Şimdi Ara

Kawai kdp120 ses kaydı için yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, kawai kdp 120 model piyanom var geçenlerde kurcalarken midi kayıt yapmayı denedim ancak bazı sorunlarla karşılaştım. Öncelikle reaper adlı yazılıma keyzone vst yükledim ve bunun üzerinden kayıt almaya çalıştım. Ancak kayıt bittikten sonra dinlediğimde bazı notaların basılmadığını ve notaların atlandığını/kaydığını gördüm. Bunun nedeni nedir? Ses kartı mı kullanmak gerekir kayıt için? Ses kartı kullanmadan ucuz yollu bir kayıt alma yöntemi mevcut mudur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aslında onun sebebi ses kartı ile alakalı değil. Tam neyle alakalı bilmiyorum ama ses kartı ile alakalı olmadığını biliyorum. Siz midi üzerinden hangi notaya hangi hızla basıldığı bilgisini gönderip program sesi işleyip hangi sesi vermesi gerektiği işlemlerini yaptığı tüm işlemler işlemci üzerinde gerçekleşiyor. Ses kartının devreye girdiği kısım ise işlemcinin işleyip son halini verdiği seslerin anologa dökülmesi.


    Peki ses kartı yetersiz olunca ne oluyor? Yeterli buffer size'ı sağlayamazsa veriyi işlerken çok fazla gecikme oluyor. Siz midi üzerinde tuşlara bastıktan çok sonra sesler gelmeye başlıyor. Ben o şekilde çalamıyorum mesela. Ses kartı elektriksel ses sinyallerinin işlenmesi için kullanılıyor. O yüzden delay haricinde noise (gürültü) oluşumları da ses kartına bağlı.


    Sizin soruna gelecek olursak bazı notalara basılmadığını gördüm demişsiniz. Bu direkt işlemcinin yaptığı bir iş. Yani midi üzerinden bilgi usb kanalı ile pcye gidecek. İşlemci o bilgiyi alıp üzerine vstnin efektlerini işleyip dijital sesi ses kartına gönderecek. Yani bu kısımda bir yerlerde sorun olması lazım. Ya klavyede, ya kabloda, ya yazılımda ya da işlemcide.


    Notaların kayma olayı da delay ile ilgili olabilir. Ses kartınız iyi değilse ve asio driver kullanmıyorsanız tuşlara basmanız ile sesin çıkması arasında birkaç yüz milisaniyelik gecikmeler oluşuyor. Ya da reaper programında quantization açıktır ve bu yüzden ritim dışında bastığınız tuşları direkt ritim üzerine oturtuyordur. Onu da bir kontrol edin.


    Son olarak da ses kartı olmadan (yani onboard ses kartı ile) kayıt yapacaksanız da asio4all driverını indirin. Tüm ses kartları için global bir asio sürücüsü. Asio protokolünün yaptığı iş zaten işletim sistemini devre dışı bırakmak. Ses kartı sesi direkt (işletim sistemine göndermeden) hoparlörlere gönderir. O sayede asio sürücüsü kullanıldığında gecikmeler çok çok düşük oluyor.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim asio4all yükledim ve reaperda asio4all'ı seçtim sorunum ortadan kalktı. Şu an sorunsuz kayıt alabiliyorum  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tzaac T kullanıcısına yanıt

    Sevindim hocam sorunu çözebilmenize.  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.