Şimdi Ara

Kayıpsız Video Sıkıştırma Sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...

    Fotoğraf makinemle çektiğim 667 mb boyutlu, avi formatlı, yaklaşık 6 dk.lık bir videom var. Bunu Youtube'a atmak istiyorum. Bunun için küçültmem gerekiyor ama kaliteden ödün vermeden.

    Virtual Dub denedim. Şu linkte anlatıldığı gibi yaptım (http://www.youtube.com/watch?v=7x1Ew7R8tLw ) ama 220 mb oldu sadece. Fazla...

    Fomrat Fatory, Hamster ve Camtasia ile de denedim ama bir türlü aynı kalitede ama düşük mb değerinde çıktı alamadım.

    Sizden ricam, video encode konusunda yüzeysel bilgisi olan bendenize anlaşılır bir dille ve anlaşılır bir programla bu işi tarif etmenizdir.

    Teşekkürler...







  • virtual dub ile olması gerekir. 1gb lık videoyu 30 mb yapmıstım ufak kalite düsüsü ile. yalnız programı tam hatırlayamıyorum bi yerde codec seçme bölümü vardı ordakilerden birini seçip full compress yapınca istediğim sonuca ulasmıstım.

    surda anlattığımı yapmıs örneğin

    http://www.maketecheasier.com/how-to-compress-a-video-file-with-virtualdub/2009/05/31
  • Kayıpsız sıkıştırma yapabilmek pek mümkün değil bildiğim kadarıyla.Vitual Dub ile falan oluyor ama ben pek kullanmadığımdan bilemeyeceğim.Ama görsel kaliteyi hissedilir derecede bozmadan sıkıştırmak mümkün.herhangi kaliteli bir convert yazılımı ile, H264 codecli MP4 ya da MOV gibi başka bir formata dönüştürebilirsiniz.En iyi kalitede en yüksek sıkıştırma bu codecle oluyor.Hatta win 7 içindeki movie maker ile bir yapabilmeniz mümkün bunu.Ben xilisoft 6 ultimate kullanıyorum.Ama benzeri pek çok converter yazılım var.Güncel bir converter kurun H.264 codecle sıkıştırma yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 12 Haziran 2013; 19:48:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Etin

    virtual dub ile olması gerekir. 1gb lık videoyu 30 mb yapmıstım ufak kalite düsüsü ile. yalnız programı tam hatırlayamıyorum bi yerde codec seçme bölümü vardı ordakilerden birini seçip full compress yapınca istediğim sonuca ulasmıstım.

    surda anlattığımı yapmıs örneğin

    http://www.maketecheasier.com/how-to-compress-a-video-file-with-virtualdub/2009/05/31



    quote:

    Orijinalden alıntı: LokmanHekim

    Kayıpsız sıkıştırma yapabilmek pek mümkün değil bildiğim kadarıyla.Vitual Dub ile falan oluyor ama ben pek kullanmadığımdan bilemeyeceğim.Ama görsel kaliteyi hissedilir derecede bozmadan sıkıştırmak mümkün.herhangi kaliteli bir convert yazılımı ile, H264 codecli MP4 ya da MOV gibi başka bir formata dönüştürebilirsiniz.En iyi kalitede en yüksek sıkıştırma bu codecle oluyor.Hatta win 7 içindeki movie maker ile bir yapabilmeniz mümkün bunu.Ben xilisoft 6 ultimate kullanıyorum.Ama benzeri pek çok converter yazılım var.Güncel bir converter kurun H.264 codecle sıkıştırma yapın.


    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Anlattıklarınızı deneyeceğim.




  • olmadı google da tarat "1080p youtube video convert"
  • Arkadaşım hiç onlarla uğraşma sana önereceğim proğram bu işi layıkı ile yapıyor, hem Türkçe (tarafımca Türkçe dili sitesine eklenmiştir) pasit arayüzü ile videoları istediğin boyuta indirior, kalite kaybı olmadan.. Moo0 Video Minimizer
  • Xmedia Recode bu işler için kullandığım bir uygulama, sizin video bitrate'i 16000 kbps gibi bir rakamdır, bunu bir kaç defada 2000 e 1000 e veya daha da aşağı çekerek denemelisiniz. Her uygulama aynı işi yapar , yapmanız gereken şey bitrate'i düşürmek. Eğer isterseniz de kısaca tarif edebilirim hatta program arayüzünden resim de ekleyiveririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019'da konuyu hortlatıp cevap yazan koca yürekli forumdaşlara can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Ben de bu teşekkürü 2020'nin nisanında yazıyorum.
  • Xilisoft hd converter kullanıyorum..Hd youtube profili var onu seçiyorum.. gayet güzel boyutunu küçültüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.