Şimdi Ara

Kaza yaptım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar 5 yıllık şöförüm ilk defa kaza yapıyorum ve aracımı nereye yaptıracağıma karar veremedim.
    2 hafta önce sıfır km olarak aldığım aracımla bugün caddede ilerlerken önümdeki araç yola yaya fırladığı için ani fren yaptı. Benim takip mesafem yeterliydi ben de ani fren yaptım. Arkamdaki araç bana vurdu. Tutanağa da aynen bu şekilde yazdık ettik. Bir ustaya gösterdim 5-10 bin tl arası bir masraftan bahsettiler. Park sensörü kırılmış o yapılacak. Bagaj kapağı biraz göçük o düzeltilecek. Tampon kırılmış değişime gerek olmadan boyayla hallederiz dediler. Kaskodan yaptırırsanız çok yüksek bir meblağ çıkar parçayı da değiştirirler, tramere de yüksek kaydolur dediler.
    Şimdi ben hiç bilmediğim bi şehirde tek başına yaşayan bir bayanım. Bu işleri sorabileceğim de kimsem yok. Satarken aracımın değer kaybetmesinden korkuyorum. Bu işler nasıl halloluyor? Aracım da yeni olduğu için işin içinden nasıl çıkarım yol gösterin lütfen.
    1 yıla yurtdışına taşınma planım var haliyle giderken arabayı satmam gerekecek. Kaskom delinir yüksek öderim falan korkum yok. Tramer meselesi bu kadar önemli mi gerçekten onu anlamaya çalışıyorum. Kendi cebimden ustaya da yaptırsam işlemli olmayacak mı bu araba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmacula -- 30 Mart 2023; 15:2:47 >







  • Dışarda yaptırmanız isabetli olur. Eş dost tanıdık birinden güvenilir bir tamirci bulup yaptırıın. Daha sonra değer kaybına başvurup zararınızın bir kısmını karşılayabilirsiniz. Bazı tamircilerin çevresinde bu değer kaybı işini cüzzi miktarda yapan kişiler oluyor, veya tamirciler bu konuda yok gösterebiliyor . En mantıklı olanı bu dışarıda 10 bine olan araba kaskoda 20 binden aşşağı çıkmayabilir. Değer kaybından paranızı alırsınız ama bu kadar tramer işlemesi yersiz olur. Günümüz fiyatlarına bakarsanız 10 bin tramer çerez sayılır yeni bir araba için .

  • Ben olsam kaskodan yetkili servise yaptırırdım, kaskoya o kadar parayı boşuna ödemiyoruz sonuçta.

    Ayrıca 2.el bir araç alırken, dışarıda ne olduğu belirsiz bir sanayi ustasında kayıtsız evraksız yapılıp trameri olmayan araç yerine, yetkili serviste yapılmış kayıtlı evraklı trameri yüksek aracı tercih ederdim .

    Bu arada ustanın söylediklerini de pek dikkate almamanız gerektiğini düşünüyorum, haliyle onlar kazanç sağlamak için, yok efendim tramer yüksek çıkar aracınız değer kaybeder vs. vs. bir sürü altı boş argüman üretecektir, sanki o ustaya yan sanayi parçalarla sağlıksız işçilikle yaptırırsanız o kaza hiç yaşanmamış olacak , üstelik o sanayi ustaları değişmesi gereken parçaları boyarlar macunlarlar arabayı berbat bir hale getirirler, kaskodan yetkili serviste yapılan araçlarda ise zarar gören parça tertemiz orijinali ile değişir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 30 Mart 2023; 15:19:9 >




  • Yetkili serviste yaptırın başınız ağrımasın. Sanayi ile uğraşmaya değmez kasko varken. Fotoğrafları da saklayın, satarken gösterirsiniz.
    Tramer kaydını da takmayın bu kadar, daha doğrusu tramer kaydını takana satmayın aracı.
  • Geçmiş olsun. Aracınızın kazalı fotoğraflarını saklayın, yetkili serviste yaptırın. En temizi, tramer çok diyen olursa da yetkili servisten aldığınız faturayı gösterirsiniz.

  • Hepinize çok teşekkür ederim bana yol gösterdiniz. Yetkili servisle konuştum ciddi bir şey yok tamponun değişmesi lazım bagajdaki çöküğü de hallederiz dedi. Tramer 17k çıkar dedi. Garantin bozulmaz, karşıdan da değer kaybı alırsın dedi. Bana mantıklı geldi.
  • drmacula D kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, en mantıklı tercih olmuş diye düşünüyorum   .

  • Geçmiş olsun...

    Yeni aracınızı yetkili servise yaptırmak daha mantıklı.Yetkili veya kurumsal anlaşmalı özel servislerde yapılan işler işçilik açısından daha mükemmel oluyor.


    Kaza tespit tutanağı ve diğer evraklarla birlikte serviste dosya açılır. Sigorta şirketleri arasında mutabakat sağlanır. Arkadan sizin araca çarpıldığından %100 diğer tarafa kusur verilir. Expertiz değişim parçalarını belirler sigorta şirketinden istenir.Muhtemelen orijinal parça gelir.Tamir/değişim süreci bittikten sonra fatura çıkarılır. Sigorta şirketi ödemeyi servise yapar. Sizden herhangi bir ödeme çıkmaz.

    Kasko sigortanız var ise trafik sigorta şirketlerinin mutabakat sağlayana kadar oyalanmak istemiyorsanız kasko üzerinden işlemler başlatılır ve süreç daha hızlı ilerler. Sizin kaskonuz karşı tarafın sigorta şirketine rücu ederek alır.


    Dosya kapandıktan sonra değer kaybı dava konusunda uzman bi avukatla görüşüp önce çıkacak değer kaybını öğrenip avukatın alacağı komisyonu da sorup ona göre vekalet verirsiniz.





  • Yukarıda bi arkadaş bahsetmiş.

    Aracın kaza fotoğraflarını mutlaka saklayın. İlave olarak serviste yapılan işlemlerde fotoğraflanmasını söyleyin.Aracı teslim alırken o işlem fotolarını da isteyin veya vereceğiniz mail adresine gönderilmesini isteyin. Sonuçta aracın tramerinde kaza kaydı görünecek ve ileride aracı satmak sitediğinizde satın alacak kişilere kaza detayı ve yapılan değişimi göstermeniz gerekebilir.

  • kaskodan yaptırın ki eksper gelsin, hasarı, önceden hasar olup olmadığını, oluşan değer kaybını vs kayıt altına almış olsun.


    kasko şirketiniz hasarı ödeyip kusuru oranında karşı tarafın trafik sigortasına rücu edecek tramer çıkar ama için doğası bu. Ayrıca karşı tarafa 8/8 kusur verildiğiyse kasko hasarsızlık bozulmaz.


    araç değer kaybı için de karşı tarafın trafik sigortası size ödeme yapacak.


    onun için sigorta şirketine göre farklılaşmakla beraber, sigorta şirketinizin size ödeyip karşı tarafın trafik sigortasından tahsil etmesi veya aracılık etmesi söz konusu olabilir.

  • Değer kaybi için avukatla falan ugrasmaniza gerek yok. Aracinizin tamir islemi bittikten sonra karsi tarafin trafik sigorta sirketini arayin veyahut internet sitelerinde deger kaybiyla ilgili bir basvuru formu olup olmadigina bakiniz. Eger yoksa arayin sigorta sirketini onlar size ne yapmaniz gerektigini soyler. Genelde dilekce yazip mail atmaniz yeterli oluyor. Deger kaybi bedeli olarak genelde tramerde yazan ucreti oduyorlar
  • İyi günler geçmiş olsun. Aracı boşverinde yurtdışına nasıl tasinicaksiniz onu anlatın lütfen ??
  • Phantom II kullanıcısına yanıt
    Yetkili servisin bu işlerle uğraşan avukatı varmış ona vekâleti verdim bile. Tramerde yazanı ödeseler yine iyi. Birkaç yorum gördüm 20k tramere 3-4k ödeme yapmışlar falan ondan biraz gözüm korktu
  • gereksizzz111 G kullanıcısına yanıt
    Doktorum denkliğimi aldım iş arıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.