Şimdi Ara

Kasadan Uğultu ve Titreşim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Corsair Carbide Champ/Spec-02 model kasam var.Ön fan sesli çalışıyor bundan mı oluyor bilmiyorum ama kasanın yanına yaklaştığımda uğultu ve penceresine dokunduğumda ise titreşimler hissediyorum.Bu titreşim parçalara zarar verir mi? CPU Soğutucu olarak TX3 Evo kullanıyorum ekran kartım ASUS R7 265.Sabit sürücü 3.5" ve kasanın plastik yuvasında.Ne yapayım? fanı değiştireyim mi? kasa masanın üstünde monitörün yanında belki de bu yüzden bana aşırı ses geliyor gibi hissettirdi ama şu titreşim parçalara zarar verir mi bilemiyorum.



  • Vidalar olabilir, anakartın arasındaki boşluktan dolayı oluşan hava sesi olabilir, ayaklar tam oturmuyor olabilir. Benim tavsiyem beyin ve kalp kısmının daha fazla radyasyona maruz kalmaması için yere koymanız. Titreşim sorun olmaz ama o uğultu baş ağrısı yapıyor. Benim uğultu kasanın anakart kısmına ve üst kısmına baskı yaptığımda azalıyor. Kasa içerisinde (en azından benimkinde) en fazla ses yapan fan ekran kartı ve PSU... Küçücük ekran kartı fanı odayı çınlatıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 1 Ekim 2015; 18:06:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titreşim uzun vadede hdd zarar verebilir.Çözüm olarak fanlara bi bakın gevşek mi ona göre vidalar sıkarsınız ama muhtemelen işlemci fanı iyi monte edilmediyse yüksek devirde döndüğünde bilgisayara titreşebilir.İşlemci fanına bir bakın 4 ayağıda iyice oturmuş mu.
  • darkmare12 kullanıcısına yanıt
    İşlemci fanı çok güzel bir şekilde oturmuş kasaya onu kontrol ettim.Anakartın vidaları da sağlam.Bir tek ön fan rüzgar sesi çıkarıyor acaba bu mu neden oluyor anlamadım.Birde kasanın diğer yanında yani anakartın arkası boşluk kısmından geliyor bu ses, sanırım normal birşey bunu ben biraz garipsiyorum.
  • Ses tam olarak bir rüzgar sesimi yoksa hani fan doner kabloya vuruda öyle ses çıkartır gibi mi? Birde kasanın ön fanına kalem sokun :) biraz komik geleblir ama en azından o fandan mı ses geldiğini anlarsınız.
  • darkmare12 kullanıcısına yanıt
    Ön fandan rüzgar sesi, kasanın penceresiz anakartın bulunduğu kısımdan ise uğultu benzeri bir ses çıkıyor.PSU'dan hiç ses çıkmıyor.
  • Ekran kartı modelinizi söylermisiniz .Belki cw sorunu olabilir sizi rahatsız eden.
  • darkmare12 kullanıcısına yanıt
    ASUS R7 265 ama coil whine sorunu yok bundan eminim çünkü coil whine sesini çok iyi bilirim.Bu o değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.