Şimdi Ara

Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyiz???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Sigorta acentesi sahibiyim.

    Forumdan arkadaşımızla yaptığımız konuşmadan sonra konuyu sizler ile de paylaşmak istedik.

    Sigorta yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler;

    -Poliçelerinizi yaptırırken prim odaklı olmayın. Prim tabi ki önemlidir fakat teminattan çalarak indirim yapılmasına karşıyım. Poliçe aşamasında ödemediğiniz 50 TL size hasar anında 50.000 TL/100.000 TL zarar ettirebilir. Bu yüzden Muafiyet, İhtiyari Mali Mesuliyet, Manevi Tazminat, Ferdi Kaza, Tedavi Masrafları, Hukuksal Koruma, Yedek Parçanın yan sanayi mi orijinal mi olacağına, Mini Onarım kapsamına, kiralık araç hizmeti süresine, arıza durumunda çekici hizmeti/vinç hizmeti verip vermediğine ve kaç kez verdiğine dikkat etmemiz gerekiyor.

    -Bildiğiniz üzere araçlarımızda opsiyonlar bulunabiliyor. Benim aracımda opsiyon olarak Bi-xenon, Panoromik Tavan, 18" Interlagoss, Hız Sabitleyici, Aydınlatma Paketi, Ayna Paketi, Metalik Renk(Fırtına Mavi) bulunuyordu ve hepsi poliçeye dahildir. Benim gördüğüm çoğu araçta opsiyon var. Kasko poliçenizi yaptırırken bu opsiyonları da ekletmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Eğer ki ekletmezseniz hasar durumunda opsiyonların hiç birini sigorta şirketi ödemez ve normal hasarınızı da eksik alırsınız. Bu çok önemli bir detaydır. Bir çok poliçe opsiyonlar eklenmediği için uygun fiyatlı çıkıyor aman dikkat!

    Kasko poliçesine eklenmesi gereken opsiyonları nasıl ayırt ederiz?
    Örnek veriyorum sizin istediğiniz opsiyonlarda araç yok, fabrikadan sıfır Jetta Comfortline aracı özel sipariş ediyorsunuz. Araç comfortline olduğundan dolayı sunroof yok ama siz araca parasını ödeyip bunu fabrikadan orjinalini ekletmek istediniz. Bu sunroofu kaskoya ekletmeniz gerekecektir.
    Araçta park sensörü var ama siz fabrika çıkışı geri görüş kamerası ekletmek isteniz. Parasını ödeyip siparişe eklettiniz. Kasko poliçesine bunu da ekletmeniz gerekir.
    Aracın jantları 16" fakat siz parasını ödeyip fabrika çıkışı 18" Lugano jant ekletmek istediniz. Bu jantı da kaskoya ekletmeniz gerekecektir.

    -Arabasına önem veren bir insan araçları hasara uğradığında/zarar gördüğünde(inşallah görmezler) araçlarının onarımı için servisleri kendileri belirlemek ister. Çünkü arabasını herkese emanet edemezler. Sigorta poliçesini yaptırırken, poliçeyi yaptırdığı sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servisleri de kontrol etmek gerekir. Hasar anında içiniz rahat teslim edebileceğiniz servis bulunuyor mu? buna bakmak gerekir.

    Faydamız olduysa ne mutlu.

    Sağlıklı ve güzel günler dilerim.







  • Kesinlikle faydanız olduğunu ve çok yararlı bir başlık olduğunu düşünüyorum.

    İlginiz için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.