Şimdi Ara

Kaset ten ses aktarımı için donanım tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde dijital olarak pcye kaydetmek istediğim kasetlerim var. Çoğu şu an hayatta olmayan aile büyüklerinin sesleri. Bunları kaliteli bir şekilde kaset çalardan pcye aktarmak istiyorum.

    Kaset ten ses aktarımı için donanım tavsiyesi


    Bunun için resimdeki Cassette Deck adı verilen profesyonel kaset çalarlar var. Böyle bir sistemle daha önce bir tecrübem olmadı ancak normal bir kaset çalardan daha iyi bir kalitede olacağını tahmin ediyorum. Genellikle Dolby noise-reduction denen bir sistemede sahip oluyorlar. Bu sistem 1960 yıllarından beri kullanılan ve gürültü önleyen bir sistem ancak bunu sanırım sadece kayıt esnasında uyguluyor. Yani benim kullanacağım çalma fonksiyonu için bu sistem devreye giriyormu bilmiyorum. Zira elimdeki kayıtlarda hışırtı ve vınlama sesleri mevcut.

    Bu cihazın dejavantajı boyutunun büyük olması ve ayrıca ekolazır ve anfi cihazlarınıda ihtiyaç duyması. Açıkçası anfi olmadan ses çıkışı nasıl olur hiç bir fikrim yok. Ekolazırıda belirli frekanslar için sesi artırma ve azaltma özelliği için düşünüyorum. Özellikle sabit vınlama genellikle belirli frekanslarda olduğundan bununla biraz olsun giderebiliceğimi düşünüyorum. Gerçi bunu aktarım sonrası ses editleme programları ile de yapabilirim ancak hangisi daha iyi olur bilmiyorum.

    Kaset ten ses aktarımı için donanım tavsiyesi

    İkinci alternatif resimde görülen anfisi ve ekolayzırı birlite olan müzik setleri.

    Bu iki ürün arasında kaset için bariz ses kalite farkı olur mu? Hangisini tavsiye edersiniz?







  • Bir de link'teki gibi cihazlar var. Kaseti çalarken direkt olarak mp3 formatına çevirebiliyor.




  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Evet o cihazlarıda biliyorum. Ancak sesi işlemek için ham sıkıştırılmamış almak istiyorum. Sonuçta mp3 kayıplı bir format. Ayrıca ses kalitesi olarak şühpeliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siella kullanıcısına yanıt
    Bu cihazların wav'a çevirenleri de var. İnsan sesi ise sözkonusu olan mp3 teki kayıp pek farkedilir düzeyde olmayacaktır. CD'den mp3 olsa hissedilerbilir ancak kasetten yapılan çeviriler için orta seviyeli mp3 bile yeterli olacağı kanısındayım.
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi tecrübem yok sadece teorik olarak daha iyi olacağını düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siella -- 19 Ağustos 2017; 13:16:46 >
  • cıhazın arkadsındakı toss cıkıslar var anfiye baglanan .o cıkısları pc ses kartına stereo jak olarak gır.pc ne wawe lab programını kur kayda basla..wawe lab nasıl kullanılır you tube da var mukemmel kayıt yapar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.