Şimdi Ara

Kedim yeni kediye alışamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kaiser, tahmini 1 yaşlarında, Kahramanmaraş'ta deprem enkazından çıkarılıp Ankara'ya gelen ve ardından sahiplendiğim, kısır ve oyun oynamaktan neffffret eden bir dişi.


    Milka, tahmini 5-6 aylık, scottish fold-british shorthair kırması, kısır değil.


    Milka arkadışımın ve mecburen bir süreliğine bende kalması gerekiyor. 2 aydan uzun süredir iki kediyi birbirine, aslında Kaiser'i Milka'ya alıştıramadım.


    Milka eve tüm eşyalarıyla birlikte geldi. İlk 2 gün Milka 1 odadan dışarıya çıkmadı. Bu iki günlük sürede ben durmadan eşyalar, oyuncaklar ile koku alışverişi yapmaya çalıştım. Kapının altından da defalarca patilerini, kendilerini kokladılar. Daha sonrasında büyük bir box içerisine Milka'yı koydum ve Kaiser ile ilk görsel temasını gerçekleştirdim. Kaiser adeta koku alamayacak mesafeden Milka'yı görür görmez hırlamaya, tıslamaya başladı. İlerleyen zamanlarda Milka'yı günün belli saatlerinde oda dışına çıkardım. 


    --Milka arkadaşıma bol kedili bir yerden geldiği için kedilerle arası iyi, gayet iyi anlaşabiliyor. Kaiser ilk andan bu yana durmadan hırlama ve tıslamalara doyamıyor.--


    Mama kapları farklı, ikisinin de n&d marka maması var. Taze içme suları günde 2 defa yenileniyor, kum kapları farklı yerlerde ve temiz, milkanın "base"i benim odam ve tanışmadan sonra 1 hafta boyunca akşam olunca milka ile kendimi odaya kapatıyorum. Mama kabı, su kabı, kum kabı, oyuncakları benim odada. Kaiser'in de kumu balkonda, mama ve su kabı Milka'nın ulaşamayacağı bir yerde. 


    -Bu arada, Milka çok daha yavruyken havale geçirdikten sonra arka bacakları tutmamaya başlamış, nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama arka 2 bacağını kontrol edemiyor, dümdüz bozuk :))-


    Tüm bu olaylar esnasında Kaiser ile normal şekilde vakit geçirmeye devam ettik, her şey rutin. Mamayı günde 3 öğün olarak, belirli gramajlarda, belirli saatlerde yer. Kendini sevdirme saati belli, uyku saati neredeyse dakikası dakikasına belli yani "pabucum dama atıldı" emaresi göstermedi, izin vermemeye çalıştım.


    Kaiser çok seçici, kendi maması haricinde herhangi bir mamayı yemez (evet Milka'nın maması da n&d marka ama asla yemiyor). Evde yapılan tavuk, et yemeğinin tadını bilmez. Yaş mama yemez, sadece 1 markaya ait ödül maması yer. Şu an masamın üstünde 4 adet farklı marka/aroma malt var 4ünü de yemez, sadece kendi mamasını ve nadiren azıcık ekmek yer. Milka aksine, tam bir canavar. Yiyecek ile birbirlerine alıştırma şansım yok. 


    Kaiser oyun da oynamaz, o yüzden ortak bir oyuncak/oyun ile birbirlerine alıştırma şansım yine yok. 


    2.ayın sonundayız, belki de 3.aydayız ve şu an evde tüm kapılar açık, mamalar ve sular farklı yerlerde ve erişim mümkün değil (Kaiser'in maması Milka'nın ulaşamayacağı bir yerde ve haricinde ölçülü, zamanlı besleme yapıyorum)


    Kaiser ilk günkü gibi. Hiçbir gelişme yok, ilk başlarda sadece hırlayıp kaçıyordu ama şimdi Milka'yı dövmeye de başladı. İyiye işaret olmasa gerek, bilmiyorum ama iki kedi için de çok endişeliyim. Neyi yanlış yaptım, neyi yapsam daha iyi olurdu, şu an neler yapabilirim?


    Önerilerinize açığım. 








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.