Şimdi Ara

Kazık Yemeden Motorin Almanın Püf Noktası... KENDİ TECRÜBEM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
6
Favori
5.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konu avatar uyumu
  • Kredi kartından çekilen tutarda bir sıkıntı yok. Sıkıntı sana verdikleri yakıtın miktarında. İlk yakıt alımında pompa fişini kontrol et. Orada yazan toplam yakıt miktarı (litre) ve litre başı fiyatını (TL) birbiriyle çarp. Çıkan sonucu burada paylaş. Ben yukarıda yazdığım gibi, 2012 başından beri benzini artık litreyle koyduruyorum. Sebebi biraz geç de olsa "uyanmış" olmam. Sadece kumarhanelerde değil, benzin istasyonlarında da kazanan hep kasa oluyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffate

    peki sineğin kanadından en iyi nasıl yağ çıkarılır?

    tam sentetetik

    Edit:t eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 9 Eylül 2014; 0:31:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

    Yakıtın gece alınması gerektiğini herkes bilir ama üşenir. Asıl kimsenin bilmediği/dikkat etmediği şey ise pompalarda yapılan yuvarlamadır. Ben istasyona girdiğimde benzini 50 TL'lik 100 TL'lik istemem. 10 litre, 20 litre isterim. Böylece ödediğim para kadar yakıt alırım. 50 TL'lik yakıt isteyene ise örneğin 49,96 TL'lik verirler. 4 kuruşu ve onun vergisini istasyon cebe indirir. Açın pompa fişlerinize bakın. Şu an önümde 40 TL'lik bir pompa fişi var. Açıklamada "4,96x8,06L" yazıyor. Yani 39.9776 TL yapıyor. Son 2-3 yıldır, kesinlikle litreyle istiyorum. Bir kuruş bir kuruştur.

    Zaten %200 vergi alarak kanımızı emiyorlar. Bir de her gün milyonlarca araçtan yapılan yuvarlama vurgununu siz hesaplayın...

    Bir noktayi hesap edememissiniz bence. Siz litre hesabi isteyince istenen parada kusuratli oluyor. Kartla oderseniz problem yokta, nakit odemelerde o odenemeyek kadar kucuk yada onemsenmeyeck fak kusuratlar kimin cebine kaliyor ?sizce kasiyer o kusurati cebinden odemeyi goze alarak musteriye fazlami parar verir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tırlak falan amma doğru yazmış
    avrupa normuna göre üretilen eurodizel için baz alırsak:
    celcius her 1 derece için 0.000824 katsayısında motorinin metreküp başına kilosu düşmektedir.

    formülü veriyorum
    kazanılan ya da kaybedilen litre: sıcaklık farkı x 0.000824

    örneğin
    gece 20 derece sıcaklıkta aldığımız 100 litre motorin
    gündüz 30 derece sıcaklıkta alsaydık (30derece-20derece x 0.000824) 99.176 litre olacaktır

    yılda 10bin km yapan ortalama 5.5 litre motorin kullanan bir kişi yılda 550 litre motorin alır.
    gece gündüz sıcaklık farkı her seferinde 10 derece kabul edersek. yılda 4.5 litre kar eder.


    benzin için katsayımız 0.000945

    kaynak:http://webserver.dmt.upm.es/~isidoro/bk3/c15/Fuel%20properties.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 9 Eylül 2014; 1:13:26 >




  • güzel paylaşım olmuş, emeğe saygı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rallier_61

    Pompayi 1.kademede doldurtmakta fayda var..
    Onun harici gece gec veya sabahin erken saatleri de tamam ama tanklara ne zaman dolum yapıyorlar nerden bilecegiz

    Pompanin birinci kademesi nedir ? Biz burda kendi yakitimizi kendimiz dolduruyoruz bilmedigim birsey varsa ogreneyim :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Combalac kullanıcısına yanıt
    babam tofaş'ın lpg sını yazın sabah ayazında 6 gibi soğukta kışında gece doldururdu. lpg tank büyük ve kaliteliydi. sordum nie sabah sabah soğukta alıyoz soğuk havada gaz büzüşüyo depo daha fazla alıyo demişti.buna benzer şekilde ekonomi yapiyodu ama siz işi aşmışınız baya teknik detaya girmişsiniz hocam gene.Lpg'li araç kulanan lara tavsiyem kışın ve yazın her zaman en soğuk dönemde depoyu doldurun.
  • Daha Tübitak'ın ulusal markerı yokken uzun süre akaryakıt istasyonu çalıştırdım, arkadaşın bahsettiği kefaset oranı (kayıp açısından) çok yüksek miktarlarda dişe dokunur bi şekilde ortaya çıkar, bu yüzden yakıt satın alınırken Kg kullanılır litre değil...
    Gündüz satın almama fikri bu açıdan çok iyi ama şöyle ki istasyonlar ikmallerini hep gece yapar, sürüm bir yerde fazlaysa dinlenmesi zor olur ve dinlenme süresi olarak en az 12-16 saat gerekiyor.
    Dinlendirilmiş mazot almak her zaman kat kat iyidir, motorin cidden pis bir yakıt ve sülfür (kükürt yani) vs zamanla katran gibi dibe çöker. Benzinliklerdeki kuyuları (tankları) temizlemek çok zahmetli ve pahalıya malolan bir iştir, eğer temiz yakıt istiyorsanız yeni açılmış ya da yeni bayrak dikmiş benzinliklere gidin. Tazzikli yeni jenerasyon pompalara ben de güvenmiyorum kayıp muhakkak oluyor.




  • Yav alacagimiz mazotlada bu kadar ugrasacaksam eger,hepimiz araclari toptan birakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Combalac kullanıcısına yanıt
    Hocam nerde oturuyorsun? Bana yakınsan senin yakıt aldığın yerden alayım bende artık
  • FreudeAmFahren kullanıcısına yanıt
    LPG hilenin en kolay ve en sık yapılabileceği yakıt çünkü marker denetlemesi vs yok, tecrübe sayesinde kalitesiz mazotu kokusundan ya da renginden tanırım ama gaz olunca kimsenin yapabileceği bişi yok.
    LPG'nin genleşme payı deponun yaklaşık %20si olarak hesaplanır ve bu oranda depo boş bırakılsa iyi olur. Ortalama hava sıcaklığıyla oranı da kolayca hesaplanabilir ama kalitesi ve pompasından depoya ne girdiğini en iyi yol yaparak anlarız.
    Daha geçen gün iki ayrı yerden aynı oranda gaz satın aldım, aradaki fark 100km'yi bulunca ben bile şok oldum!!
  • yakıttan dolayı motorunda sorun çıkan arkadaşlara uyandırma: problem sadece kükürtten değil, tuzlu sudan da olabilir. Çünkü gemiden rafineriye yakıt; denizden çektikleri pompayla yüksek basınçla aktarılır ve muhakkak deniz suyu karışır...
  • hocam sen işi gerçekten biliyosan bu konudan ayrılma konu başından beri okudum ve takip ediyorum elle tutulur ciddi bilgileri gerçekten veren bitek sensin. lütfen konudan ayrılma güzel insan.
  • Yani bu kadarına pes.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozandrl

    Gercekten yaratici,bilincli ve dusunen,dusunmesini seven bir arkadasimiz. Kimileri zaman zaman gulsede arkadasin icide bos degil.arastirma yaparak ogrenerek deneyerek birseylere cozum buluyor,uretiyor,hic degilse.bikmadan usanmadan deniyor. 1 milyon tane combalacimiz olsa.bu memleket cok gelisir cok...

    Çok teşekkür ederim hocam sayenizde uğraşmaya devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Combalac -- 9 Eylül 2014; 7:30:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Depolarin tamami uygun sicakliklar ve kanuni limitler arasindadir. Yani benzinin tutuldugu deponun derecesi 1 derece dahi oynamaz. Disarisi 50 derece dahi olsa aldiginiz yakit degismez. Agzina kadar doldurur arabayi da gunese koyarsaniz araba deposunda genlesir o fazla yakit da tahliye kanalindan aractan disari atilir.

    Sizin benzin aldiginiz yillar 20 yil oncesine ait veya ben 20 sene oncesinin konusuna yorum yaziyorum bilmiyorum. Tarihe bakmadim. Hortlattiysam özur dilerim

    Bu dediğiniz kesinlikle ve kesinlikle her petrol için geçerli değil hocam. Benim petrol işleten tanıdıklarım da var, onlardan da bu bilgileri teyit ettirdim. Ve onların söylediği şu, iyi bir planlamayla (!!!) Senelik bazda kesafetten tonlarca mazot parasi gelir elde ettiklerini söylediler.

    İkinci olarak da, denetim elemanları zaten yetersiz de olsa benim bahsettiğım mantıkla, yani kesafet kabıyla da ölçüm yaparlar. Yani herşey son sistem dahi olsa hile hata olmayacak diye bir kural yok. Bizim burda yaptığım mahalle sütçüsünden açik süt alırken bunu bir kapla kontrol edip doğru tartıp tartmadığını, içinde su olup olmadığını test etmek gibi birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: go-suto


    yakıttan dolayı motorunda sorun çıkan arkadaşlara uyandırma: problem sadece kükürtten değil, tuzlu sudan da olabilir. Çünkü gemiden rafineriye yakıt; denizden çektikleri pompayla yüksek basınçla aktarılır ve muhakkak deniz suyu karışır...

    Bunu bilmiyordum hocam, ilginçmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan bu kadar hesaplayarak nasıl yaşar ya.Bu arada yeni profil fotonuz hayırlı olsun çok beğendim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.