Şimdi Ara

Kat karşılığı Çatı katı dubleks m2 sorunu haksızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Değerli yorumlarınız beklerim

    Kat karşılığı apartmanımız bir Müteahhitle anlaştı 20 daire 34 daire olacak , 18 kişi imza attı onayladı 2 daire karşı çıktık sorun şu çatı katında 4 daireye 95m2 dubleks veriyorlar 2 x dubleks de müteahhittin.

    Çatı katı eski proje daireyle bizim daire aynı arsa payı aynı m2 hatta ekspertiz çağırdım aynı m2 buna rağmen bize müteahhit 83m2 veriyor diğerleri 83m2 söyle kabul etti bodrum kattan onlar yeni projede bir kat üste çıkacaklar bizim zemin konumda onların üstüne üstüne dairemiz gelecek eskiden bodrum katlara su basıyordu kurtuluyorlar bu durumda avantajlı, üst kat çatı dakiler memnun dublek daire 95m2 , bizim bir çocuk odamız kayboluyor bu durumda kaldıki otoparktan da arsa payımız var diğerleri de bilgisiz onlara ikna ettiler kandırıldılar kabul ettiler bir apartman daha dikilecek kadar güzel bahçemiz telef oluyor, altın tepsiyle müteahhit e sundular

    Noter den sonra karrot testi yaptırdılar ve kentsel dönüşüme çevirdiler bu usulsüzlük değilmi kentsel dönüşümde bu durumda emsal farkı 1.25 artıyor hem 1% KDV sadece ödiyecek her şey müteahhit menfaatine, bir kaç müteahhitte baktırdım en az 2,6 daire sizden
    fazla haksız almış deniliyor

    Belediyeden yazı geldi itiraz ettik, hadi dedik komşularla karşı iyi niyetli olalım 110m2 daire farkını ödeyerek alalım dedik müteahhit 27m2 fark için hesaplama yapıyor peki benim çatı dakiler le 95m2 arası 83m2 fark 12m2 bir çocuk odam bu durumda kayboluyor ne olacak? eski projede asansör yok ben bahçeye bakıyorum ve zemin giriş katındayım evim daha değerliyken , alırken ona göre değer le aldım , şimdi ise 83m2 diğer apartmanların yan duvarına baka cam 34 daire olacak proje eğer geçer inşaat edilirse bu sizce haksızlık değil mi nerde kentsel dönüşüm Japonlar dan hangi depreme karşı teknoloji kullanıyorlar ki sadece sadece yenilemeyle depreme dayanıklı olacak ve her m2 yi apartmanlarda gasp etmekten başka bir şey değil bence.

    Halbuki devlet kredisiyle apartman 4-5 daire fazla daire yaptırsa inşaattayken satıp 20 dairenin inşaat masrafını çıkarabilirdi
    fakat istemiyorlar.

    Dubleks efendim eğimden m2 kaybediyormuş biz gidin dubleks yapın demiyoruz ki şimdi dubleks te mi oturuyorsun ne saçma müteahhit tabi dubleks ten kazanacak diğerleri de faydalanıyor.

    hukuken sizce kim haklı , biz dedikki o zaman 110m2 daire bize ver farkını öedeyelim o zaman 110m2-83m2 hesabı yapıyor 27m2 x xxTL bu haksızlık değilmi o zaman 110m2-95m2 yapması gerekmezmi çatıdakilere 95m2 verdi eğim çatı dubleks ne alaka taban yerde m2
    önemli değilmi sizce.

    yorumlarınızı beklerim.







  • mevcut eski halde son kat dairelerinin çatı arası varsa, çatı katındakiler dairelerini dubleks daire yapabilir,
    mevcut halde son katın üstü kör çatı ise oradakilerin dubleks yapabilmeleri için diğer daire sahiplerine ücret ödemeleri gerekir.

    risk tespiti her vatandaşın kanuni hakkıdır, bina çürük ise bir tane hissedar bile binayı yıktırabilir.

    çürük bina yıkıldıktan sonra kanun 3 te 2 çoğunluğun istediği müteahhitle anlaşabileceğini söylüyor 3 te 1 rağmen, fakat bu çoğu yerde uygulanmıyor
    çoğu belediye ruhsat aşamasında tüm hissedarların muvaffakatını istiyor.

    yani kısaca risk tespitine itirazınız kabul edilmezse bina yıkımının önüne geçemezsiniz, yaptırım gücü elde edebileceğiniz bir nokta yeni ruhsat alımını araştırın tüm hissedarların oluruna mı bakıyorlar yoksa 3 te 2 mi uyguluyorlar tabi müteahhite vekalet vermemişseniz.

    hiç bir şey yapamazsanız yeriniz satışa çıkmadan anlaşın benim tavsiyem hoş şuan bakanlığın parası bitmiş diyorlar satın alan çıkmazsa bakanlık alıyordu şuan almıyor diye duydum.




  • hocam mt2 vs hikaye...müthaitten ne koparırsan koparırsın...fazla daire alan bile vardır,para alanda..ben kaç müthaitle konustum,para teklifinden fazla daireye kadar teklif aldım...daire olarakta illa oturdugunuz dairedeki yerden olacak diye kaide yok,ben su kattan istiyorum dersiniz...bu kadar laf anlatmanıza gerek yok,ben bunu istiyorum,kabul ediyormusunuz,etmiyorsan bir daha görüşme....o seni bulacaktır..50bin 100bin için milyonluk kardan olacak hali yok...burda asıl konu sizin isteksiz olmanız diretmeniz..

    bir de çoğunluğun dediği olur.yıktırabilirler.ama iş uzar,bir müddet evsiz kalırlar cesaret edebilirlermi belli değil..o müthaitle de anlaşabilirler..müthaitler mahkemeyle uğraşmak istemezler siz tmm demezseniz iş yatabilir.diretin,olmadı son aşamada kabul edersiniz..
  • Ben Aslında Yokum kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    başımıza gene aynı konu geldi, bu sefer pederin dairesine


    acıbadem caddesi üzerinde zemin kat dairemiz var, şu an dükkan olarak kiralanmış durumda, yan tarafımızda dükkan olarak kiralik ve tapuda daire olarak gözükmekte arpartman 3 dairesi olan bir müteahhit binayı yeniden yapmak istiyor, fakat bizim ve yan dükkanı partmanın zemin kat dairesinikendi alıp, dükkan statüsünde kendine almak istiyor, bizede 1. kata normal daire veriyor biz de bu konuda hakkımızı savunmak istiyoruz. dükkana çevirmek için müsaade alamıyoruz apartmandan tümü yazılı onaylaması şartı var bina risk rapor sorunu var, kanunda ancak bina sakinleri müteahhit işe başlasın diye ne diyorsa kabul ediyor. biz zemin kat hakkımızı 2/3 çoğunluğa rağmen nasıl savunuruz, biz bu konuda hangi yolu izlemeliyiz

    haksız adi olmıyan kazanç sağlaması derdimiz. eğer bina yıkılıp, ben zemin dairemi alırsam karşı çıkmayacağımı söyledim 30 senedir dükkan olarak kirada bu daire diğer yanımızdaki dükkanda aynı durumda, veya daireyi yapsın versin dükkan farkını 1-1.5 milyon yanaşmıyor.

    araştırmalarımızda caddede emsal dükkan 200m2 4,5 milyon değerinde, aylık kira getirisi 30.000 TL müteahhitliğe soyunan şahıs hem zemim kat kat bodrum katı olacak totalde şu an 10 dairelik bir apartman. Diğer dükkanla beraber biz karşı çıktık bizde teklif verelim dedik 920m2 bir arsaya maliyet düşünün 1.450-1.740 bin TL arası , şu an kanun kesinlikle ev sahiplerini mağdur ediyor 3/2 ve risk raporu alırım yok daireyi sattırırım tehditlerini kanunlar göz yumuyor.

    Bu konuda ne yapabiliriz Avukat , Bilirkişi ekspertiz raporu vs.. adamlar para kanacak diye kanunlar dairemizi elimizden alınmasına teşvik ediyor insan hakları diye bir hak var değilmi daireyi ortak almadık milleti zengin etmek içinde almadık , peder emekli burdan dükkan kirasından geçiniyor , dükkan kirası ile ev kirası aynı değil sonuçta , vergisini de düyoruz hak hukuğa gelince her şey boş gibi. Değerli fikir önerileriniz bekleriz. deprem için değil rantsal için yapıyorlar, zaten hangi japon teknolojisi kullanıyorlar da depremde bu binalar dayanacak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakang1969 -- 9 Ocak 2018; 13:55:10 >




  • 20 kişinin 18i kabul ediyorsa sizde bir şekilde anlaşın sonra siz zararlı çikarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakang1969 H kullanıcısına yanıt

    Aradan altı yıl geçmiş, sonuç ne oldu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.