Şimdi Ara

Katlanır bisikletlerde tek vites ve bisiklet tercihi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Katlanır bisiklet almak istiyorum. Bütçem en fazla bin lira. Decathlon'da HOPTOWN 300-320 BTWIN bisikletleri arasında kaldım. Aralarında 150 lira fark var. "300" adındaki model tek vitesli iken "320" modeli 6 vitesli.

    Merak ettiğim nokta şu: Tek viteslide sistem nasıl işliyor? Daha önce hiç tek vitesli bisiklet kullanmamıştım. İnternetten fazla bir bilgiye ulaşamamakla birlikte bazıları bu tek viteslileri övmekte. Bir görüş bu bisikletlerin hemen hızlandığı ve sizi yormadığı yönünde. Fazla bakım gerektirmemesi de cabası denilmekte. Ama vitesli olmayınca acaba pedalları durdurunca bisiklet de durmakta mıdır? Böyle yorumlar da okudum.

    Farkı nedir kısaca, teşekkürler.



  • Karar verip alabildiniz mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 320 aldım vitesli olanı. 2 kere kullandım daha. Her şey yolunda.
  • Hayırlı olsun. İzlenimlerinizi paylaşabilir misiniz? Vitesli olması çok fark yaratıyor mu sizce, malzeme kalitesi ve kullanım olarak nasıl?
  • Geç yorum yazıyorum kusura bakmayın. Vitesli olması kesinlikle önemli. İnsan bazen hızlanmak istiyor. Bu durumda vites çok önemli. Hep aynı viteste sürmek işkence gibi. Yorulduğunda hafife alıyorsun falan, kesinlikle ihtiyaç hissettiriyor. Bisikletten memnunum ama şunu da göz önünde bulundurmak gerek: ben başka bir katlanır bisiklet hiç incelemedim. Bu yüzden yorum yapmam doğru olmaz. Ama fiyat/performans olarak baktığımızda bence önlerde gelen bir bisiklet olmalı. İnternet araştırmalarımdan böyle bir sonuç edinmiştim en azından. Param fazla olsaydı Dahon marka alırdım. Çünkü herkes dahon diyor. Almışken en iyisini alma taraftarıyımdır her zaman ancak bu sefer böyle olmadı. Dediğim gibi fiyat performans olarak düşünmek gerekiyor.
  • Merhabalar,

    Bisikletinizden memnun musunuz acaba?

    320 modeli diye yazdığınız sanırım Decathlon'dan aldınız değil mi?

    Bende

    -http://www.decathlon.co...isiklet-id_8352596.html
    -http://umitbisiklet.com.tr/urun-detay.asp?PrID=255
    -http://www.mossobisikle...klet-detay/50-marine-20

    bu üç model arasında kaldım.




  • Bt'win 320 modeli güzel, ama üstündeki teker yokuş inişlerinde sıkıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Yokuş iniş yapmayacağım.

    Fakat çelik alaşım diyor internet sitesinde Btwin için ve yaklaşık 15 kilo olarak gözüküyor.

    Mosso veya ümit te ise alüminyum 6061 kullanmışlar ve 12 kilo civarı.

    Çok fark yaratır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kongor

    Yokuş iniş yapmayacağım.

    Fakat çelik alaşım diyor internet sitesinde Btwin için ve yaklaşık 15 kilo olarak gözüküyor.

    Mosso veya ümit te ise alüminyum 6061 kullanmışlar ve 12 kilo civarı.

    Çok fark yaratır mı?

    Tabi göreceli bir kavram zira taşıma işlemim kısa sürdüğü için rahat kaldırıp indiriyorum. Ama uzun yol metro girişi v.b şeylerde 1-2 kilo fark yapar taşıma esnasında. Ama neticede çanta gibi kaldırıp yorulunca olduğu gibi bırakabiliyorsun. Zira kendi adıma bir sıkıntısını görmedim, rahat sağa sola taşıyorum şimdilik, ama diğer modeller belki daha az yorar taşımada.
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

    Sanırım btwin 700 diye bir model var, bu model geçen senenin modeliymiş.

    Bunun ikinci elini araştırıyorum, eğer bulamazsam 320'ye yöneleceğim sanırım.

    Diğer ürünler konusunda ikinci el / yedek parça / aksesuar konusunda sıkıntı çekebilirim gibi geldi.
  • Kongor kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de giriş seviyesi bi katlanabilir almak istiyorum sizin gibi. Burada umit 2036 incelemesi yapan arkadaşa sordum ve katlandıktan sonra tek elle teker üstünde götürmenin sıkıntı olduğunu söyledi. Çünkü, katlandıktan sonra kadroyu bir arada tutan bir mandal sistemi (bebek arabalarında olandan) ya da dahon lardaki gibi bir mıknatıs olayı yokmuş. Bu yüzden kadro sabir kalamıyormuş. Ne kadar ağırlık önemli olsa da benim için bu durum da önemli ve umit i listeden direk sildim. Btwin müdaillerine göre çelik olması sebebiyle ağır olmasına rağmen taşınabilirlik açısından (katlanır bisikletin amacı doğrultusunda) daha kullanışlı geldi gözüme. Sizi de bu konuda bilgilebdirmek istedim.

    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SALIGIA kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim.

    Bende sizler gibi düşündüğümden dolayı Btwin 700 modeli gözüme çarptı ama ne yazık ki bu sene daha gelmemiş.

    Bu konuyu sormak için Decathlon'a mesaj attım, gelen cevap:

    quote:


    Merhaba,

    Ürünlerimiz yurt dışından tedarik edilmektedir ve geliş tarihleri üretici firmaya, sevkiyat ve gümrükte durumuna bağlı olarak sürekli değişiklik gösterebilmektedir. Bu sebep ile sizlere net bir tarih verememekteyiz.

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.


    Btwin 700 modeli 1250 TL
    Btwin 320 modeli 750 TL
    Dahon Vybe modeli 1500 TL

    Tamamiyle şu şekilde kullanacağım. Arabayla sahile git (örneğin Pendik, Sarıyer vb.) bisikleti arabanın bagajından çıkar, Caddebostana sür, orada arkadaşlarınla otur, daha sonra geri dön. Bunun dışında başka bir kullanımım olmayacak. En fazla adaya giderim diye düşünüyorum ama orada bunun tekerlek boyutu yetmeyeceğinden yokuşları çıkmakta güçlük çekebilirim.

    Benim için Seat Ibiza'nın bagajına sığsın, taşırken çok ağır olmasın ve gelecekte kadro konusunda, katlama mekanizması vs. konusunda sıkıntı yaratmasın yeter.

    700 modelinin ayrıca görünüşü de hoşuma gitti, Mosso 2d gibi.

    320 serisindeki soru işaretimde katlama mekanizmasının bana sağlıklı gelmemesi, bir de yorumlarda selenin sıkıntı çıkardığından, boyasının döküldüğünden falan bahsedilmiş.




  • bu seneki decathlon katlanır modelleri başarılı değil. çelik kadro olması ağırlığı ziyadesiyle arttırıyor. vites sistemleri de microshift. yalnız, göbek aksamları yerli modellerden daha akıcı. mosso ve ümit de fena değil. kadroları dahon kadrosuna çok yakın. ağırlık merkezleri ve geometrileri tutuyor. az binerim diyenler için güzel seçenekler.

    dahon ve tern'deki fiyat farkının sebebi tabi ki marka payı ve görünüşte aynı olan kompanenetler. bunların başında vites değiştiriciler, göbekler ve aynakollar geliyor. görünüşte aynı olsa da kalitesi daha yüksek.
  • BiLq3 kullanıcısına yanıt
    Eski modellerin 3 vitesli olması mı daha cazip (bazı modeller 2 vitesli sanırım) yoksa yeni serilerin 6 vitesli olması mı?

    Bu durumu pek anlamayamadım açıkçası, 6 vites daha başarılı gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kongor

    Eski modellerin 3 vitesli olması mı daha cazip (bazı modeller 2 vitesli sanırım) yoksa yeni serilerin 6 vitesli olması mı?

    Bu durumu pek anlamayamadım açıkçası, 6 vites daha başarılı gibi geliyor.

    o üç vitesli dediğiniz muhtemelen göbekten vitesli modellerdir. aktarıcı dışarıdan görünmez, arka göbeğin içinde gizlidir. bisim bisikletleri dışında hiç göbekten vites kullanmadım. kent seviyesinde yeterli oluyor 3 vites ama 1 ile 7 güzel bi aralık.
  • decathlon kargo bedava kodu var lazımsa arkadaşlar
  • O paraya Carraro 121 veya mosso marine almanız çok daha iyi olurdu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu katlama mekanızmasında bir sorun olduğunda yedek parçayı bulma kolaylığı nedir? Btwin dahil kadroya ömür boyu garanti ama menteşeye garanti yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.