Şimdi Ara

KATAR'ın bize attığı kazık.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malumunuz üzere arkadaşlar Katar bizden atak helikopteri almak yerine abd den apache almıştır.
    Sevdiğim bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum.

    Neden olmadi acaba. Beni taniyanlar bilir, benim Turkiye-Katar arasindaki ekonomik, politik ve askeri iliskilerinin tek tarafli calismasindan rahatsisizim. Bizim 2000 civarinda askerimiz o ulkede ne ariyor, bir cevap veren cikmadi henuz. Ticaret hacmimiz 50 milyar dolar oldu ve Turk sirketlerinin 20 milyar dolarlik Katar'a yatirimi olduda ben mi goremiyorum? Bu ticaret hacmini ve milli menfaatlerimizi korumak icin askeri ussu acilmistir anlarim o zaman, 2000 yerine 5000 kisilik guc gonderelim. Katar ulkemizin gaz ve petrol ihtiyacini %60-70ini karsiliyordur ve ulkeni stabilitesini kaybetmemesi, dis guclerin mudahalesine izin vermemek icindir anlarim. O zaman hava ussude kuralim. Biz bugun geldigimiz noktada ne gibi bir cikarimiz var (asker bulundurmak icin) bir kisi cikip anlatirsa sevinirim. ABD'nin Doha'da askeri hava ussu var vs diyebilirler ama ABD'nin yaptigi sey cok farkli ve resmen Incirligin eski gunlerindeki gibi yogun bir kullanimi var. Bizim kara gucu, Firtina obusleriyle oradayiz. Firtina obusleri kime karsi? Yarim ada orasi. Bir tarafinda SA var, diger taraf korfez bolgesinin obur tarafinda Iran var.

    Simdi durum boyleyken, T129'un ihale ile felan degil, direk 20 tane kafadan Katar emiri tarafindan siparis emri verilmesini bekliyordum. Bizim yaptigimizin karsligi boyle bir alim olmaliydi. Turk SAvunma Sanayine katki icin ozel tercihli alim. Ekonomimize katki yapacaklar ise gidip bizim vatandasimizin uzerimizden daha fazla para kazanmak icin Banka, AVM, BMC'yi satin alip, torpil ile butun ihaleleri almak yerine, gercekten Turk ekonomisine katki yapacak, savunma sanayine ciro yapatiracak 3-4 milyar dolarlik urunler alarak olmaliydi. Onlar gidip Firtina yerine, PzH2000 aldilar. Sadece T129 degil, MILGEM ve diger buyuk gemi projelerinde de bizim yerimize Italyan ve Ispanyol'lari tercih ettiler. Lojistik gemi isini dahi bizim tershanelere vermediler. Bize verdikleri ekmek kiritisi seklinde 200-300 milyon dolarlik 4x4 arac siparisi, kucuk botlar, ve TB2 siparisi ki TB2 siparisi tam benim dedigim gibi olduguna eminim. Ozel tercihli bir alim seklinde.

    Bizim onlara verdigimiz degerin karsiligi bu olmamali. Benim beklentim, madem iki ulke en ust seviyede iyi iliskilere sahip, Katar devletcigi nasil ki EF2000, Rafale, F-15Q alimini ayni anda yapiyor, AH-64 alirken ayni zamanda T129 almasini beklerdim. Yapmiyorlarsa kusura bakilmasin, biz keriz miyiz?

    Robust adlı Trmilitary yazarından alıntıdır.







  • Bize değil reise atıyor reis de halkına bize kazığı reis atıyor uçak alıp milyarlık fabrika veriyor araplardan dost olur sanıyo kaddafi dosttu onun harcanmasınada reis destek oldu emperyalizmle çalışan islamcılar.
  • Adamlar , bizden bir şey almak zorunda değil. Yukarıdan birilerini bağlayıp, istediklerini alıyorlar.

    Sokaktaki adam da sanıyor ki Katar, uçakla dolar gönderip bizi dış güçlere karşı ayakta tutuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.