Şimdi Ara

Kaskoya Daha Sonra müracaat etsem karşılar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu akşamüstü babam ufak bir kaza yaptı. Aynaya bkmadan çıkmış dalgınlıkla ve arkadan gelen arabanın arka sol çamurluğuna sürtmüş. Bizim ön sağ çamurluk üstü ve tamponda biraz hasar var. Olay evimizin önünde oldu. Adamın işi varmış, telefonunu vermiş babam adam gitmiş. Yarın işlemler yapılacak. Avivsa'dan kaskomuz var. Kaskoda hasarsızlık indirimi koruma klozonu mevcut. Suç zaten bizde, gerekli işlemler yapılırsa hasarsızlık indirimi bozulmuyacak fakat kusurlu kaza hakkımız yanmış olacak. Bir ked daha olaki kaza yaparsak ve kusurlu taraf biz olursak eneye için 1000 tl değil de 1800 tl öedemek zorunda kalacağız kaskoya. Epey farkediyor anlayacağınız. kasko mayısın sonunda doluyor. Babamın çarptığı araç eskiymiş. Aklıma şöyle bir fikir geldi. Karşı araçta zate pek masraf yok, cebimizden karşılasak adamın hasarını. Bizm hasarı ise mayıs sonuna kadar bekletip kaskoya o zmn müracaat etsek nasıl olur? Duran araca çarptık veya duvara sürttük deriz.







  • Beyanla yaptırtmak elbette mümkün ancak 3 ay sonra servise bırakınca eksper gelip araca baktığında hasarın beyan ettiğiniz şekilde ve tarihte (yanılmıyorsam 1 hafta içinde başvurma zorunluluğu var) olmadığını anlarsa kabul etmez.
  • peki bir hafta önce bir araca çarptım desem. Hasarın eski olduğunu anlar mı?
  • Bir kere hakkimiz var, bir daha kaza olursa... demissiniz. Boyle bir olasilik icin ugrastiginiza degmez bence. Gidin kaskodan yaptirin eger mayisa kadar bir daha kaza olursa o zaman boyle bi yol dusunursunuz. Kaldi ki 2 ay kalmis zaten, hani daha 10 ay olsa dusunursunuz de.
  • 2 ay sonra yaptırmak istiyorsanız, 2 ay sonra sağlamca bi yere vurun düşsün tampon.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dangerousman

    2 ay sonra yaptırmak istiyorsanız, 2 ay sonra sağlamca bi yere vurun düşsün tampon.

    [ çok iyi ya
  • çok komiksin dangereous man sen atla geliyom ben arkadan :D
  • İş aslen serviste biter. Servis isterse eksperin kazanın eski olduğunu anlamamasını sağlayabilir. Arabaya birşey falan yaparak değil, sadece eksperi ikna ederek

    2 ay sonra tanıdık (ve kasko firmasının anlaşması olan) bir servise gidin. Ya da hiç tanıdığınız yoksa yetkili değil özel bir servise (tabi yine anlaşmalı olsun) gidin ve durumu açıkça söyleyip rica edin. Tanımasalar bile müşteri kazanmak için yardımcı olabilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.