Şimdi Ara

Kedim fip mi oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan 2 hafta önce kedimiz bahçeden geri geldiğinde mamasına ve suyuna dokunmadan direk uyumaya gitti. Sabah kalktığımızda hala uyuyordu, normalde herkesten önce kalkar. Akşam 5 6 ya kadar bu durum devam etti ve veterinere götürdük. Ateş + halsizlik vardı. Veteriner durumun viral enfeksiyondan kaynaklandığını söyledi.

    Antibiyotik, serum ve vitamin takviyesine başladık. Bağışıklığı zayıflamış. Bir iki muayeneden sonra veterinerimiz karın sertliğinden şüphelendi, ( dışardan bakıldığında bir şişme görünmüyor, elimle kontrol ettiğimde de bir tepki yok kedimizden) dışkı örneği ile Corona testi yapıldı ama negatif çıktı. Ama coronadan hala şüpheleniyorum belirtiler fip ile aynı dedi.

    Serum vs devam etti bir süre, evvelsi gün mama yemeye başlamıştı ama 5 dk sonra geri çıkarttı. Aynı günkü muayenede midede tüy toplandığını ve bakteri oluşmasına sebep olabileceğini söyledi. İç parazit aşısı yaptı ( 2016 kasımdan beri hiçbir aşı yapılmamıştı ). Bugün de vitamin ilaç takviyesi vs yapıldı ama serum yapılmadı. Keyfi yerinde görünüyor, kırık yürüme vs yok hastalıktan önceki hali gibi diyebiliriz. Kendini temizliyor fakat mama yemedi hala sabahtan beri. Bir iki kere su içti sadece. Bu arada fip vakaları da çoğalmış dikkatli olun.

    Karmaşık olmuş olabilir kusura bakmayın anlamadığımız noktayı aydınlatabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fip teşhisi daha zor bir teşhistir. Ancak otopside anlaşılabilir.

    Belirtiler devam ediyorsa kan testlerinin yapılmasını isteyin.
  • Bu yazıyı yazdıktan sonra başka bir veterinere daha götürdük hocam, o da test yaptı, röntgen çekti. Corona ya da ıslak fip bulgusu çıkmadı. Geriye sadece kuru fip olabileceği ihtimali kaldı. Mama yemeye başlarsa toparlayabilir dedi. Evden çıkaralım mı diye sorduk, çünkü bizle yaşadığından beri düzenli olarak istediği zaman bahçeye çıkıp gezerdi. Çıkarın, stresini atsın dedi.

    Son birkaç gündür serum vs yapılmadı. Mama da yemeye başladı. Gücü yerinde gibi. Kendini temizliyor, keyif gurultusu da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MHEC

    Bu yazıyı yazdıktan sonra başka bir veterinere daha götürdük hocam, o da test yaptı, röntgen çekti. Corona ya da ıslak fip bulgusu çıkmadı. Geriye sadece kuru fip olabileceği ihtimali kaldı. Mama yemeye başlarsa toparlayabilir dedi. Evden çıkaralım mı diye sorduk, çünkü bizle yaşadığından beri düzenli olarak istediği zaman bahçeye çıkıp gezerdi. Çıkarın, stresini atsın dedi.

    Son birkaç gündür serum vs yapılmadı. Mama da yemeye başladı. Gücü yerinde gibi. Kendini temizliyor, keyif gurultusu da var.
    Göz yada burun akıntısı yok ise endişelenmeyin. Geçmiş olsun.
  • Sokakta bsktigim kedilerden biri kuru fip digeri islskfip ten oldu. Corona kedilere enfekte oldugu yillardan beri biliniyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Islak fip csbuk oldurur. Kuru fip biraz uzun surer ilac vermeyin su icirin hergun gozlemleyip buraya rapor edin tecrubeli biri leri cevap verecektir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otuz3 kullanıcısına yanıt
    Şuan da keyfi yerinde mama su vs yiyor. 2 gün önce de yaralanmış topal geziyordu ağrı kesici yedi yürüyüşü düzeldi, dün de eve geldi, sürekli aynı bölgeyi yaladığını farkettim, bir baktım ki yaladığı yerdeki tüyler dökülmüş. Kıpkırmızı kocaman bir iz vardı, et beni gibi bir çıkıntı da vardı. Resmini attım veterinere, bu yara kapanmış dedi. Bugün veterinere götürecektik götüremedik. Kaçtı namussuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.