Şimdi Ara

kaza yapmış araç alınır mı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
10.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 90bin kmde 2004 model bir opel corsa cosmo buldum sahibi ile de anlaştım zaten dürüst biri herşeyini anlattı aracın, araç tertemiz ama ondan önceki kullanıcısı sol önden kaza yapmış ve çamurluk ile kaput değişmiş. fiyat olarak 16bin tl ye anlaştım bütün bakımları yeni yapmış hepsine tek tek baktım ama bu kaza olayı kafamı çok kurcalıyor? sizce sorun edilecek birşey mi? sms ile sorgulattığımda da tek bir hasar raporu görünüyor.



  • Şasi,ön takım ve direkler sağlamsa ayrıca orjinal parçalar kullanılarak yapılmışsa motor bölümü zarar görmemişse gönül rahatlığıyla alınır.Sol kapının da değişip değişmediğini sorgulayın.Varsa kaza fotoğraflarını görmeyi isteyin.
  • ben ikinci kullanıcısından alıyorum o aldığında 50bin km deymiş yani 40bin km yapmış hiçbir sıkıntı yaşamadığını söylüyor. zaten herşeyi yeni değiştirmiş tek tek saydı hepsini ayrıca sorgulattım muayene fln herşey tamam. aracı aldığımda bakım masrafı olmayacak ilk başta. motor kapı fln zarar görmemiş ama yine de kaza yapmış bir araç olduğunu öğrenince insan şüpheye düşüyor. Ama fiyat olarak o yüzden uygun olduğunu belirtti satıcı arkadaş.
  • motor sağlamsa kaput hasarıda dışarıdan belli olmuyorsa (boya ton farkı parlaklık vs) alınır neden alınmasın kazasız kaç araç var o km de? olmadı gösterin bir servise onların raporuna göre hareket edersiniz. kağıt üzerinde benim aracımdada 2 hasar kaydı 3 değişeni var(kaput çamurluk tampon) ama hepsi kaporta hasarı ama satmaya kalksam ölücüler dışında kolay kolay alan olmaz. ama araç yetkili serviste orjinal parçalarla yapılıp kendi renk koduna boyandı, motor hasarı yok. e tabi bunu suistimal edende çok adama lokal boya ya da bir parça değişimi var diyor satıcı ekspertizde taklalı full boyalı pertten toplama çıkınca insanlarda ön yargılı yaklaşıyorlar. içinize sinmeyecekse almayın ama sırf sadece kazalı diye de araçtan vazgeçmeyin bence
  • ben kazalı diye sorun etmiyorum takıntım yok ama gelirim çok yüksek değil o yüzden hata şansım yok.. bir de sürekli 2. el araba ilanlarına bakmaktan oto pazarından fln çok bunaldım bir an önce almak istiyorum umarım sorunsuz olur teşekkürler yorumlarınız için.
  • içine sinmiyorsa alma hocam için rahat olsun
  • bilmiyorum ya belki de daha sonra almak lazım kafa çok karıştı
  • hocam madem ikilemde kaldınız servise ekspertiz yaptırın. onlar size en doğrusunu söyleyecektir. 100tl civarı gibi bir ücret alırlar genelde.
  • ekspertize kesin olarak güvenebiliriz değil mi? kusura bakmayın biraz bilgisizim bu konularda..
  • Expertiz yaptırın ve yazılı olarak belgesini isteyin. Yol denemesi de yaparak son kararınızı vermelisiniz.

    Kaza yapan araç alınır mı?

    Bu kaza yukarıda belirttiğiniz şekilde ise alın ve güle güle kullanın.

    Aracı sıfır da alsanız her an kaza yapıp adı geçen parçaları değiştirebilirseniz.
  • 2005 yılında sıfır km Megane ıı aldım. Daha bir yıl dolmadan ön sağ çamurluk ve ön tampon değişti.

    Ayrıca expertize güvenebilirsiniz. Cebinizden çıkacak 100-200 TL expertiz ücreti kafanızın rahat olmasını sağlayacaktır.
  • ekspertiz artı biraz sürüş deneyimiyle son kararımı vereceğim teşekkürler arkadaşlar
  • Anlaşılan pek içinize sinmedi o zaman bu araçta fazla ısrar etmenin bir anlamı yok. bence kaput ve çamurluk değişmiş olunca insanın aklına türlü türlü şeyler gelir arabanın ön kısmı önemlidir üstelik siz bu aracı aldınız diyelim peki elinizden çıkartırken nasıl olacak dünyanın türlü türlü hali var aniden paraya sıkıştığınız bir zaman gelebilir siz şimdi bu arabayı almak için ne kadar düşündüyseniz aynı şey siz satarken olacak alan kişide sizin gibi düşünecek ama sonuçta her malın bir alıcısı vardır bundan önceki arabamda değişen olmamasına karşın 3 parça boya olmasından dolayı hemen satamamıştım arayan 3 parça boya olduğunu duyduğunda almaktan vazgeçiyordu.
  • ya arkadaşlar nedir bu boya takıntısı? Hepimiz araç kullanıyoruz, olabilir böyle şeyler. sonuçta 2004 model bir araçtan bahsediyoruz. 1-2 yaşında bir araç alıp 40-50 bin tl versen tamam insan kusursuz olsun ister ama belirli bir yaş üstü araçların motor kısmı veya direkleri zarar görmemişse neden alınmasın? kapı, tampon veya bagaj boyasından sorun olacağını düşünmüyorum. alın ekspertizini yaptırın büyük bir hasarı yoksa güle güle kullanın derim...
  • 1 ocakta bakmaya gitcem aracı inşallah sıkıntısı yoktur satıcının dediği gibi.. daha sonraki gün serviste ekspertizini yaptıracağım. peki son olarak fiyat bakımından uygunmu sizce 16000 tl 2004 opel corsa cosmo 90000 km de 5 kapı 1.4 motor benzinli.. extra pioneer ses sistemi fln war onun dışında temiz bir araç tabi kazayı da hesaba katmak lazım
  • 2.el de kazasız ararç varmı?? tabi ki vardır ama çok az onlarada sıfır fiyatı çekiyorlar. benim aldığım tüm raçlarda boya vardı. bazen değişen parça da oluyordu. satmaya kalkınca da adam gibi fiyat çekip anında satıyordum.ama siz şimdik bu aracı 16.000 e alıp 1 sene kullanıp sonra 18-19 fiyat çekerseniz o zaman kimse arabanızın yüzüne bakmaz. bizim en büyük hatamız aldığımız aracları döviz veya mücevher ile kıyaslıyoruz ne olursa olsun ticaretini yapmaya çalışıyoruz.yani illaki 1-2 lirada olsa üzerine kar etmeye çalışıyoruz.
    sana tavsiyem fazla üzerine çıkamayacaksan paranın bulduğun araç ise söylenenden başka bir şey yoksa git gönül rahatlığı ile al. çoğumuzn aracında kusur var çünkü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiachidur

    ben ikinci kullanıcısından alıyorum o aldığında 50bin km deymiş yani 40bin km yapmış hiçbir sıkıntı yaşamadığını söylüyor. zaten herşeyi yeni değiştirmiş tek tek saydı hepsini ayrıca sorgulattım muayene fln herşey tamam. aracı aldığımda bakım masrafı olmayacak ilk başta. motor kapı fln zarar görmemiş ama yine de kaza yapmış bir araç olduğunu öğrenince insan şüpheye düşüyor. Ama fiyat olarak o yüzden uygun olduğunu belirtti satıcı arkadaş.

    O zaman sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar çok soru sordum ama son bir tane daha geliyor kazasız, temiz, ilk sahibinden, bakımları yapılmış, 85000 km de, 2005 model 1.4 ford fiesta comfort mu yoksa opel corsa cosmo 2004 model 90000 km mi ? ikisinin diğer özellikleri hemen hemen aynı.. yalnız fiesta nın yakıt sarfiyatını bilmiyorum onun dışında sizce hangisini tercih etmeliyim?
  • İkiside benzer araçlar arkadaşım, ancak fiesta nın geçmişine iyi bak, şirket çıkması falan olmasın. Benzinli diyorsun araç şirket aracı olma ihtimalı düşük ama yinede dikkat et.

    Kolay gelsin..
  • yok şirket aracı değil ilk sahibi ama araca bakmadım şimdilik.. ikiside benzer araçlarsa benim tercihim opel corsa olacak çünkü görsel olarakta daha hoş bence..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.