Şimdi Ara

Kasıtlı Makine Arızaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, çok büyük bir markanın, Türkiye fabrikasında çalışan bir arkadaşın belirtmiş olduğu konu;

    Çamaşır ve bulaşık makinelerinin motorları belli bir devir sayısını tamamladıktan sonra otomatik olarak arıza veriyormuş. Yeni makine alacağım için araştırayim dedim. Eski makinem 3-4 yıllık samsung. Biraz yoğun çalıştı. Çok kararsız kaldım. Sizce böyle bir şey yapıyor olabilirler mi?



  • teknolojide Bilinçli eskitme veya nitelikli eskitme kavramlarını internetten araştırmanızı öneririm. Hemen hemen tüm üretim yapan firmalar bu ve benzeri metodları kullanırlar. Eskiden uzun ömür bir prestijken maalesef artık çok üretmek ve satmak prestij. Bunun için de daha kısa sürede bozulan veya modeli geçen şekilde üretmek gerekiyor.
    sizin için bir link ekliyorum.

    http://www.ciddihaber.com/teknoloji/teknolojide-bilincli-eskitme-kavrami-h38735.html
  • kalitesinden dolayı BATAN firmaları hatırlatmak isterim size dev alman markası GRUNDİG gibi.

    Zamanının en kaliteli TV üreticisi olan GRUNDİG firması, 1 adet TV sattığı 1 müşterisini bir daha 25 Yıl boyunca göremeyince, piyasanın doyuma ulaşması sonucu satış yapamamış üretimi kısıtlamış ve sonunda üretime son vermiştir.

    Ancak bu konuyu sadece KALİTE ve uzun ömür olarak görmek büyük hatadır zira benim bahsettiğim olay ancak O döneme ait yaşanabilir bir olaydı zira bahsi geçen dönemler Televizyonun SADECE TELEVİZYON olduğu, tek bir kanal ile insanların 20 yıl yaşadığı ve dolayısı ile televizyonların 20 25 yıl boyunca arıza yapmadığı dönemlerdi. Fakat şunu da unutmamak gerekir ki neredeyse 5 televizyonun 1 araba parası da ettiği dönemlerdi bunu lütfen unutmayalım.

    bahsettiğiniz BİLİNÇLİ konu için size ASANSÖR sektöründen bir örnek vermek isterim. MAALESEF ki BAKIM denilen kültürden mahrum olan bir toplumuz. Biz isteriz ki arabaya bir kere binelim, biz satana kadar servis yüzü görmeyelim. Biz isteriz ki asansörü bir yaptıralım, bina yıkılana kadar bir daha asansörcü yüzü görmeyelim. İşte bu kültürün eksikliği bazı ZORUNLULUKLARI doğurmuş ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bilgisi dahilinde (Örneğim asansör olduğu için) ASANSÖRLERİN belli bir çalışma saati ve motorun belli bir turu sonrası güvenli bir şekilde son yolcusunu taşıyarak bir daha çalışmaması sağlanacak şekilde KODLANMIŞTIR. Buradaki amaç, asansör firmalarına para kazandırmak değil, Olması gerektiği gibi asansörün güvenlik bakımlarının yaptırılmasına ZORUNLU bırakmaktır.

    Gelelim bölümümüzü ilgilendiren beyaz eşyalara, bahsettiğiniz veya size bahsedilen şekilde bir uygulama kesinlikle yoktur. Bilinçli ve güvenlik adı altında size bahsettiğim şekildeki KISITLI bazı uygulamalar dışında ne buzdoplaplarındaki kompresörlere, ne de çamaşır bulaşık makinelerindeki motorlara böyle bir uygulama söz konusu değildir kaldı ki bahsi geçen motorlar zaten yapısal konumları gereği sadece enerji alarak dönmeye, yine bahsi geçen kompresörler de rotary veya piston artık hangi şekildeyse enerjiye göre çalışmaya dayalı üretilmişlerdir. Sizin bahsettiğiniz veya size bahsedilen uygulama ancak bir elektronik devredeki PİC veya EPROM programlama ile mümkün olabilir ki Ana branşımın elektronik olması nedeniyle size hiç bir marka veya modelde bu uygulamayı görmediğimi söyleyebilirim.

    Fakat şu bir gerçek ki elbette artık hiç bir MARKA (ki buna bu forumda çok methedilen ve sürekli pompalanan bazı markalar da dahildir) artık eski kalitesinde değildir. GLOBALİZM, Her markanın her ülkeye rahatça girip çıkabilmesi, saha rekabetinin artması, satışların düşmesi, insanların güven kavramlarının kaybolması vs gibi bir çok etken, O koskoca DEV markaları dahi dize getirmiş ve fiyat düşürmek zorunda bırakmıştır, bu düşürülen fiyatlar ise kar oranlarını etkilemeye başlayınca bu sefer üretim maliyetlerini düşürmek adı altında kaliteden ödün verilmiştir. Sac kalınlıkları inceltilmiş, motor güçleri küçültülmüş, cevher maden yerine dönüşüm maden kullanılmaya başlanmış, metal den plastik ağırlıklara geçilmiştir.

    Sonuç olarak oturup da ''haydi şu motoru 36.000 saat çalışıp sonra duracak şekilde tasarlayalım diyen bir mühendis topluluğu yok, motor yapımında kullanılan madeni 36.000 saat sonra kırılacak halde tasarlayacak halleri de yok, bu işi sadece elektronik donanım ile yapabilirler ki YASAL olarak bunu yapmaya da yetkileri yok zira GTB tepesine biner o firmanın. o halde sayın hocam bu KASITLI ve planlı bir şey olmamakla birlikte, bahsettiğim kalite kıstaslarından uzaklaşarak otomatikman sağlanmış bir durumdur.

    Bu anlamda diyorum ki, eskiden MARKA çok büyük bir etkendi, şimdi ise o MARKA değil onun arkasında duran FİRMA en büyük etken. Zira ne MARKA alırsanız alın ortalama 5 yıl sonra size yenisi ile değiştirtecekler (Bozulmasa dahi bir şekilde sizi değiştirmeyte ikna edecekler)




  • Ado arkadaş çok iyi anlatmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.