Şimdi Ara

Kedi Bakım Rehberi - Sorular - Yanıtlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
11
Favori
102.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • LokmanHekim kullanıcısına yanıt
    tuvalet kapalı da olsa dışkıları almayınca fena bi koku yayılıyor, bi 30 dk yeterli oluyor kokunun yayılması için. demek ki siz bekletmeden sık sık alıyorsunuz. teşekkürler cevap için.
  • can_celik kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız. Tuvaletin kapalı olması kokuyu engellemiyor. Kakasını yapınca ilk dakikalarda bir koku yayılıyor. Bazen denk gelirse fazla bekletmeden alıyorum. Tuvalete girdiğinde kumu hızlı hızlı kazıyışından kaka yapacağını anlıyorum.Bekliyorum işi bitince temizliyorum. Bazen de gece yapmış oluyor ya da ben dışarıdeyken.. o zaman mecburen biraz bekliyor ama kokusu da geçmiş oluyor. Her halükarda elimden geldiğince kumu günde en az bir kez hatta iki kez temizliyorum. Kum yaklaşık 10-15 gün arası dayanıyor. Ondan sonra kokusu artıyor. En fazla 15 günde hatta bazen 10 günde kumu komple döküp değiştiriyorum. Ayda 10-15 litre kum tüketiyoruz. Eşimin koku hassasiyeti çok fazladır. Evde koku sorunu yaşamamak için temizliği pek geciktirmiyorum mecburen Kızım da anca oynamayı biliyor. Temizliği bana bırakıyorlar.




  • Benim iş yerim sokak arasında. İs yerine bi kedi geldi. Girip iceride yatiyor. Neyse biz buna yiyecek bi şeyler aldik. Bir hafta sonra bu kedi hasta oldu. Burnu akıyor, hapşırıyor. Hic bi sey yemiyor, sürekli uyuyor. Ben buna kendim ne yapabilirim.



     Kedi Bakım Rehberi - Sorular - Yanıtlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kef14 kullanıcısına yanıt
    hiç bişey yemiyosa bi veterinere götür bence.
  • LokmanHekim kullanıcısına yanıt
    Sanki mesajı ben yazmışım :) Hanımlar kediyi eve alır, erkekler kediye baba olur derim hep, boşuna değil.
  • Kef14 kullanıcısına yanıt
    Imuneks alın eczaneden. Mutlaka kuru mama kullanın, bir de üst kalite yaş mama alın 6 tane falan. Günde 3/4 ölçü kuru mama, 1 de yaş mama verirsiniz Imuneks kapsülünü içine karıştırarak. Büyük faydası olur ama tabii veteriner değilim, veteriner ne der o önemli.
  • can_celik kullanıcısına yanıt
    Kedi kumu kullanmanız gerekiyor. Bir sürü çeşidi var. Kumların hemen hepsi kokuyu hapseder ve ıslanınca topaklanır. ince taneli kumlar daha güzel topaklanır ve dağılmaz. Özetle binlerce kedi sahibi kedi kumu kullanırken sizin kum kullanmamak için bir nedeniniz yok. Bizimkini tuvaleti oturma odasında kapı ağzında şimdiye kadar hiç koku problemi olmadı. Günde 1 kez odayı havalandırmak ve kumu temizlemek yeterli. Bir tane de pilli oda kokusu koyarsınız bir kenara sıfır problem.
  • ben de hayvanı kumsuz çıplak zemine tuvalet yaptırmaya zorlamıyorum zaten. kumlu tuvaleti de tecrübe ettim tabi ki, tuvalet kapalı bile olsa hemen bi koku yayılıyor etrafa. tabi koku hassasiyeti kişiden kişiye değişebilir, benim rahatsız olduğum koku seviyesinden belki siz rahatsız olmayabilirsiniz.

    çakıl taşlı tuvaleti denemeye karar verdim, böylece kedi kumu parasından ve taşıma hamallığından da kurtulmayı ümit ediyorum. dışkıları taşlardan ayırıp sonra da taşları sıcak su ile durulayacağım.
  • Önerileriniz için çok teşekkür ederim, bugün veterinere götürdüm, "durumu baya kötü" dedi, 4-5 tane iğne yaptı, burnuna siprey vss sıktı, 2 gün sonra bi daha gel dedi, ama halen halsiz, sürekli uyuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • can_celik kullanıcısına yanıt
    Sizin fikir olmaz boşuna uğraşmayın çakıl taşı yıkayıp kurutmak saatler alır. Üstelik daha çok kokacağından emin olabilirsin. Dışkıyı taştan ayırmak nedir? bebek bezini yıkamaktan farkı yok. Ayrıca kedinin çakıltaşına kaka yapacağını sanmıyorum. İşeme sorun olmaz ama kedi kakasını yapmak için onu kazmak isteyecek çakıltaşı hem sert hem de ağır oluşundan dolayı patileri ile kazıp örtme yapamayacak. 10kg kum bize 2 ay gidiyor. İnternetten sipariş ettik kapıya kadar kargo getirdi hamallık yok fiyatı 18-20TL birşey. Yani neyden tasarruf edeceksiniz anlamadım. Koku seviyesinden bahsetmişsiniz ama kumsuz her türlü daha fazla kokar iddiaya varım. Çakıltaşlarını sıcak su ile temizlerken ortaya çıkacak kokuyu düşünemiyorum bile. Ayrıca idrarı hemen hapsetmezseniz buharlaşmaya başlar ve siz onu temizleyene kadar koku yayılacak bunu da düşündünüz mü? Sürekli kedi ne zaman tuvalet yapacak diye gözünüz tuvalette olmayacak herhalde.

    Doğru kumu bulana kadar birkaç paket alacaksınız başka çaresi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 4 Nisan 2017; 10:54:47 >




  • kediler çakıltaşına dışkılıyorlar. araba yollarına dökülen ebatlardaki çakıldan mı kullanacağımı düşündünüz? catgenie veya aycat kedi tuvaleti gibi yıkanabilir kumlu tuvaletlerin aslında kumu kum değil, küçük çakıl taşı. dışkıyı taştan ayırmak zor bişey değil ki. taşların altındaki eleği yukarı kaldırdığımda dışkılar ayrılmış olacak tek bir hareketle?

    kedi ne zaman tuvalet yapacak diye beklemiyorum tabi ki, tuvaleti odamdaki tuvalette duracak (odam evin ebeveyn odası ve küçük bir tuvaleti var). tuvalet kapısına da kediler geçebilsin diye yapılan küçük kapaklardan taktım, kapağın zili de var kedi girdiğinde çıktığında anlamış oluyorum. home office çalışan biri olduğum için çok sorun olmaz genelde evdeyim çünkü.
  • merhaba, bir sokak kedisi site içini mesken edindi. İlkbaharda 20 cm kadardı boyu şimdi yetişkin görünümünde. Çocuklar sürekli yiyecek götürdüğünden bir yere gitmiyor hayvan. Eve ya da garaja alamıyoruz. Tahtadan bir klübe ve aşağıdaki kapı ile bir yer yapmak istiyorum. Site içinde rüzgar almayan ve ıslanmayacak bir yerde olacak. Her gün düzenli olarak yiyecek yem, su vs koyacağız. Sizce klübeyi kullanır mı? Köpek gibi olmaz kullanmaz deniyor ne dersiniz.


    https://www.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/ferplast-swing-5-kedi-kapisi-kahve-ic-13-5x13-7c_pdp_506849716




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil-mustafa -- 11 Kasım 2020; 13:54:40 >




  • Korat cinsi için önerileri olanlar var mı? Daha önce bakmış olan ya da bilen birileri vardır sanırım.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.