Yine görmezse mümkünse hdd yi başka bilgisayarda açıp verilerinizi alın. Ve ilk mesajımdaki tavsiyemi yineliyorum; en kısa zamanda yeni bir hdd temin edin. Bu sorunu kolay kolay vermez o yüzden tamirle veya yazılımsal çözümlerle kalıcı bir sonuç elde etmeniz çok zor. Yine de dediklerimi bi deneyin ona göre yazın bakalım şimdilik neler yapabiliriz başka.
  • Yardım için teşekkür ederim.Yeni bir hdd alacağım anlaşılan.
  • Hd tune ile bi kontrol et istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teşekkürler.Yeni hdd aldım sorun düzeldi.
  • Hayırlı olsun o zaman güle güle kullanın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.